Κοινωνία

Τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα: Αναληθές ότι η «Rita Lombardo» εργάζεται σε εμάς

Η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα με ανάρτησή της στο Facebook, διαψεύδει ότι είναι υπάλληλός της γυναίκα που εμφανίζεται σε βίντεο, στο οποίο φέρεται να ζητάει από τους άνδρες του λιμενικού να πετάξουν τους μετανάστες στη θάλασσα, στο λιμάνι της Τήλου.

Η ανάρτηση της πρεσβείας έχει ως εξής:

«Τα όσα αναφέρονται σήμερα σε ορισμένες ειδήσεις που δημοσιεύτηκαν στον ελληνικό τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το πρόσωπο με το όνομα “Rita Lombardo” είναι αξιωματούχος της Τουρκικής Πρεσβείας ή εργάζεται στην Τουρκική Πρεσβεία δεν είναι αληθή».

Η γυναίκα φέρεται να ζήτησε να «πετάξουν μετανάστες στη θάλασσα» στην Τήλο. Η δήμαρχος Μαρία Καμμά της απάντησε «κυρία μου, αυτό το νησί δεν κάνει για εσάς».

Το Σάββατο, τέσσερις μέρες μετά, η «Rita Lombardo», έκανε ανάρτηση στο Facebook με τη δήμαρχο Τήλου, επιχειρώντας να δώσει τη δική της εκδοχή.

Στο προφίλ της στην κοινωνική πλατφόρμα, η γυναίκα ισχυρίζεται ότι εργάζεται για την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, κάτι που η πρεσβεία διαψεύδει τώρα κατηγορηματικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Οργή στην Αλβανία για το εξώφυλλο στο βιβλίο της Γ' Δημοτικού με τον "τρανσέξουαλ χαρακτήρα" ντυμένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου: "Θα τους αλλάξει μυαλά ή φύλο;"

"Να σκίσουν οι γονείς το εξώφυλλο" γράφουν στα Social Media - Το ουράνιο τόξο είναι ένα παιδικό σύμβολο και από την...
Ελληνοτουρκικά 0

Ο Κ. Γρίβας δίνει τη λύση για στρατιωτική υπεροπλία Ελλάδας - Κύπρου απέναντι στην Τουρκία: Να επενδύσουν σε στρατιωτική επιστήμη και εγχώρια σκέψη

Τα τουρκικά drones στο κατεχόμενο Λευκόνοικο – Τα αιωρούμενα πυρομαχικά – Τα μη επανδρωμένα υποβρύχια