World

Τουρκικό «xτύπημα» σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ: H Άγκυρα κατασκευάζει νέο αντιπυραυλικό σύστημα - Εκσυγχρονίζει & τα υποβρύχια

Νέο χτύπημα της Τουρκίας σε ΝΑΤΟ-ΗΠΑ. Η Ουάσινγκτον θα πρέπει άμεσα να βάλει στη θέση της την Άγκυρα, καθώς η σιωπή του Λ. Οίκου εγείρει προβληματισμούς. 

Η τουρκική βιομηχανία κάνει άλματα και δείχνει πως θέλει να ανεξαρτοποιηθεί πλήρως από τα δυτικά συστήματα. Οι δηλώσεις Τούρκων Αξιωματούχων αυτό δείχνει και η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη και για την χώρα μας, καθώς εάν δεν αναβαθμίσουμε το εξοπλιστικό μας πρόγραμμα, τότε η η κατάσταση θα είναι ζοφερή. 

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ASELSAN

Η κορυφαία εταιρεία άμυνας και ηλεκτρονικών συστημάτων της Τουρκίας, ASELSAN, προμηθεύει τηλεπικοινωνιακό σύστημα για το πρόγραμμα νέου τύπου υποβρυχίου (NTSP) της χώρας, σύμφωνα με αξιωματούχους της Τουρκίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB), η τουρκική εταιρεία δημιουργήσε ένα υποβρύχιο σύστημα τηλεπικοινωνίας, το οποίο και θα διατίθεται μόνο στην Τουρκία.

Η εταιρεία αναπτύσσει στρατιωτικά συστήματα επικοινωνίας σύμφωνα με τα τελευταία πρότυπα για την κάλυψη των διαφόρων επικοινωνιακών αναγκών των χρηστών που εργάζονται σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Τα Συστήματα Στρατιωτικής Επικοινωνίας της ASELSAN παρέχουν ασφαλή επικοινωνία μεταξύ των χρηστών με διάφορα ηλεκτρονικά μέτρα προστασίας - τα οποία αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της στρατιωτικής επικοινωνίας.

Τα συστήματα αυτά ανταποκρίνονται στις ανάγκες επικοινωνίας σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων εδάφους, αέρα και θάλασσας και των πυραυλικών στην Τουρκία και στο εξωτερικό.

Το Integrated Communication System περιλαμβάνει εσωτερικά και εξωτερικά υποσυστήματα, καθώς και υποβρύχιες και επιφανειακές επικοινωνίες, όπως εξωτερική επικοινωνία, δορυφορικά συστήματα επικοινωνιών και συστήματα αναμεταδόσεων ραντάρ.

Στο πλαίσιο του έργου, υπογράφηκαν 63 συμβόλαια με την ThyssenKrupp Marine Systems. Το σύστημα προσαρμόστηκε επίσης στις απαιτήσεις περιβάλλοντος, όπως ακουστική και ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα / ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές (EMI / EMC), οι οποίες είναι κρίσιμες για την προστασία απόρρητων δεδομένων και την επιβίωση της υποβρύχιας εγκατάστασης.

Στο πλαίσιο του σχεδίου, η ASELSAN θα προμηθεύσει έξι ηλεκτρονικά συστήματα (ESM) και έξι ολοκληρωμένα συστήματα επικοινωνιών και δορυφορικών επικοινωνιών. Τα υποβρύχια αναμένεται να ενταχθούν ενεργά στον στόλο της Τουρκίας από το 2021.

https://twitter.com/Ozkok_A/status/1156268195801681920

ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ: ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ S-400 ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ SIPER

Η διοίκηση των ρωσικών αμυντικών συστημάτων S-400 θα είναι εξ ολοκλήρου στα χέρια της Τουρκίας και δεν θα γίνει τίποτα ενάντια σε αυτό, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB).

Ο Ισμαήλ Ντεμίρ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν δώσει καμία τεχνική εξήγηση για να υποστηρίξουν το επιχείρημα ότι το αμυντικό σύστημα S-400 και τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 δεν μπορούν να συνυπάρξουν, επικρίνοντας για άλλη μια φορά την απόφαση των ΗΠΑ να αποπέμψουν προσωρινά την Τουρκία από το πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών. 

"Πιστεύουμε ότι ο ορθολογισμός της απόφασης αυτής θα αμφισβητηθεί όχι μόνο από τις ΗΠΑ αλλά και από άλλους εταίρους", δήλωσε ο Ντεμίρ, σημειώνοντας ότι η απόφαση των ΗΠΑ απέχει πολύ από το να είναι λογική.

Η Ουάσινγκτον έχει ήδη πει ότι είχε αναστείλει τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα αεροσκαφών F-35, εξαιτίας της αγοράς των S-400. Η Άγκυρα είχε παραγγείλει περισσότερα από 100 μαχητικά και οι τουρκικές αμυντικές εταιρείες συμμετείχαν επίσης στην κατασκευή των αεροσκαφών, κατασκευάζοντας μερικά από τα κρίσιμα κομμάτια του αεροσκάφους.

Ο Ντεμίρ τόνισε ότι εργάζονται επίσης σε συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας τα οποία θα είναι ισοδύναμα με τα S-400 με καλύτερα χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι οι εγχώριες σειρές πυραύλων άμυνας HISAR και το σύστημα αεράμυνας Siper θα αρχίσουν να παραδίδονται σταδιακά από το 2021.

Τα εσωτερικά συστήματα πυραυλικής άμυνας για χαμηλό υψόμετρο (15 χλμ., Hisar-A) και μεσαίου υψόμετρου (25 χλμ., Hisar-Ο). Κατασκευάστηκαν από τις τουρκικές εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας Roketsan και Aselsan.

Οι πύραυλοι HISAR είναι στρατιωτικά όπλα που αναπτύσσονται για να προστατεύουν τις στρατιωτικές βάσεις, τους λιμένες, τις εγκαταστάσεις και τα στρατεύματα από τις απειλές από αέρος, καθώς και να καλύπτουν τις ανάγκες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για ένα σύστημα ασφαλείας για την άμυνα χαμηλού και μεσαίου υψομέτρου.

Στο πλαίσιο αυτό, αναπτύχθηκαν από την Aselsan τα ραντάρ, τα συστήματα εντολών και ελέγχου των HISAR και τα συστήματα ελέγχου εκτόξευσης, ενώ η Roketsan ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξη του πυραυλικού συστήματος.

Τα συστήματα HISAR είναι αποτελεσματικά σε σχέση με αεροσκάφη, ελικόπτερα, πυραύλους Κρουζ, drone και πυραύλους αέρος-εδάφους.

Το σχέδιο για το Siper, το πρώτο εγχώριο σύστημα παραγωγής πυραύλων αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας που κυκλοφόρησε , ξεκίνησε επίσης από την Προεδρία της Αμυντικής Βιομηχανίας και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις SAGE, ASELSAN και ROKETSAN.

https://www.youtube.com/watch?v=t-KOP04-D0k

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR