Greek-Turkish Relations
Updated at:

Αν ισχύει σκούρα τα πράγματα! Ο κυνηγός drones Bouncer της Τουρκίας κάνει...σεφτε-"Drone Killer" μοστράρει η Άγκυρα

Οι τουρκικές εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας, προσπαθούν να αναπτύξουν λύσεις για την εξουδετέρωση των απειλών που μεταδίδονται από drone, χρησιμοποιώντας ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος καμικάζι.

Η δεύτερη εξαμηνιαία SAHA Expo, μια σημαντική εκδήλωση της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, άνοιξε τις πόρτες της την Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη.

Η τετραήμερη εκδήλωση, που διοργανώθηκε από την SAHA Istanbul Defense and Aerospace Cluster Association, συγκεντρώνει επαγγελματίες του κλάδου, αξιωματούχους, αμυντικές εταιρείες και προγραμματιστές τεχνολογίας.

https://www.youtube.com/watch?v=kXRE-X5J8I4

Η εκδήλωση φιλοξενεί πολλές τουρκικές αμυντικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των ASELSAN, Havelsan, Roketsan, TAI και Baykar. Η έκθεση παρουσιάζει αμυντικά προϊόντα αιχμής σε πολλούς τομείς όπως η αεροπορία, τα χερσαία και ναυτικά οχήματα, τα ραντάρ και τα συστήματα επιτήρησης, τα όπλα και τα drones.

Σε αυτήν παρουσιάστηκε το σύστημα ανίχνευσης και καταστροφής drone, που αναπτύχθηκε από την HAVELSAN και την Transvaro.

Το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Transvaro, Güray Ali Yaşam, ανέφερε ότι το τοπικά αναπτυγμένο Mobile Aerial Destruction Platform Bouncer, πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του πτήση για να εξουδετερώσει επιθετικά drones και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV). 

Σημειώνοντας ότι η Fedai έχει στόχο να λάβει σοβαρή ζήτηση από το εξωτερικό και προετοιμάζονται για να ανταποκριθούν σε αυτές τις απαιτήσεις, ο Vital είπε ότι τα πρώτα 10 οχήματα βγήκαν από μαζική παραγωγή. Δήλωσε ότι υπάρχει πρόβλεψη για περισσότερη ζήτηση για την έκδοση πολλαπλής εκτόξευσης εγκατεστημένης σε όχημα. Ετοιμάσαμε αυτό το μοντέλο είπε «Προτείνουμε στην παγκόσμια αγορά μια ιδέα με τη μορφή φορτηγού με 3 συστήματα εκτόξευσης, 1 σύστημα ελέγχου εντολών, 1 συστήματα ραντάρ, παρεμβολών και θερμικής κάμερας σε ένα σύνολο οχημάτων».

CONTINUE READING

Να σημειώσουμε ότι η παραγωγή τέτοιων οπλικών συστημάτων, δεν είναι καινούργια καθώς για παράδειγμα  η γερμανική Rheinmetall, παρουσίασε  το νέο της σύστημα αεράμυνας Skynex. Το Skynex παρουσιάστηκε επί οχήματος να αντιμετωπίζει με επιτυχία σμήνος drones με το περιστροφικό πυροβόλο του Mk3 των 25 χλστ.

Το σύστημα διαθέτει ενσωματωμένο ραντάρ εντοπισμού-παρακολούθησης στόχων X-Band που του επιτρέπει αυτόνομη λειτουργία έρευνας, καθιστώντας τον καθορισμό στόχων μια εύκολη υπόθεση. Μετά τον εντοπισμό του στόχου αναλαμβάνει δράση το αυτόματο σύστημα ελέγχου πυρός. Την όλη διαδικασία επιτηρεί και ελέγχει ο χειριστής του συστήματος.

https://www.youtube.com/watch?v=muggs_4CQPc

Η Τουρκία προσπαθεί να το παρουσιάσει ως "Drone Killer", αλλά αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει μια σειρά συστημάτων από θερμική κάμερα έως ραντάρ, από jammer σε άλλες μονάδες καθώς επίσης και  ολοκληρωμένο κύκλωμα που θα χρησιμοποιείται στο ραντάρ και ηλεκτρονικά εξαρτήματα.

«Πρέπει να παράγουμε σουίτες, παρεμβολές, άλλες μονάδες, ακόμα κάνουμε ρυθμίσεις για αυτά, και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τους περιορισμούς και τις δυσκολίες εφοδιασμού στα ηλεκτρονικά. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις μέσα μας» είπε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Transvaro, Güray Ali Yaşam.

Ο Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Αμυντικών Τεχνολογιών Διοίκησης HAVELSAN, Nezih Şişman, δήλωσε ότι ξεκίνησαν μελέτες ολοκλήρωσης με ενδιαφερόμενες εταιρείες, λαμβάνοντας υπόψη ορισμένα αμυντικά σχέδια.

https://www.youtube.com/watch?v=m3IYVYDsm3s

CONTINUE READING

Σύμφωνα με τον Nezih Şişman τους επόμενους 1-2 μήνες, θα δείξουν τις δυνατότητες ολόκληρου του συστήματος, από τον εντοπισμό έως την καταστροφή μέσα σε ένα σενάριο, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής του UAV στον αέρα με ρίψη του Bouncer, το αργότερο μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Υπολογίζει ότι αυτό θα επιτευχθεί  με την Προεδρία της Αμυντικής Βιομηχανίας και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη.  Εάν το πρωτότυπο σύστημά τους χρησιμεύει για την επαλήθευση της ιδέας τους, τότε θα αναπτύξουν ένα σώμα συστήματος που θα προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του πελάτη.

Δηλώνοντας ότι το σύστημα έχει ανοιχτή αρχιτεκτονική και η ασφαλής περιοχή που θα παρέχει θα αυξηθεί ανάλογα με τον αριθμό των αισθητήρων και των όπλων που πρόκειται να ενσωματωθούν, ο Şişman σημείωσε, ότι με τη διάδοση πολλών εξαρτημάτων όπως ραντάρ και ηλεκτροοπτικής σουίτας στη γη με κατανεμημένη αρχιτεκτονική, θα φτάσουν σε ένα σύστημα που μπορεί να ελεγχθεί από ένα μόνο κέντρο σε μια μεγάλη περιοχή.

https://www.youtube.com/watch?v=l_FwHGgbrcM

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR