Με αφορμή την μαύρη επέτειο της αιματοβαμμένης εισβολής στην Κύπρο, οι Τούρκοι ετοιμάζουν μια ιδιότυπη “ζωοπανήγυρη” με παρελάσεις και 50 πολεμικά πλοία, για να τονίσουν ότι ο Αττίλας είναι εδώ, και όχι μόνο δεν έφυγε, αλλά θα συνεχίσει ακάθεκτος το καταστροφικό του έργο, αν του επιτραπεί φυσικά.
Αρχικά το τουρκικό κρεσέντο ξεκίνησε με αφορμή το περιστατικό με την Δέσποινα Βανδή, η οποία τους έτριψε στα μούτρα το εθνικιστικό σκηνικό που ετοιμάστηκε εν αγνοία της στην Σμύρνη, ξεκινώντας αμέσως μετά μια εκστρατεία προπαγάνδας κατά της Ελλάδος, με στόχο να φανεί δήθεν ο ελληνικός εθνικισμός, σε μια προσπάθεια να κρύψουν τον δικό τους Αττίλα-3, τον οποίο ετοιμάζουν επιμελώς.
Στην συνέχεια σειρά πήραν τα ΜΜΕ, και σύμφωνα με την εφημερίδα sozcu.com.tr, μας κατηγορούν για την τοποθέτηση ελληνικής σημαίας “σε τουρκικό νησί”, αναφερόμενοι στην Ρω.
Στην συνέχεια ο γνωστός ιδρυτής της ανύπαρκτης “Γαλάζιας Πατρίδας’, Ναύαρχος Τσιχάτ Γιατσί αμφισβητεί την κυριότητα μικρονήσων δίπλα από το Καστελόριζο ότι τάχα δεν ανήκουν στην Ελλάδα», ενώ στοχοποιεί την κατασκευή λιμενικών έργων στο σύμπλεγμα Μεγίστης”.
Είναι λοιπόν τυχαία όλα αυτά μαζί με την συνεχή αναφορά για τουρκικά συμφέροντα στο Αιγαίο εδώ και 4 χρόνια;
Τουρκική υποβρύχια “Γαλάζια Πατρίδα” για έλεγχο καλωδίων και αγωγών στο Αιγαίο-Α.Μεσόγειο
Με αφορμή την καταστροφή υποβρύχιων καλωδίων επικοινωνίας που εκτείνονται στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της προσάρτησης της Κριμαίας από την Ρωσία και την δολιοφθορά στον υποβρύχιο αγωγό Nordstream-1, Τούρκος ειδικός αναλυτής και σύμβουλος έφερε στο προσκήνιο έναν σημαντικό πόλεμο, αυτόν για τον έλεγχο του βυθού.
Ο ίδιος ενεργώντας ως “ λαγός” άσχημων εξελίξεων αναφέρει ότι ” η Τουρκία δεν είναι επίσης απαλλαγμένη από αυτό το ζήτημα.
Οι αγωγοί φυσικού αερίου μας, οι κατασκευές του βυθού για την μεταφορά φυσικού αερίου, τα καλώδια επικοινωνίας κ.λπ., που είναι κρίσιμα περιουσιακά μας στοιχεία στον βυθό, είναι επί του παρόντος ανοιχτά σε κάθε είδους δολιοφθορά και πολέμους.
Οι μεγάλοι στρατοί του κόσμου έχουν καθορίσει τις στρατηγικές τους για αυτό το θέμα και άρχισαν να κάνουν βήματα.
Η Τουρκία θα πρέπει επίσης να εξετάσει τον πόλεμο στον βυθό της θάλασσας και τον κυβερνοπόλεμο ως πακέτο, για να λάβει μέτρα πριν να είναι πολύ αργά.
Εάν ορίσουμε μια νέα στρατηγική, έναν νέο δόγμα και σχέδια δράσης, η διαδικασία θα επιταχυνθεί.
Για παράδειγμα, να ορίσουμε το «Δόγμα της υποβρύχιας Πατρίδας» όπως το Δόγμα της “Γαλάζιας Πατρίδας”, το κοινό, οι πολιτικοί, οι γραφειοκράτες και οι στρατιώτες μας, θα αγκαλιάσουν το θέμα πιο γρήγορα.
Διαθέτουμε τις βασικές τεχνολογίες που απαιτούνται για τον εξοπλισμό μια τέτοιου τύπου επιχείρησης.
Έχουμε επίσης ενεργά προγράμματα για μη επανδρωμένα ή επανδρωμένα μίνι υποβρύχια. Θα πρέπει επίσης να δώσουμε προτεραιότητα σε αποφάσεις όπως την θέσπιση νόμων, κανονισμών, εκπαίδευση προσωπικού”.
Ο έλεγχος των υποβρυχίων καλωδίων και των αγωγών αποτελεί τον επόμενο στόχο της Τουρκίας τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο
Η Άγκυρα ετοιμάζει επιμελώς εδώ και μεγάλο διάστημα, ισχυρό πολεμικό στόλο στην περιοχή της Μεσογείου με στόχο να ελέγχει τα πάντα από την επιφάνεια μέχρι τον βυθό.
Στο πλαίσιο αυτό, ετοιμάζει από το 2022 υποβρύχιο όχημα, το οποίο επίσημα θα αφορά διασώσεις προσωπικού υποβρυχίων, αλλά θα υλοποιεί και άλλες αποστολές, όπως την έλεγχο υποβρυχίων καλωδιώσεων και αγωγών στην Ανατολική Μεσόγειο.
Τούρκοι ειδικοί θεωρούν ότι το δικό τους SRV μπορεί να εμπλακεί όχι μόνο σε υποθαλάσσια ατυχήματα, αλλά και στον έλεγχο υποβρύχιων αγωγών και καλωδίων στον πυθμένα της θάλασσας.
Ο Γάλλος Ναύαρχος ε.α. Pierre Vandier, πρωην αρχηγός του Γαλλικού Ναυτικού, είχε δώσει παλαιότερα μια βαρυσήμαντη συνέντευξη σε γαλλικό αμυντικό πρακτορείο ειδήσεων, αποκαλύπτοντας πολλά και άκρως σημαντικά, μεταξύ των οποίων σχετικά με την δράση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην Μεσόγειο.
Ο Γάλλος Α/ΓΕΝ είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην συνέντευξη του για την γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή: “Για να χρησιμοποιήσω την έκφρασή σας, θα έλεγα ότι υπάρχει πολεμικός κίνδυνος παντού... στην Μεσόγειο.
Επιστρέψαμε σε ένα αρκετά επικίνδυνο επίπεδο, με την επιστροφή ενός αντιπάλου πάνω και κάτω από την επιφάνεια του νερού (Τουρκία).
Για αυτούς τους λόγους η χώρα μας οφείλει να δημιουργήσει μια νέα διοίκηση υποβρυχίου πολέμου που θα αποτελείται από ειδικά υποβρύχια οχήματα, επανδρωμένα και μη, και δύτες-κομάντο, για να αντιμετωπίσουν πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες από άτομα ή κράτη που θα επιχειρήσουν να σαμποτάρουν κάθε έργο σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.