Diet

Καροτενοειδή: 17 τροφές που περιέχουν τις αντικαρκινικές ουσίες

Είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των φυτών και για τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης και αποτελούν βασική διατροφική πηγή βιταμίνης Α για τον άνθρωπο.

CONTINUE READING

Θεωρείται πως σχετίζονται με το μειωμένο κίνδυνο διαφόρων χρόνιων παθήσεων, όπως η καρδιοπάθεια, οι παθήσεις των ματιών και ορισμένες μορφές καρκίνου.

Η ευεργετική δράση των καροτενοειδών οφείλεται εν μέρει στην αντιοξειδωτική τους δράση. Ένα καροτενοειδές που ονομάζεται βήτα-καροτίνη παρέχει επιπρόσθετα οφέλη για τον οργανισμό, καθώς μετατρέπεται στο σώμα σε βιταμίνη Α. Δύο άλλα καροτενοειδή, η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, προστατεύουν τα μάτια επειδή απορροφούν το μπλε φως που εισέρχεται στον οφθαλμό.

Δείτε σε ποιες τροφές βρίσκονται αυτά τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά σε μεγάλες ποσότητες:

  1. Καρότα
  2. Γλυκοπατάτα
  3. Σπανάκι
  4. Ντομάτα
  5. Δαμάσκηνα
  6. Βερίκοκο
  7. Μπρόκολο
  8. Μάνγκο
  9. Πορτοκαλί κολοκύθα
  10. Μπιζέλια
  11. Μανταρίνι
  12. Πεπόνι
  13. Καλαμπόκι
  14. Πορτοκάλι
  15. Παπάγια
  16. Κόκκινη, κίτρινη και πορτοκαλί πιπεριά
  17. Λαχανάκια Βρυξελλών

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR