Κοινωνία

Χαλκίδα: Γιατρός κατηγορείται ότι πλαστογράφησε διαθήκη

«Ο αδερφός μου με τον πατέρα μου, έκαναν πλαστογραφία» λέει στο newsit.gr ο 49χρονος που υποστηρίζει ότι εξαπατήθηκε από τον 52χρονο αδερφό του, πολύ γνωστό γιατρό στη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατάλαβε την «πλεκτάνη που του έστησαν» στις 30 Οκτωβρίου 2020. Υποστηρίζει ότι τον εξαπάτησαν ο πατέρας του με τον γιατρό αδερφό του από τη Χαλκίδα, για να του πάρουν όλη την περιουσία.

«Μετά τον θάνατο της μητέρας μας, είχαμε εξουσιοδοτήσει τον πατέρα μας και είχε κανονιστεί να μας δηλώσει στο κτηματολόγιο ως εξ’ αδιαθέτου κληρονόμους.

Αυτό όμως δεν έγινε ποτέ και όταν αναρωτήθηκα γιατί δεν έγινε, ρώτησα τον πατέρα μου τι συνέβη και εκείνος μου απάντησε ότι δεν θα το κάνει γιατί υπάρχει μια διαθήκη της μητέρας μας» υποστηρίζει στο newsit.gr ο 49χρονος.

«Έμεινα σύξυλος όταν άκουσα ότι υπάρχει διαθήκη»

Ο 49χρονος περιγράφει όλα όσα διαδραματίστηκαν εκείνη την ημέρα: «Εγώ έμεινα σύξυλος όταν άκουσα ότι υπάρχει διαθήκη, ήταν κάτι που δεν το γνώριζα και δεν μου το είχαν πει. Ο πατέρας μου, μου αποκάλυψε ότι εδώ και πολλά χρόνια έχει βρεθεί η διαθήκη της μητέρας μου, που αναφέρει ότι εμένα δεν μου αφήνει τίποτα και δεν μου το είχαν πει για να μην με στεναχωρήσουν» αναφέρει το θύμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο 49χρονος θέλησε να διαλευκάνει τα γεγονότα, ακόμα κι αν αυτό θα τον έφερνε αντιμέτωπο με τους πιο δικούς του ανθρώπους.

«Ζήτησα να δω την διαθήκη και ο πατέρας μου δεν την έβρισκε ποτέ, μου έλεγε συνέχεια δικαιολογίες. Του απαντώ ότι εγώ την διαθήκη θα την βρω και επειδή καταλαβαίνω ότι έχετε κάνει μ@λ@κί@ και αυτό λέγεται απάτη φροντίστε να το διορθώσετε για να μην έχετε τραβήγματα. Θεωρώ ότι κάνατε ένα λάθος της στιγμής, διορθώστε το».

«Διαπίστωσα ότι η διαθήκη ήταν πλαστή»

«Πάω στο Ειρηνοδικείο βρίσκω την διαθήκη και εκεί διαπίστωσα ότι ήταν πλαστή, δεν ήταν τα γράμματα της μητέρας μου αυτά. Ο γραφικός χαρακτήρας της μητέρας μου είχε μια ιδιαίτερη τεχνική. Ήταν οδοντίατρος και ζωγράφος, έκανε «μπαμ» ότι δεν ήταν δικά της, γιατί η τεχνική που είχε στο γράψιμο ήταν πολύ χαρακτηριστική. Αυτό που με σόκαρε όμως ήταν όσα έγραφε μέσα.

Έλεγε ότι σε εμένα δεν αφήνει τίποτα γιατί στο παρελθόν μου είχε κάνει γονική παροχή ένα οικόπεδο στη Χαλκίδα και ότι αυτό υπερκαλύπτει τα περιουσιακά μου στοιχεία και άρα ήμουν καλυμμένος και όλη την υπόλοιπη μεγάλη περιουσία, το εξοχικό διαμερίσματα και πολλά άλλα θα τη άφηνε στον άλλο της γιο, τον γιατρό» περιγράφει ο 49χρονος στο newsit.gr.

Σύμφωνα με τον 49χρονο το οικόπεδο που του είχαν δώσει τότε, του το είχαν πουλήσει και εκείνος τους είχε δώσει ένα ποσό αλλά για φορολογικούς λόγους, να μην επιβαρυνθούν φορολογικά οι γονείς του, το δήλωσαν ως γονική παροχή και όχι ως αγοραπωλησία.

«Τις επόμενες ημέρες με καλεί η μητέρα μου για να πάμε στο ΚΕΠ και να υπογράψει ένα έγγραφο και μου λέει αυτό να το κρατήσω και να μην το χάσω με τίποτα. Στο έγγραφο αυτό αναφέρει η ίδια ότι η γονική παροχή που είχε γίνει στον συμβολαιογράφο είναι προϊόν αγοραπωλησίας και ότι ο γιος μου έδωσε επιταγή ημέρας 40 χιλιάδων ευρώ για την αγορά αυτού του οικοπέδου.

Αυτό ήταν κάτι που η μητέρα μου το έκανε κρυφά από τον πατέρα και το αδερφό μου και εκείνοι δεν το γνώριζαν και όντως αυτό το χαρτί με ασφάλισε και οι τρεις πραγματογνώμονες από τους κρατικούς γραφολόγους που έχει διορίσει η ανάκριση το σύγκριναν με αυτό και έχουν αποφανθεί ότι η διαθήκη είναι πλαστή» καταλήγει ο 49χρονος.

Η δικηγόρος του 49χρονου Μαρία Καρλή δηλώνει ότι:

«Λένε ότι το αίμα νερό δεν γίνεται, τα χρήματα, όμως και οι περιουσίες είναι ικανά, μέχρι και να αναβιώσουν, στην σύγχρονη μορφή της, την οικογενειακή τραγωδία, που περιγράφει η παλαιά διαθήκη με πρωταγωνιστές δύο αδέρφια, τον Άβελ και Κάιν.

Το πρωτοφανές σε αυτή την υπόθεση είναι ότι ο αδερφός, του θύματος και κατηγορούμενος, συνεργάστηκε, με τον ίδιο, τον πατέρα τους, για την πλαστογραφία, της διαθήκης»…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Οργή στην Αλβανία για το εξώφυλλο στο βιβλίο της Γ' Δημοτικού με τον "τρανσέξουαλ χαρακτήρα" ντυμένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου: "Θα τους αλλάξει μυαλά ή φύλο;"

"Να σκίσουν οι γονείς το εξώφυλλο" γράφουν στα Social Media - Το ουράνιο τόξο είναι ένα παιδικό σύμβολο και από την...
Ελληνοτουρκικά 0

Ο Κ. Γρίβας δίνει τη λύση για στρατιωτική υπεροπλία Ελλάδας - Κύπρου απέναντι στην Τουρκία: Να επενδύσουν σε στρατιωτική επιστήμη και εγχώρια σκέψη

Τα τουρκικά drones στο κατεχόμενο Λευκόνοικο – Τα αιωρούμενα πυρομαχικά – Τα μη επανδρωμένα υποβρύχια