Russia

Παραλίγο ''θερμό'' επεισόδιο: Οι Ρώσοι εκτόξευσαν παράκτιο πύραυλο στη Μ. Θάλασσα - Αποχώρησε εσπευσμένα αμερικανικό αντιτορπιλικό

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι συνέβη ένα ''προκλητικότατο'' συμβάν από την ρωσική πλευρά, προς το πλοίο του αμερικανικού ναυτικού που πλέει στην Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Sohu και ρωσικά ΜΜΕ, το αμερικανικό πλοίο, φέρεται να έκανε “προκλητικούς ελιγμούς στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας”.

Με τη σειρά τους, οι Ρώσοι διεξήγαγαν αιφνιδιαστικά ναυτικές ασκήσεις, κατά τις οποίες εκτόξευσαν ένα αντιπλοϊκό πύραυλο Κρουζ, πολύ κοντά στην πλώρη του αμερικανικού αντιτορπιλικού, ο οποίος θα μπορούσε να προκαλέσει μια ακόμη χειρότερη κρίση ανάμεσα στις δύο πλευρές και χώρες.   

Ο ρωσικός πύραυλος προκάλεσε συναγερμό στο πλήρωμα του αμερικανικού πολεμικού πλοίου.

Οι Κινέζοι δημοσιογράφοι γράφουν ότι, “οι Ρώσοι έδωσαν ένα καλό μάθημα στους Αμερικανούς, αναγκάζοντάς τους να "τρέχουν πανικόβλητοι", υποστηρίζοντας πλήρως τους τελευταίους και θαυμάζοντας τις ενέργειές τους.

"Στα τέλη του περασμένου έτους, το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross, είχε εισχωρήσει στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, υλοποιώντας τολμηρούς ελιγμούς.

Η κίνηση του πλοίου των ΗΠΑ,”θεωρήθηκε” και τότε ως πρόκληση από την ρωσική πλευρά και αμέσως το ρωσικό πολεμικό ναυτικό ξεκίνησε  άσκηση, στο πλαίσιο της οποίας ενεργοποιηθήκαν αντιπυραυλικά συστήματα  εναντίον του  “αντιπάλου”, ο οποίος είχε παραβιάσει την κυριαρχία της Ρωσίας στον Εύξεινο Πόντο, αναφέρει το κινεζικό ΜΜΕ.

Σύμφωνα με Κινέζους αμυντικούς εμπειρογνώμονες, η Ρωσία ενήργησε σε αυτή την κατάσταση εξαιρετικά αποφασιστικά και σκληρά, αποδεικνύοντας την ετοιμότητά της να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της στην περιοχή.

Πριν λίγες ώρες επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος Ρ. Ν. Τ.Ερντογάν δήλωσε ότι θα τεθεί σε λειτουργία το ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 (SAM) τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εκπαίδευση γι 'αυτό τον σκοπό συνεχίζεται. Την ίδια στιγμή, ο Ερντογάν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι στην χθεσινή συνομιλία του με την ρωσική πλευρά, τους είπε ότι προτίθεται να αγοράσει συστήματα αεροπορικής άμυνας Patriot, αν βέβαια του τα δώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet.

Τούρκοι, Ρώσοι, και Αμερικανοί, γυρνάνε σε μια περιοχή που οριοθετείται από την Μαύρη Θάλασσα, τον Βόσπορο, το Αιγαίο, έως την Α,Μεσόγειο.

Πρόκειται σύμφωνα με ειδικούς για την πιο σημαντική περιοχή του κόσμου από όλες τις απόψεις για πολλούς λόγους, στην οποία μπορεί να δούμε ακόμη και πολεμικές συγκρούσεις ‘χαμηλής ισχύος”.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR