World

Με εθνικά νομίσματα η αγορά των ρωσικών S-400 από την Τουρκία

Σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν η αγορά των ρωσικών S-400, που θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2019 θα γίνει με εθνικά νομίσματα.

Οι οικονομικές συναλλαγές μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας για την παράδοση των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία, θα γίνουν με τη χρήση εθνικών νομισμάτων, σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

«Οι συναλλαγές για τα συστήματα S-400 πρέπει να γίνουν με τη χρήση εθνικών νομισμάτων. Η μεταφορά των συστημάτων αυτών στην Τουρκία θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2019, μετά την εφαρμογή της πρόβλεψης για τη χρήση εθνικών νομισμάτων, που εμείς προτείναμε από την πρώτη στιγμή και που θα γίνει με τις προσπάθειες των υπουργών οικονομικών και των κεντρικών τραπεζών των δυο χωρών», δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους λίγο πριν την αναχώρησή του για την Αργεντινή όπου θα διεξαχθεί η σύνοδος των G20, όπως μετέδωσε το NTV.

Το Δεκέμβριο του 2017 η Άγκυρα υπέγραψε δανειακή συμφωνία με τη Ρωσία, η οποία προβλέπει την παράδοση των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία. Ο επικεφαλής της ρωσικής κρατικής εταιρίας Rostec, Σεργκέι Χεμεζόφ, δήλωσε ότι η σύμβαση προβλέπει την παράδοση τεσσάρων S-400 αξίας 2,5 δις δολαρίων, με το 55% του συνολικού ποσού να καλύπτεται μέσω ρωσικών δανείων.

Τον περασμένο Οκτώβρη, η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα ξεκινήσει την ανάπτυξη των S-400 τον Οκτώβριο του 2019.

sputniknews.gr

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR