World

Κήρυξε «πόλεμο» σε Δύση & δολάριο ο Ερντογάν: Παίρνει δάνειο-«μαμούθ» από την Μόσχα - Πληρωμές σε ρούβλια!

Οι Τούρκοι ετοιμάζονται μετά τα δισ. της ΕΕ για τους μετανάστες/πρόσφυγες να λάβουν τεράστιο δάνειο και από την Ρωσία, για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού μαζί με την Ινδία και το Ιράν, σε μια κίνηση η οποία θα κρίνει πολλά για το μέλλον της χώρας, το οποίο διαγράφεται πλέον "λαμπρό" προς.. ανατολάς όμως.

Μπορούμε να σκεφτούμε άραγε τι θα γίνονταν αν η Ελλάδα για παράδειγμα ελάμβανε δάνειο από την Μόσχα για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού ή για την αγορά πυραύλων S-400 όπως οι Τούρκοι;

Θα ακολουθούσε πιθανόν ο απόλυτος οικονομικός  όλεθρος και καταστροφή για την χώρα. Oι Τούρκοι θα την γλυτώσουν έτσι ανώδυνα; 

Άγνωστες προς το παρόν οι «βουλές» του Τραμπ και των ΗΠΑ προς μια Τουρκία, η οποία καταρρακώνει συνεχώς το γόητρο των ΗΠΑ εδώ και τόσα χρόνια.

Η Ρωσία ετοιμάζεται να χορηγήσει έναν τεράστιο όγκο δανείων σε ξένες χώρες, αναφέρει η εφημερίδα Izvestia αναφορικά με το προσχέδιο του ρωσικού προϋπολογισμού για το 2020-2022.

Σε διάστημα τριών ετών, κυβερνήσεις και οργανώσεις από άλλες χώρες θα λάβουν πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ρούβλια σε δάνεια από τη Ρωσία. Το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο από τα προηγούμενα πέντε έτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, οι ξένοι δανειολήπτες θα δανειστούν χρήματα από τη Μόσχα για την αγορά ρωσικών προϊόντων, καθώς και για την ολοκλήρωση κοινών έργων. Το υπουργείο δεν αποκάλυψε τον κατάλογο των αποδεκτών δανείων.

Παρόλα αυτά, Ρώσοι ειδικοί αναφέρουν ότι μεγάλο μερίδιο των δανείων αυτών θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πυρηνικών σταθμών στην Τουρκία και την Ινδία, καθώς και στην ανάπτυξη πυρηνικών υποδομών στο Ιράν. Όλα τα έργα θα υλοποιηθούν με τη συμμετοχή της Ρωσίας.

Τον Σεπτέμβριο, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Σεργκέι Στόρτσακ, δήλωσε ότι ξένες χώρες οφείλουν στη Ρωσία περίπου 35 δισ. δολάρια (2,28 τρισεκατομμύρια ρούβλια). Από το 2020 έως το 2022, η Ρωσία θα πρέπει να λάβει περίπου το ένα έκτο του συνολικού ποσού του χρέους, που αφορά  περίπου 370 δισεκατομμύρια ρούβλια.

Το Κρεμλίνο  αρνήθηκε να κατονομάσει επίσημα τις χώρες οφειλέτες. Ωστόσο, όπως μπορεί κανείς να συμπεράνει από ανοικτές πηγές, η Λευκορωσία είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης με περίπου 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια χρέους, ενώ η Βενεζουέλα ακολουθεί με 3,5 δισ.

Εφόσον λοιπόν κοινοποιηθούν και επίσημα τα στοιχεία, η Τουρκία θα λάβει ένα τεράστιο ποσό από την Ρωσία για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου. Αυτό θα μεταβάλλει άρδην τις σχέσεις με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με άρθρο μας, Ευρασιανιστές Τούρκοι ανώτατοι αξιωματικοί, οι οποίοι στηρίζουν και ελέγχουν ταυτόχρονα τον Ερντογάν, ετοιμάζονται πιθανότατα για το μεγάλο άλμα προς την ευρασιατική ένωση, αποχωρώντας από το ΝΑΤΟ.

Η τουρκική πολιτική σκηνή καταδεικνύει την τεράστια επίδραση των αποκαλούμενων Ευρασιανιστών, οι οποίοι βάσει κρατικών στοιχείων ελέγχουν πλήρως τον τουρκικό στρατό, ενώ υποστηρίζουν τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έγραψε ο Μεχμέτ Έφα Τσάμα, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Memorial University of Newfoundland σε ανάλυση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Γκιουλέν.

Αυτοί οι «Ευρασιανιστές» χρησιμοποιούν τη δύναμη του Ερντογάν για να πείσουν τις τεράστιες  ισλαμιστικές-συντηρητικές λαϊκές μάζες για την αναγκαιότητα αλλαγής της τρέχουσας πολιτικής πορείας.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR