USA
Updated at:

Πράγματα και θαύματα! Ιδού ο πραγματικός λόγος της καταστροφής εγγραφών στην πρεσβεία ΗΠΑ στο Κίεβο

Μια από τις πιθανές εξηγήσεις για την ξαφνική και βιαστική μετεγκατάσταση της Πρεσβείας των ΗΠΑ από το Κίεβο στο Λβιβ με την καταστροφή εγγράφων και σκληρών δίσκων μπορεί να είναι μια προσπάθεια να καλυφθούν τα ίχνη στην υπόθεση εκλογικής παρέμβασης του 2016 υπέρ της Χίλαρι Κλίντον.

Αυτό το σενάριο συζητείται όλο και περισσότερο στους κύκλους των ειδικών. Οι ΗΠΑ έκλεισαν την πρεσβεία τους στο Κίεβο εν μέσω «απειλών για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Η καταστροφή των εγγράφων συζητήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία στις 12 Φεβρουαρίου μεταξύ του υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τη διαχείριση και τους πόρους, Μπράιαν ΜακΚίον, και του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Γκρέγκορι Μικς, αναφέρει η Hill.

CONTINUE READING

Ο Μπάιντεν και ο «Κήρυξ της Εισβολής» Σάλιβαν

Κατά τη μετακόμισή τους, οι υπάλληλοι της πρεσβείας κατέστρεψαν ορισμένα από τα αρχεία, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, υπήρχαν αιτήσεις για πράσινες κάρτες και ακατέργαστα έγγραφα διαβατηρίων, εξηγώντας το με ένα πρωτόκολλο για την προστασία εμπιστευτικών πληροφοριών (με άλλα λόγια, για να μην πέσει στα χέρια «εχθρών»). Επίσης, σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι διπλωμάτες έλαβαν εντολή να καταστρέψουν εξοπλισμό δικτύου και σκληρούς δίσκους υπολογιστών, καθώς και να διαλύσουν το τηλεφωνικό σύστημα της πρεσβείας.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις στην ενημέρωση είπε ότι δεν μπορεί να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την καταστροφή εγγράφων στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο, αλλά είπε ότι δεν καταστράφηκαν έγκυρα διαβατήρια. «Υπάρχει ένα τυπικό σύνολο διαδικασιών που ακολουθούμε όταν αρχίζουμε να μειώνουμε το μέγεθος μιας πρεσβείας», είπε ο Πράις. «Λάβαμε εύλογες προφυλάξεις όσον αφορά ευαίσθητα έγγραφα και ευαίσθητο εξοπλισμό, αλλά δεν μπορούμε να παράσχουμε λεπτομέρειες».

Υπάρχει η άποψη ότι πίσω από την καταστροφή του εγγράφου βρίσκεται στην πραγματικότητα η τοξική ιστορία της σχέσης της οικογένειας Μπάιντεν με την ουκρανική ελίτ. Μιλάμε για διακυβευτικά στοιχεία που σχετίζονται με το έργο του γιου του Μπάιντεν, Χάντερ, ο οποίος λάμβανε 50 χιλιάδες δολάρια το μήνα σε μια ουκρανική εταιρεία πετρελαίου υπό την προστασία του πατέρα του, καθώς και κατηγορίες ότι οι ουκρανικές αρχές, με εντολή της τότε διοίκησης του Λευκού Οίκου, παρενέβησαν στις αμερικανικές εκλογές στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον, βοηθώντας τη να πολεμήσει τον Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Andrew Stattaford, συντάκτη του περιοδικού National Review, η μεταφορά της πρεσβείας στο Λβιβ και κυρίως η καταστροφή εγγράφων και η διάλυση του εξοπλισμού έμοιαζαν με πράξη παράδοσης. «Η απάντηση των ΗΠΑ στην κρίση της Ουκρανίας θυμίζει το φιάσκο στην Καμπούλ», λέει ο Stattaford. Για την καταστροφή απόρρητων υλικών, σύμφωνα με τον Andriy Telizhenko, πρώην υπάλληλο της πρεσβείας της Ουκρανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτός από τον Μπάιντεν και τα κορυφαία κλιμάκια του Δημοκρατικού Κόμματος, ενδέχεται να ενδιαφέρονται και υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι.

«Για παράδειγμα, ο κύριος Τζέικ Σάλιβαν (άνδρας των Κλίντον, τώρα σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Μπάιντεν - προάγγελος της εισβολής). Όπως διαπίστωσε η έρευνα, είπε ψέματα στην κατάθεσή του για το Russiagate το 2018-2019. Αποδείχθηκε ότι ζήτησε υλικό εναντίον του Τραμπ κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016, όταν εργαζόταν στην εκστρατεία Κλίντον. Είναι πιθανό ότι όχι μόνο οι Μπάιντεν ενδιαφέρονται να καταστρέψουν ορισμένα έγγραφα στην Ουκρανία , αλλά και ανώτερα στελέχη που μπορούσαν να οργανώσουν συντονισμό με την έξοδο της διπλωματικής αποστολής για να ξεκαθαρίσουν τα ίχνη των υποθέσεών τους. Όταν ο Σάλιβαν άρχισε να σχολιάζει την εισβολή, αναφέρθηκε ότι συμμετείχε στην εκστρατεία κατά του Τραμπ. Ένας άλλος πιθανός ενδιαφερόμενος είναι οι Κλίντον, οι οποίοι εξαπέλυσαν μια εκστρατεία κατασκοπείας κατά του Τραμπ για να καταλήξουν σε μια ιστορία για τους δεσμούς του με τη ρωσική Alfa Bank».

Πράγματι, το Fox News, επικαλούμενο πηγές, γράφει ότι ο Τζέικ Σάλιβαν αναφέρεται στην έρευνα για τις συνθήκες παρακολούθησης της εκστρατείας Τραμπ το 2016. Ο ειδικός εισαγγελέας των ΗΠΑ που ερευνούσε προηγουμένως, Τζον Ντάραμ, κατηγόρησε για ψευδορκία τον Δημοκρατικό δικηγόρο Μάικλ Σάσμαν, ο οποίος το 2016 παρείχε στο FBI πληροφορίες σχετικά με ένα υποτιθέμενο «μυστικό κανάλι επικοινωνίας» μεταξύ του Οργανισμού Τραμπ του Τραμπ και μιας ρωσικής τράπεζας. Ο δικηγόρος έκρυψε ότι ενήργησε προς τα συμφέροντα των κεντρικών γραφείων της Κλίντον, καθώς και μιας συγκεκριμένης εταιρείας.

Ο Σάλιβαν αναφέρεται στο κατηγορητήριο ως «σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής». Σύμφωνα με το κανάλι, το έγγραφο δείχνει ότι ένας δικηγόρος της εκστρατείας της Κλίντον συζήτησε τις πληροφορίες που παρείχε ο Σάσμαν «με τον διευθυντή της εκστρατείας της, τον διευθυντή επικοινωνίας και τον σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής». Το Fox News σημειώνει ότι η αναφορά του Σάλιβαν στο κατηγορητήριο καταδεικνύει την «συντομότερη σχέση της έρευνας του Ντάραμ με την κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν μέχρι σήμερα».

Ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας Ντμίτρι Ντρομπνίτσκι μιλά επίσης για τον «παράγοντα Σάλιβαν» και τα στοιχεία για αυτόν, ο οποίος δημοσίευσε μια καρικατούρα του σκανδαλώδους συμβούλου Μπάιντεν και υπουργού Εξωτερικών Μπλίνκεν.

«Όταν εμφανίστηκαν σημάδια αποκλιμάκωσης και ετοιμαζόταν η ομιλία του Μπάιντεν για την Ουκρανία, εμφανίστηκαν δημοσιεύματα για την παράνομη υποκλοπή του Τραμπ. Αποδείχθηκε ότι εισακούστηκε τόσο κατά την προεκλογική εκστρατεία όσο και όταν έγινε ήδη πρόεδρος. Και ότι ο Σάλιβαν συμμετείχε άμεσα σε αυτό, καθώς είπε ότι «οι Ρώσοι έχουν σίγουρα χακάρει το εκλογικό σύστημα και οδηγούν τον Τραμπ στην προεδρία». Ο πόλεμος των συμβιβαστικών στοιχείων στις Ηνωμένες Πολιτείες αντικατοπτρίζεται αμέσως στη διεθνή ατζέντα. "Ίσως, ένα από τα πιο επικίνδυνα και αόρατα μέχρι τώρα φαινόμενα στη γεωπολιτική. Για παράδειγμα, όταν υπήρχε το Watergate το 1972-1974 εναντίον του Νίξον, ήταν ήρεμο στο εξωτερικό περίγραμμα», είπε ο Ντρομπνίτσκι στο πρόγραμμα Now.

Επιθέσεις χάκερ από την Ουκρανία

Ένας ακόμα λόγος της καταστροφής εγγραφών και σκληρών δίσκων, μπορεί να σχετίζονται με πιθανή παρέμβαση του Δημοκρατικού Κόμματος στις αμερικανικές εκλογές στο πλευρό της Κλίντον το 2016 με τη βοήθεια της Ουκρανίας.

Ο Τραμπ τους ανέφερε κατά τη διάρκεια μιας σκανδαλώδους τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Ζελένσκι, ο οποίος παραλίγο να φέρει τον πρώην πρόεδρο σε παραπομπή. Σύμφωνα με το περιβάλλον του, πίσω από την επίθεση χάκερ στους διακομιστές του Δημοκρατικού Κόμματος ήταν Ουκρανοί και όχι Ρώσοι.

«Η Crowdstrike λέει (μια εταιρεία στις ΗΠΑ που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση επιθέσεων στον κυβερνοχώρο) πως πρόκειται για έναν από τους πλούσιους ανθρώπους σας. Ο διακομιστής, όπως λένε, βρίσκεται στην Ουκρανία», είπε ο Τραμπ.

Η Crowdstrike είναι μια εταιρεία που βοήθησε στη διερεύνηση των χάκερ που διείσδυσαν στα δίκτυα της Εθνικής Δημοκρατικής Επιτροπής των ΗΠΑ στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, από την οποία διέρρευσαν πληροφορίες στο WikiLeaks. Μιλάμε για τα μυστικά e-mail της Κλίντον, η δημοσίευση των οποίων κλόνισε τα αποτελέσματά της.

CONTINUE READING

Τον Νοέμβριο του 2018, το Reuters έγραψε ότι χάκερ από την ομάδα Cozy Bear, η οποία συνδέεται με ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, έστειλαν ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος σε αξιωματούχους των ΗΠΑ, κρυμμένοι πίσω από τα ονόματα εκπροσώπων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Πληροφορίες σχετικά με αυτό μοιράστηκαν με το πρακτορείο εκπρόσωποι των CrowdStrike και FireEye Inc., που ειδικεύονται στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

«Υπάρχει μια εκδοχή ότι οι διακομιστές χάκερ δεν βρίσκονται στην πραγματικότητα στη Ρωσία, αλλά στην Ουκρανία, με φίλους του Δημοκρατικού Κόμματος. Και ότι οι ίδιοι οι Δημοκρατικοί δημιούργησαν το hacking για να συμβιβάσουν τον Τραμπ σε μια υποτιθέμενη συμπαιγνία με τη Ρωσία, καθώς και να δικαιολογηθεί η ήττα των εκλογών. Οι Δημοκρατικοί, φυσικά, όλοι το αρνούνται», λέει στο Strana ο πολιτικός ειδικός Πίτερ Στόουν με έδρα την Ουάσινγκτον.

Με τη σειρά τους, οι Crowdstrike διαβεβαιώνουν ότι παρέδωσαν τους διακομιστές του FBI. «Δώσαμε όλη την εγκληματολογία και την ανάλυση στο FBI», δήλωσε στους New York Times η εκπρόσωπος του CrowdStrike, Ilina Kashiola.

Ο Alperovich, ένας Ρώσος μετανάστης, ίδρυσε την Crowdstrike το 2011 μαζί με τον George Kurtz (και οι δύο πρώην στελέχη της McAfee), σύμφωνα με το Forbes. Πηγές σε διπλωματικούς κύκλους αναφέρουν ότι εκτός από την υπόθεση Μπάιντεν, θέλουν ο Τραμπ να διερευνήσει κυβερνοεπιθέσεις στους διακομιστές του Δημοκρατικού Κόμματος που θα μπορούσαν να προέρχονται από την Ουκρανία σε συνεννόηση με την τοπική φιλοδημοκρατική ελίτ.

Όπως, οι Δημοκρατικοί ήλπιζαν να σκοτώσουν δύο πουλιά με μια πέτρα - για να κατηγορήσουν τη Ρωσία για παρέμβαση και τον Τραμπ ότι συνωμοτούσε μαζί της. «Μεταξύ των κατεστραμμένων αρχείων θα μπορούσαν να είναι και έγγραφα που σχετίζονται με επιθέσεις χάκερ», λέει η πηγή που επικαλείται το Strana.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR