Μολότοφ
Κοινωνία

Πάσχα: 7 άτομα συνήφθησαν με εκρηκτικά - Ετοίμαζαν "Ανάσταση " με μολότοφ

Συνελήφθησαν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτο, 18 Απριλίου 2020 , μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, επτά άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για - κατά περίπτωση - παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και άλλα αδικήματα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, περιπολούντες αστυνομικοί εντόπισαν περίπου 19 άτομα, τα οποία παραβιάζοντας τα μέτρα που είχαν ληφθεί από την κυβέρνηση τις ημέρες του Πάσχα για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του νέου κορωνοϊού είχαν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο Ιερού Ναού στην Πιερία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των αστυνομικών, τους επιτέθηκαν λεκτικά, τους εξύβρισαν και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

εκρηκτικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε κοντινή απόσταση οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν επτά από τα παραπάνω άτομα, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού βρέθηκαν κρυμμένοι και κατασχέθηκαν 11 αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί (βόμβες μολότοφ), 50 κροτίδες και λοστός.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα παραπάνω άτομα, μετά από προσυννενόηση μέσα από τα social media, κινήθηκαν ομαδικά στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού στην Πιερία, πριν από την έναρξη της Ακολουθίας της Αναστάσεως, με σκοπό να εισέλθουν βίαια στο εσωτερικό του, καθώς οι πόρτες ήταν κλειστές, σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ.

Επιπλέον, αναφέρει η ανακοίνωση, σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν τις μολότοφ κατά των αστυνομικών, σε ενδεχόμενη εμφάνισή τους στο χώρο.

Στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα τέσσερα άτομα, τα οποία ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση. Οι επτά συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Οργή στην Αλβανία για το εξώφυλλο στο βιβλίο της Γ' Δημοτικού με τον "τρανσέξουαλ χαρακτήρα" ντυμένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου: "Θα τους αλλάξει μυαλά ή φύλο;"

"Να σκίσουν οι γονείς το εξώφυλλο" γράφουν στα Social Media - Το ουράνιο τόξο είναι ένα παιδικό σύμβολο και από την...
Ελληνοτουρκικά 0

Ο Κ. Γρίβας δίνει τη λύση για στρατιωτική υπεροπλία Ελλάδας - Κύπρου απέναντι στην Τουρκία: Να επενδύσουν σε στρατιωτική επιστήμη και εγχώρια σκέψη

Τα τουρκικά drones στο κατεχόμενο Λευκόνοικο – Τα αιωρούμενα πυρομαχικά – Τα μη επανδρωμένα υποβρύχια