Κοινωνία

Οι ανατριχιαστικές «προφητείες» του Νοστράδαμου για το 2024: Τι φοβούνται οι άνθρωποι (βίντεο)

Σύμφωνα με τον Νοστράδαμο, το 2024 θα είναι μια χρονιά γεμάτη εκπλήξεις. Ο πρόσφατος σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ishikawa της Ιαπωνίας έχει ήδη προκαλέσει ανησυχία, καθώς ορισμένοι πιστεύουν ότι ήταν στη λίστα των προβλέψεων του διάσημου μάντη για το έτος. Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς να αναρωτιούνται τι άλλο μπορεί να μας περιμένει, αν επαληθευτούν και οι άλλες προφητείες του, σύμφωνα με το gazzetta.gr

Ο Michel de Nostredame, πιο γνωστός ως Νοστράδαμος, ήταν Γάλλος αστρολόγος που γεννήθηκε το 1503. Έγραψε τις «Προφητείες», μια συλλογή 942 προβλέψεων γραμμένων σε ένα κρυπτογραφικό μείγμα λατινικών, προβηγκιανών, ιταλικών και ελληνικών για να αποφύγει τις διώξεις από την Εκκλησία.

Δείτε βίντεο του HISTORY

Το βιβλίο αυτό, που δημοσιεύθηκε το 1555, γοήτευσε τους ανθρώπους για αιώνες, με πολλούς να πιστεύουν ότι προέβλεψε με ακρίβεια γεγονότα όπως η Μεγάλη Πυρκαγιά του Λονδίνου, η άνοδος του Ναπολέοντα, ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ Β', η κατάληψη της Γερμανίας από τον Αδόλφο Χίτλερ, οι βομβαρδισμοί της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, η Γαλλική Επανάσταση και οι δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι. Ορισμένοι του αποδίδουν ακόμη και την πρόβλεψη του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα και της προσελήνωσης στο φεγγάρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι προβλέπει λοιπόν ο Νοστράδαμος για το 2024; Αν οι προβλέψεις του είναι σωστές, θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε μια σειρά από σημαντικά και ανησυχητικά γεγονότα. Μεταξύ αυτών, ένας πόλεμος στην Κίνα ξεχωρίζει ως μια ιδιαίτερα ανησυχητική πιθανότητα. Επιπλέον, υπάρχουν προβλέψεις ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα εκθρονιστεί, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλες αναταραχές στη βρετανική μοναρχία.

Οι περιβαλλοντικές καταστροφές κατέχουν επίσης εξέχουσα θέση στις προφητείες του. Ο Νοστράδαμος έγραψε: «Η ξηρή γη θα γίνει πιο ξερή, και θα υπάρξουν μεγάλες πλημμύρες», υποδηλώνοντας ένα μέλλον που θα χαρακτηρίζεται από σοβαρές ξηρασίες και καταστροφικές πλημμύρες.

Άλλες προβλέψεις περιλαμβάνουν τον πιθανό θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου και την έναρξη ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου. Αυτές οι δυσοίωνες προβλέψεις συμβάλλουν σε μια αίσθηση ανησυχίας, καθώς πολλοί ανησυχούν για την πιθανότητα μιας τόσο σημαντικής παγκόσμιας αναταραχής.

Ενώ ο σκεπτικισμός για τις προβλέψεις του Νοστράδαμου παραμένει, ο πρόσφατος σεισμός στην Ιαπωνία έχει σίγουρα αυξήσει την ανησυχία του κοινού. Η σκιά των προφητειών του Νοστράδαμου παραμένει μεγάλη, αφήνοντας πολλούς να αναρωτιούνται πόσες ακόμη από τις προβλέψεις του μπορεί να πραγματοποιηθούν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
άρμα μάχης σε ποταμό
Ένοπλες Συρράξεις 0

Εθνική τραγωδία! 800 Ουκρανοί στρατιώτες αφανίστηκαν στον ποταμό Δνείπερο σε αυτοκτονικές αποστολές -Με «κρέμασμα» απειλούν τον στρατηγό που τις διέταξε

Ο Ουκρανός στρατηγός Σοντόλ δέχεται απειλές και κριτική από όλη την χώρα μετά τις αυτοκτονικές αποστολές απόβασης στον...