World

Σφοδρή επίθεση Toυρκίας κατά Ελλάδας για τους S-300 - Αγκυρα σε ΗΠΑ: «Μην ανακατεύεστε, θα πάρουμε τους S-400» - Τέλος τα F-35

Φουντώνει η κόντρα μεταξύ Τουρκίας – ΗΠΑ για τους S400 που πρόκειται να παραλάβει από τη Μόσχα η Άγκυρα με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Μεβλουτ Τσαβούσογλου να «επιχειρηματολογεί» κάνοντας αναφορά και στην Ελλάδα.

Ο Μεβλουτ Τσαβούσογλου μετά το πάγωμα παράδοσης των F-35 που εισηγήθηκε ο διοικητής της EUCOM, Κέρτις Σκαπαρότι, σε επιτροπή της Γερουσίας, κάλεσε τις ΗΠΑ να μην… ανακατεύονται σε εξοπλιστικά της Τουρκίας.

«Και δεν πουλάς και από αλλού δεν θέλεις να πάρουμε. Αυτό είναι αδιανόητο. Αν εσύ δεν θέλεις να δώσεις, τότε η Τουρκία ή θα πάρει από άλλον ή θα πάρει από χώρα εκτός ΝΑΤΟ και εσύ να μην ανακατεύεσαι!», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Για κάποιο λόγο οι σύμμαχοί μας άρχισαν να αισθάνονται άβολα μόνο μετά την αγορά των S-400», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και στη συνέχεια έπαιξε και το «χαρτί» της… Ελλάδας.

«Εάν οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ λένε ότι δεν μπορείτε να αγοράσετε από χώρα εκτός ΝΑΤΟ, τότε γιατί άλλες χώρες του ΝΑΤΟ διαθέτουν αυτή τη στιγμή S-300; Γιατί αυτές διαθέτουν; Αν εμείς τους έχουμε ανάγκη, θα τους πάρουμε», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR