Σε δύο χρόνια από σήμερα το καθεστώς των νεο-οθωμανών του Ερντογάν θα δύναται να κατασκοπεύει όλες τις επικοινωνίες σε ολόκληρα τα Βαλκάνια και φυσικά την Ελλάδα με το νέο δορυφόρο TÜRKSAT-6 ο οποίος θα τεθεί σε τροχιά το 2020.
Ο δορυφόρος αυτός μαζί με ένα τεράστιο πλέγμα , επίγειων ραντάρ, συστημάτων υποκλοπής σημάτων, θα έχει την ικανότητα υλοποίησης επιχειρήσεων SIGINT , (συλλογής πληροφοριών μέσω σημάτων) , χωρίς να μπορεί να αντιμετωπιστεί από την δική μας πλευρά .
Κακά τα ψέματα, η Τουρκία παρόλα τα μεγάλα και «πολυποίκιλα» εσωτερικά προβλήματα που έχουν χωρίσει στα δύο χώρα και τους πολίτες , προχωρά ακάθεκτη σε θεμελιώδη προγράμματα που θα αναβαθμίσουν την αμυντική δυνατότητα της τα επόμενα χρόνια.
Μαζί με την αγορά και κατασκευή σε τουρκικό έδαφος ...ρωσικών πυραύλων S-400 TRIUMPH , την προμήθεια αμερικανικών αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35, τώρα έρχεται η κατασκευή του δορυφόρου TÜRKSAT-6 «από εγχώρια χέρια με πλήρη ενσωμάτωση ξένης τεχνολογίας», που θα μεταβάλλει τις επικοινωνίες στην χώρα και κυρίως στον αμυντικό τομέα , δίνοντας την δυνατότητα "επιθετικών"επιχειρήσεων σε Βαλκάνια και ειδικά στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζουμε ότι ολόκληρος ο τουρκικός στόλος "διασυνδέεται" με τους τουρκικούς δορυφόρους αποκτώντας έτσι μεγάλες δυνατότητες στο Αιγαίο πέλαγος εν μέσω προκλητικών διεκδικήσεων ..επίσημα 17 νησιών για αρχή από τους Τουρκο-Μογγόλους και βλέπουμε στην συνέχεια.
Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα πράξουν το καθήκον τους στο ακέραιο , αλλά θα πρέπει αν υποβοηθηθούν και από την πολιτεία για αυτό το θέμα.
https://youtu.be/7LrvYLOmgfo?t=13
Η Τουρκία υλοποιεί την κατασκευή του πρώτου εξ ολοκλήρου εγχώριου δορυφόρου επικοινωνιών Turksat-6, μετά την περάτωση του σχεδιασμού και εισερχόμενη στο στάδιο της κατασκευή του μοντέλου δοκιμής, αναφέρει Τούρκος αξιωματούχος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τούρκος υπουργός βιομηχανίας και Τεχνολογίας Φαρούκ Αρσλάν και ο υπουργός θαλασσίων μεταφορών και επικοινωνιών Α. Αχμέτ, ανέφεραν την έναρξη κατασκευής του δορυφόρου «Turksat-6 Δορυφορικών Επικοινωνιών .
Το όλο έργο είναι υπό την εποπτεία του ιδρύματος Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας (TUBITAK), της Turkish Aerospace Industries Inc. (TAI / TAI), της εταιρείας ASELSAN , οι οποίοι θα εργάζονται πυρετωδώς από εδώ και στο εξής για την κατασκευή του δορυφόρου Turksat-6, ενώ εκπρόσωποι των εταιρειών συναντήθηκαν για διευθετήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες .
Ο δορυφόρος «TÜRKSAT-6A κοστίζει περίπου 600 εκατομμύρια τουρκικές λίρες, αναφέρουν Τούρκοι ειδικοί.
Οι εξετάσεις πιστοποίησης καλής λειτουργίας του δορυφόρου έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές του 2018. Ενώ ο Turksat-6Α έχει προγραμματιστεί για εκτόξευση το 2020.
Στις εγκαταστάσεις της TAI στο Κέντρο Δοκιμών συνεχίζονται οι εργασίες για τον δορυφόρο Turksat-6Α, ενώ σε Γαλλία και Ιαπωνία, Τούρκοι μηχανικοί εκπαιδεύονται εντατικά στον τομέα αυτόν.
Η ουσία τώρα το τι σημαίνει πραγματικά ο δορυφόρος αυτός για την Τουρκία …αλλά και την Ελλάδα: Ο Turksat-6 θα είναι ο πρώτος δορυφόρος με κύρια αποστολή του την διεκπεραίωση όλων των δορυφορικών επικοινωνιών της Τουρκίας ( πολιτικές και στρατιωτικές), την διεξαγωγή επιθετικών επιχειρήσεων υποκλοπής επικοινωνιών.
Θα είναι ο πρώτος ο οποίος αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου με εθνικούς πόρους, σε αντίθεση με παλαιότερες δορυφορικές επικοινωνίες, που αποτελούνταν από δορυφόρους με «ξένα εξαρτήματα» και τεχνολογία.
https://youtu.be/-z7zWxCAtzY?t=2
Αυτό σημαίνει ότι όλες οι «εργασίες» των τουρκικών πολεμικών πλοίων , ραντάρ εδάφους, επικοινωνίες, υποκλοπή επικοινωνιών SIGINT, που θα κατασκοπεύουν ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, θα υλοποιείται μέσω τουρκικών «στεγανών» καναλιών προσδίδοντας πραγματικά μεγάλες δυνατότητες στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, πλοία, και ραντάρ.
Στο κόστος των 600 εκατομμυρίων λιρών του Turksat-6 θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί σε δορυφορικούς σταθμούς εδάφους, καθώς και λογισμικό που αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου με εθνικούς πόρους, αλλά και πολλά υποσυστήματα.
Συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων θα έχει περίπου βάρος 4300 κιλά ο δορυφόρος TURKSAT-6Α, και θα τεθεί σε τροχιά 42 μοίρες ανατολικά σε γεωγραφικό μήκος. Ο TÜRKSAT-6A θα εξυπηρετεί πελάτες στην Τουρκία, στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία.
Ο δορυφόρος θα παραμείνει σε τροχιά για 15 χρόνια και η Τουρκία θα είναι μεταξύ των 10 χωρών στον κόσμο που θα μπορούν να παράγουν τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους, μειώνοντας την εξάρτηση από το εξωτερικό και ΝΑΤΟ…με αυτό να τα λέει όλα για τα σχέδια περί εισόδου της χώρας στην Ευρασιατική συμμαχία με άκρως αναβαθμισμένη θέση .
Την ίδια στιγμή η Ελλάδα συμμετέχει ήδη στη σχεδίαση, ανάπτυξη και κατασκευή του μελλοντικού συστήματος ΜUSΙS, το οποίο θα αποτελείται από 6-7 δορυφόρους και θεωρείται το πλέον φιλόδοξο ευρωπαϊκό σχέδιο στον τομέα αυτόν. Σκοπός είναι το σύστημα αυτό να είναι επιχειρησιακά ενεργό από το 2015 ως το 2030.
Η συμμετοχή της Ελλάδος στο πρόγραμμα Ηelios θεωρείται πολύ σημαντική για ένα επιπλέον λόγο. Η γειτονική Τουρκία προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να αναπτύξει το δικό της δορυφορικό πρόγραμμα με πολύ δυναμικό τρόπο, ακολουθώντας διαφορετική τακτική. Δεν συμμετέχει σε συνεργατικά σχήματα αλλά προσπαθεί είτε να αποκτήσει «μικροδορυφόρους» (βάρους περίπου 100 κιλών) είτε να εισαγάγει τεχνογνωσία μέσω συμπαραγωγής.
Γαλλοϊταλική κοινοπραξία κέρδισε άλλωστε τον παλαιότερο διαγωνισμό για την κατασκευή του δορυφόρου ΤurkSat, συνολικού κόστους περίπου 250 εκατ. ευρώ.