Κοινωνία

Κρήτη: Ανησυχία επικρατεί μετά την επίθεση θαλάσσιας χελώνας Καρέτα - Καρέτα σε λουόμενους στα Χανιά

Περιστατικά επίθεσης θαλάσσιας χελώνας Καρέτα Καρέτα σε λουόμενους τις τελευταίες ημέρες στο Μαράθι, έχουν ανησυχήσει Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες. Ωστόσο, επιστήμονες και ψαράδες θεωρούν, πως το φαινόμενο αυτό είναι σπάνιο και πιθανόν να οφείλεται στο γεγονός ότι αισθάνθηκαν απειλή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Νέα Κρήτη, 2 γυναίκες χρειάστηκε να μεταφερθούν σε κλινική για τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο όπως τονίζουν ψαράδες και επαγγελματίες της περιοχής, οι τρεις χελώνες κινούνται κυρίως στο χώρο του λιμενίσκου, γύρω από τα καΐκια και όχι στην πολυσύχναστη παραλία.

Την εβδομάδα που πέρασε καταγράφηκαν τουλάχιστον δύο επιθέσεις με θύματα γυναίκες, που ενώ κολυμπούσαν προς το βραχώδες τμήμα της παραλίας του Μαραθίου κοντά στις Σωσορίδες, αισθάνθηκαν το δάγκωμα της χελώνας ψηλά στα πόδια τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανικοβλημένες αφού δεν είχαν δει τη χελώνα εξαρχής, μεταφέρθηκαν σε ιδιωτική κλινική όπου τους χορηγήθηκε αντιβίωση. Οι γυναίκες δεν έφεραν σοβαρά τραύματα, πλην όμως τα περιστατικά, που δεν είναι τα μοναδικά, έχουν ανησυχήσει τους χιλιάδες επισκέπτες της πολυσύχναστης παραλίας του Ακρωτηρίου.

Ψαράδες της περιοχής υποστηρίζουν πως οι χελώνες αντιδρούν, όταν νιώθουν πως απειλούνται. Τοπικοί παράγοντες της περιοχής θεωρούν πως τα περιστατικά αυτά είναι μεμονωμένα.

Όπως λένε, καθημερινά ψαράδες και λουόμενοι έρχονται στο λιμάνι του Μαραθίου διαπιστώνουν πως δεν είναι επικίνδυνες και πως οι λουόμενοι θα πρέπει να αποφεύγουν να κολυμπούν προς τα δύο άκρα την ακτής όπου υπάρχει πιθανότητα να τις συναντήσουν.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν κι εκείνοι οι επαγγελματίες που ισχυρίζονται πως οι λουόμενοι ταλαιπωρούν τις χελώνες, ανεβαίνοντας ακόμη και στην πλάτη τους ή επιθυμώντας να βγάλουν μία φωτογραφία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...