World

Συνεργασία Ν. Κορέας-Ισραήλ που θα αλλάξει τα δεδομένα - Εξοπλίζουν ελικόπτερο με drones καμικάζι!

Η Korea Aerospace Industries και η Israel Aerospace Industries υπέγραψαν ένα μνημόνιο συνεννόησης που στοχεύει να συνδυάσει ελικόπτερα με περιφερόμενα πυρομαχικά και να προσφέρει drones στον στρατό της Νότιας Κορέας.

Οι δοκιμασίες του εν λόγω εγχειρήματος βρίσκονται στα αρχικά στάδια και θα πραγματοποιηθούν τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι εταιρείες επίσης δεν ανέφεραν εάν η προσπάθεια θα περιλάμβανε ένα υπάρχον σύστημα ή ένα νέο περιφερόμενο πυρομαχικό.

CONTINUE READING

Οι αναφορές στη Νότια Κορέα επισημαίνουν ότι η KAI θα αναπτύξει το ελαφρύ οπλισμένο  ελικόπτερο της με γνώμονα την επανδρωμένη πτήση με περιφερόμενα μη επανδρωμένα πυρομαχικά. Αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2022. Η KAI επιλέχθηκε από την DAPA το 2014 για να αναπτύξει το ελικόπτερο για παράδοση έως το 2023.

«Το επανδρωμένο ελικόπτερο με περιφερόμενα πυρομαχικά, θα επιτρέψει στους πιλότους να πλησιάσουν και να εκτοξεύσουν μη επανδρωμένα, οπλισμένα εναέρια οχήματα που θα πλήξουν ή θα βομβαρδίσουν εχθρικούς στόχους χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο τους ίδιους τους πιλότους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της KAI, Han Jeong-eun, σύμφωνα με την Κορεάτικο ΜΜΕ JoongAng Daily.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της IAI, Boaz Levy, δήλωσε ότι το υπόμνημα, που ανακοινώθηκε στις 3 Μαρτίου, "είναι ένα άλλο ορόσημο στην αναπτυσσόμενη συνεργασία μας με την KAI."

«Η IAI έχει μακροχρόνιες σχέσεις με τη Δημοκρατία της Νότιας Κορέας και τις τοπικές βιομηχανίες και είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσχωρήσουμε με την KAI, μία από τις κορυφαίες εταιρείες της Κορέας για να διερευνήσουμε  μελλοντικές ευκαιρίες», είπε.

Πρόσθεσε ότι ο συνδυασμός της εμπειρίας πυρομαχικών της IAI και της τεχνολογίας της KAI θα δημιουργήσει ευκαιρίες για βελτιωμένη λύση στο μελλοντικό πεδίο μάχης.

Τα περιφερόμενα πυρομαχικά αναφέρονται επίσης ως drones kamikaze επειδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα  τα οποία συντρίβονται πάνω στον στόχο που πλήττουν.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της KAI Ahn Hyun-ho επανέλαβε τη σημασία της εταιρικής σχέσης KAI-IAI, η οποία διήρκεσε δεκαετίες τόσο για αμυντικά όσο και για εμπορικά έργα.

«Μέσω του συνδυασμού της εγχώριας τεχνολογίας drone και της εξαιρετικής τεχνολογίας μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων της IAI, η IAI και η KAI θα παρείχαν ένα βήμα για την καινοτομία, όπως η ενίσχυση της αμυντικής δύναμης της Δημοκρατίας της Κορέας και η εμπορευματοποίηση των εξαγωγών στο μέλλον.»

Στις αρχές Φεβρουαρίου, η IAI ανακοίνωσε τρεις νέες συμφωνίες για την προμήθεια πυρομαχικών κάθετης απογείωσης-προσγείωσης και προσγείωσης Rotem, καθώς και τις χερσαίες και ναυτικές εκδοχές του πυρομαχικού Harop σε ανώνυμες χώρες. Οι ισραηλινές εταιρείες συχνά δεν αναγνωρίζουν πελάτες.

Προηγούμενες αναφορές έδειξαν ότι η IAI και άλλες ισραηλινές εταιρείες που πραγματοποιούν περιπλανώμενα πυρομαχικά, όπως η Elbit Systems και η Aeronautics, πούλησαν τέτοια συστήματα στο Αζερμπαϊτζάν.

H IAI είναι ένας ιστορικός ηγέτης στη βιομηχανία UAV του Ισραήλ και στην ανάπτυξη τέτοιων τύπων πυρομαχικών. Ο κόσμος έχει δει αυξημένο ενδιαφέρον για  πυρομαχικά τέτοιου είδους.

CONTINUE READING

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας θέλει επίσης να συνδυάσει ελικόπτερα του Λεονάρντο με μια ικανότητα περιφερόμενων πυρομαχικών, σύμφωνα με δημοσιεύματα τον Οκτώβριο του 2020.

Εκτίμηση

Πρόκειται για μία καινοτόμο τακτική χρήσης περιφερόμενων πυρομαχικών, η οποία αναμένεται να διαφοροποιήσει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό σχεδόν ολοκληρωτικά, τη διεξαγωγή αεροκίνητων επιχειρήσεων στο μέλλον, ενώ στα πλαίσια της αρχής της διαλειτουργικότητας των μέσων θα βρεί πάρα πολλές εφαρμογές στο πεδίο μάχης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε, τη δυνατότητα  αιφνιδιαστικής καταστολής της εχθρικής αεράμυνας σε τακτικό αλλά και Στρατηγικό επίπεδο, την επαύξηση των δυνατοτήτων της φίλιας αντιαεροπορικής άμυνας και προστασία αυτής, την προστασία πλοίων επιφανείας μας και την επαύξηση της τρωτότητας των αντιστοίχων του εχθρού εφόσον το ελικόπτερο φέρεται στο κατάστρωμα πλοίου μας πχ φρεγάτας και οπωσδήποτε τον εγκλωβισμό και την καταστροφή εχθρικών UAV.

Κλείνω λέγοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κινηθεί πολύ γρήγορα προς την κατεύθυνση συμμετοχής ανάλογων προγραμμάτων είτε στο πλαίσιο της Pesco της ΕΕ, είτε μεμονωμένα με συμμαχικές χώρες όπως  οι ΗΠΑ, η Γαλλία, το Ισραήλ, ΗΑΕ και άλλες.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR