Κοινωνία

Ο Δημήτρης Μάλλιος είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ

Η Ελληνική Αστυνομία πρόκειται να υποστεί μεγάλες αλλαγές ύστερα από τις τακτικές κρίσεις των αξιωματικών που έγιναν σήμερα Τρίτη κατόπιν της υπογραφής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη , ο οποίος έχει αποφασίσει να  κινηθεί με πρωταρχικό του μέλημα την ασφάλεια των πολιτών χωρίς να νοιάζεται για αντιδράσεις που ίσως προκληθούν.

Μια από τις πρώτες αλλαγές που θα γίνουν είναι η αντικατάσταση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Λάζαρου Μαυρόπουλου καθώς στη θέση του τοποθετείται ο Δημήτρης Μάλλιος, ο οποίος έχει την ευθύνη της ασφάλειας συνόρων.

Με καταγωγή από το Αθαμάνιο της Άρτας μέχρι πρότινος ήταν ο προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων με θητεία κατά το παρελθόν στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συνεργάστηκε με τον Αντιστράτηγο Μάλλιο κατά τη διάρκεια της υβριδικής απειλής που δέχθηκε η Ελλάδα από την Τουρκία τον Φεβρουάριο του 2020 στα σύνορα του Έβρου και ο υπουργός γνωρίζει καλά τις ικανότητές του. 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, μετά και το «νέο σχήμα» που θα λάβει η ΕΛ.ΑΣ., έχει αποφασίσει να δοθεί έμφαση στις υπηρεσίες που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών με εμφανή αστυνόμευση και περισσότερες περιπολίες.

Ένας από τους στόχους είναι να διπλασιαστεί η δύναμη της ΔΙΑΣ, ώστε να καλύψει τις περισσότερες γειτονιές της Αττικής. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες μέρες, στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκαν με εντολή του υπουργού διαταγές για ανάκληση 200 αποσπάσεων από την ομάδα ΔΙΑΣ, και η επιστροφή τους στις περιπολίες.

Παράλληλα, επέστρεψε στο κέντρο της Άμεσης Δράσης πάνω από 80% των αστυνομικών που είχαν αποσπαστεί αλλού, απογυμνώνοντας το τηλεφωνικό κέντρο.

Όπως μάλιστα είχε επισημανθεί από το υπουργείο, η ενίσχυση αστυνομικών υπηρεσιών θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, μεταξύ των οποίων και της ανήλικης παραβατικότητας, αλλά και άλλων κοινωνικών φαινομένων, όπως είναι και η ενδοοικογενειακή βία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Οργή στην Αλβανία για το εξώφυλλο στο βιβλίο της Γ' Δημοτικού με τον "τρανσέξουαλ χαρακτήρα" ντυμένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου: "Θα τους αλλάξει μυαλά ή φύλο;"

"Να σκίσουν οι γονείς το εξώφυλλο" γράφουν στα Social Media - Το ουράνιο τόξο είναι ένα παιδικό σύμβολο και από την...
Ελληνοτουρκικά 0

Ο Κ. Γρίβας δίνει τη λύση για στρατιωτική υπεροπλία Ελλάδας - Κύπρου απέναντι στην Τουρκία: Να επενδύσουν σε στρατιωτική επιστήμη και εγχώρια σκέψη

Τα τουρκικά drones στο κατεχόμενο Λευκόνοικο – Τα αιωρούμενα πυρομαχικά – Τα μη επανδρωμένα υποβρύχια