Κόσμος

Πήγαν στράφι τα "πυρά" Όρμπαν κατά Μέρκελ - Καλύτερος πελάτης γερμανικών όπλων η Ουγγαρία

Τον περασμένο Μάρτιο, όπως και άλλες φορές κατά καιρούς ο...πατριώτης Ούγγρος ηγέτης Β.Ορμπάν επιτίθετο κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου με σφοδρότητα λέγοντας:

"Πριν λίγες ημέρες η Α.Μέρκελ και οι συμπαραστάτες της στην Ευρώπη γιόρταζαν και πανηγύριζαν την πτώση του κομμουνισμού. Ομως τι βλέπουμε; Το τέλος των Εθνών και να διαφημίζουν μια διεθνοποίηση.Φαίνεται πώς κάναμε λάθος. Το διακύβευμα δεκαετίες μετά είναι το ίδιο! Διαφημίζουν έναν κόσμο χωρίς Έθνη.Θέλουν "ανοιχτές κοινωνίες". Παλεύουν για μια παγκόσμια Κυβέρνηση. Οπότε βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο.Θέλουν την εξάλειψη των παραδόσεων μας και να "πλημμυρίσουν" οι χώρες μας με ξένη κουλτούρα”

Ωραία τα μεγάλα λόγια...

Μόνο που η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας. Όσο και αν θέλει να δείξει ο Όρμπαν την αντιπαλότητά του με την Γερμανία, η Ουγγαρία αποδείχθηκε ο μεγαλύτερος αγοραστής γερμανικών όπλων !!!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία, μετά από τρία χρόνια πτώσης, οι εξαγωγές όπλων της Γερμανίας εξερράγησαν υψηλότερα το 2019, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι έλεγχοι για τις παραδόσεις όπλων δεν λειτουργούν.

Σύμφωνα με τα έγγραφα από το υπουργείο Οικονομίας, η DW.com αναφέρει ότι οι εξαγωγές όπλων από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 65% από τον Ιανουάριο έως το Δεκέμβριο του 2019 σε σύγκριση με το 2018 και έφτασαν ρεκόρ ύψους 7,95 δισ. ευρώ (8,8 δισ. δολάρια).

Ο μεγαλύτερος αριθμός γερμανικών παραδόσεων όπλων το 2019 μεταφέρθηκε στην Ουγγαρία, όπου οι εξαγωγές έφθασαν τα 1,77 δισ. Ευρώ.

Οι εξαγωγές στη Βουδαπέστη αποτελούν σχεδόν το ένα τέταρτο της συνολικής αξίας όλων των εγκρίσεων. Η κυβέρνηση Ορμπάν, λοιπόν, πραγματοποιεί στρατιωτική αναβάθμιση και εμφανίζεται κόντρα στην παγκοσμιοποίηση με...ξένα κόλλυβα!

Το χειρότερο όμως είναι πως παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι η Γερμανία δεν θα προωθήσει όπλα πλέον στις χώρες που εμπλέκονται στη σύγκρουση της Υεμένης, η DW αναφέρει ότι τα έγγραφα έδειξαν ότι δύο από τους 10 πρώτους εξαγωγείς όπλων της Γερμανίας, ήταν η Αίγυπτος στην δεύτερη θέση και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) στην ένατη.

Οι πιο αμφιλεγόμενες εξαγωγές είναι εκείνες στις λεγόμενες τρίτες χώρες: δεν έχουν οριστεί ούτε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτε μέλη του ΝΑΤΟ (ή «ισοδύναμο με το ΝΑΤΟ», όπως η Αυστραλία).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...