Greek-Turkish Relations
Updated at:

Παραμονεύει νέος Ατίλλας απέναντι από Δωδεκάνησα με ταυτόχρονη πρόβα κατάληψης και της νεκρής Ζώνης στην Κύπρο

Πρόσφατα αποκαλύψαμε ότι μέσω ανάρτησης του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, έγινε γνωστή για πρώτη φορά η δημιουργία 2ας Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στην αποκαλούμενη τουρκική Στρατιά του Αιγαίου.

Η Ταξιαρχία αυτή θα έχει έδρα τον Ναύσταθμο Ακσάζ και θα έχει ως αποστολή τα Δωδεκάνησα που αποτελούν μεγάλο καημό των Νεο-Οθωμανών Τούρκων.

Το έχουμε πει εδώ και μεγάλο διάστημα ότι, οι Τούρκοι προετοιμάζονται πιθανόν, όχι μόνο να επιχειρήσουν να υφαρπάξουν ελληνική ΑΟΖ, αλλά και να προσπαθήσουν κυριαρχήσουν στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Νότιο Αιγαίο, ελέγχοντας μία ακόμη είσοδο μετά τον Βόσπορο.

CONTINUE READING

“Από αυτή την άποψη, εκτός από τη Ναυτική Βάση στο Ακσάζ , και το λιμάνι της Μερσίνης θα προσφέρει τη σημαντικότερη ευκαιρία βάσης στην περιοχή", είχε αναφέρει ο Τούρκος Α/ΓΕΝ Adnan Özbal το 2022.

Τι ακριβώς όμως καθίσταται επιτακτική ανάγκη για τον αρχηγό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο;

Μα η προσπάθεια ελέγχου των περιοχών αυτών και η επέκταση των τουρκικών βλέψεων στην αποκαλούμενη περιοχή της “Γαλάζιας Πατρίδας”, είναι ειλημμένη και αυτό σημαίνει πολλά από εδώ και στο εξής για το ελληνικό πολεμικό ναυτικό και την προσπάθεια εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στην ελληνική ΑΟΖ.

Τα σενάρια στην προκειμένη περίπτωση μας δείχνουν ότι πιθανότατα το επόμενο διάστημα θα έχουμε εξελίξεις που θα συνάδουν με μια αύξηση της έντασης ελληνικών και τουρκικών συμφερόντων, κάτι που επιβεβαιώνουν και πληροφορίες του ελληνικού τύπου περί μη συνάντησης ( ούτε στα όρθια που λένε ) μεταξύ Κ.Μητσοτάκη και Ερντογάν.

Η Τουρκία έχει χαράξει και υλοποιεί ανεξάρτητη πολιτική από το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, και σύντομα θα δούμε πολύ πιθανόν μεγάλες εκπλήξεις όχι μόνο με τους BRICS, αλλά με κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που ανέφερε και ο ίδιος ο Ερντογάν προχθές, με την αναφορά της γεωστρατηγικής θέσης της Τουρκίας που ελέγχει δήθεν τα πάντα στην Μεσόγειο.

Με απειλές η Άγκυρα θέλει να πείσει Σ.Αραβία, Ινδία, Ιράν και ΗΠΑ να μεταφέρουν αγωγούς στο τουρκικό έδαφος ή χωρικά ύδατα.   

Σχέδιο υφαρπαγής κυπριακής ΑΟΖ αλλά και εδάφους στην Νεκρή Ζώνη

Στην Κύπρο τώρα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιάννο Χαραλαμπίδη και την ΣΗΜΕΡΙΝΗ “χάρτες αποτυπώνουν το καθεστώς της «νεκρής ζώνης» στον Άγιο Δομέτιο πριν από και μετά τις τουρκικές παραβιάσεις. Είχαν τεθεί κάμερες και άλλοι αισθητήρες και ακολούθησε η προώθηση των θέσεων του Αττίλα. Ακόμη αποτυπώνεται η προώθηση τουρκικών θέσεων στο Αγγλικανικό νεκροταφείο, στη «νεκρή ζώνη» στον Άγιο Δομέτιο.
 
Οι φωτογραφίες αυτές έχουν ληφθεί κατά τη διάρκεια άσκησης με επιθετικούς προσανατολισμούς στην περιοχή Γερίου - Τύμπου, που διεξήχθη λίαν προσφάτως.

 Σε αυτήν έλαβαν μέρος άρματα μάχης και άλλες μηχανοκίνητες μονάδες κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης και μπροστά στα μάτια των ΟΗΕδών, μέσα στα δρομολόγια των περιπολιών τους και όταν η κ. Ολγκίν ήταν στην Κύπρο”.

Ο ΟΗΕ με τους “άοσμους”και προκλητικά φιλότουρκους διαμεσολαβητές και αξιωματούχους πιέζει και συγχρόνως υπονομεύει κάθε ελληνοκυπριακή κυβέρνηση, η οποία δέχεται πιέσεις από όλες τις πλευρές για υποχωρήσεις.

CONTINUE READING

Κύρια και πάγια επιδίωξη των Τούρκων είναι το σοκ και το δέος, με ενέργειες επιθετικού χαρακτήρα, έχοντας ως βασική αρχή να μπλοκαριστεί κάθε ενέργεια της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Το τονίζουμε και θα το αναφέρουμε πάντα, λέγοντας ότι οι Τούρκοι είναι φανερό απροκάλυπτα πλέον ότι θα δράσουν επιθετικά σε σημεία της αποκαλούμενης και ανύπαρκτης “Γαλάζιας Πατρίδας” ( κύριο σχέδιο), από εκβολές Έβρου και  Δωδεκάνησα έως την Κύπρο και την Νεκρή Ζώνη, κατανοώντας μόνο την στρατιωτική ισχύ και της χρήση της αν αυτό απαιτηθεί, τίποτε άλλο.  

    

GALLERY

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR