World

Πήραν φόρα οι Τούρκοι: Η Τουρκία θα συνεργαστεί με Γαλλία και Ιταλία για την δημιουργία εθνικού αντιπυραυλικού συστήματος

«Στάχτη στα μάτια» του ΝΑΤΟ, επιχειρούν να ρίξουν οι νέο-οθωμανοί μετά την αναγγελία για την δημιουργία εθνικού πυραυλικού συστήματος σε συνεργασία με ευρωπαϊκές χώρες…τις οποίες « βρίζει» από το πρωί μέχρι το βράδυ ως υποκριτές,  ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα συνεργαστεί με τη Γαλλία και την Ιταλία για την ανάπτυξη ενός εθνικού σχεδίου ανάπτυξης ενός συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, τονίζοντας ότι αυτό είναι το επίκεντρο του σχεδίου και όχι η αγορά συστημάτων.

https://youtu.be/cTH67RaAgCo?t=2

«Θα καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες μας, με την αγορά ρωσικών συστημάτων S-400, και θα αναπτύξουμε και τα δικά της συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας από την άλλη πλευρά», δήλωσε ο Ισίκ σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι TRT Haber.

«Όλες οι τεχνικές του τεράστιου έργου έχουν ολοκληρωθεί, και έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν για την η τελική απόφαση που θα δώσει το δικαίωμα αγοράς των ρωσικής κατασκευής πυραύλων S-400 από τη Ρωσία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πρόκειται στην κυριολεξία για τουρκικής εμπνεύσεως «παραμύθια της χαλιμάς», με τα οποία οι Τούρκοι προσπαθούν να «διασκεδάσουν» κυρίως την αμερικανική υπερδύναμη αλλά και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Εξηγούμεθα,...η Ρωσία ,μαζί με την «πιθανή» προμήθεια των πυραύλων S-400 θα μεταφέρει και τεχνογνωσία στους Τούρκους,  αφού κάποιοι από αυτούς τους πυραύλους θα κατασκευαστούν σε τουρκικό έδαφος , άρα η τεχνολογική βοήθεια από Γαλλία και Ιταλία θα είναι τουλάχιστον αχρείαστη.

Δεύτερον και πιο σημαντικό, η Τουρκία θα ισχυροποιήσει την αντιαεροπορική «ομπρέλα της» με τα ρωσικά συστήματα ελέγχοντας η ίδια την δική της αεράμυνα ,  μιας και οι ρωσικοί πύραυλοι δεν είναι συμβατοί με τα νατοϊκά συστήματα και δεν θα διασυνδεθούν  , άρα τι να την κάνει στην συνέχεια την όποια συνεργασία με  το ΝΑΤΟ ;

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δώσει εντολή στο ινστιτούτο επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας (TUBITAK) να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία  αντιπυραυλικής ασπίδας μεγάλου βεληνεκούς που να μπορεί να φθάνει ως και τα 2.500 χιλιόμετρα.

Το σχέδιο τιτλοφορείται ως «Bora Weapon System» και αφορά σύστημα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς με ανάδοχο την εταιρεία Roketsan.

Ο «Βora» καθοδηγείται προς τον στόχο του με αδρανειακό σύστημα πλοήγησης υποβοηθούμενο από δορυφορικό παγκόσμιο σύστημα προσδιορισμού θέσης (GPS / INS), με αποτέλεσμα να επιτυγχάνει μεγάλη ακρίβεια πλήγματος. Εξαγωγική έκδοση του Bora είναι ο πύραυλος Khan.

https://youtu.be/m06hf8IqO-s?t=4

 Το πρόγραμμα «Air Defense and Space missile system», έλαβε τον τίτλο  «τμήμα στρατηγικών συστημάτων πυραύλων (BORA) και αφορά αντιαεροπορικούς , αντιπλοϊκούς και επίγειους πυραύλους.

Η σημαντική εξέλιξη αναφέρεται στον δικτυακό τόπο της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας «αθόρυβα» όπου και τονίζεται η υλοποίηση ενός από τα πιο σημαντικά προγράμματα  των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για τα επόμενα χρόνια.

Μέχρι πρόσφατα δεν είχε γίνει γνωστό  το τι περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα ενώ δεν είχε γίνει  καμία ανακοίνωση .

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση πρόκειται για πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, και για τον σκοπό αυτόν συστήνεται ειδική επιτροπή για το σχεδιασμό αυτού του εγχώριας κατασκευής  οπλικού  συστήματος , ενώ αναφέρονται οι προϋποθέσεις, η δημιουργία της αναγκαίας υποδομής και ο τρόπος της μαζικής παραγωγής που έχει ως στόχο το σύστημα αυτό.

https://youtu.be/f7J1UbRPisY?t=12

Σήμερα, η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει κατασκευάσει  πυραύλους με βεληνεκές μέχρι 500 χιλιόμετρα, και το τελευταίο επίτευγμα της είναι οι πύραυλοι εδάφους-εδάφους HISAR-O που μεταφέρονται από κινητή μονάδα.

Αυτή την περίοδο το επιστημονικό ινστιτούτο TUBITAK βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων με βεληνεκές τα 1.500 χιλιόμετρα.

Τις  τελευταίες δεκαετίες η τουρκική  πολιτική έδωσε την δυνατότητα στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία να προμηθεύει με τα απαραίτητα οπλικά συστήματα τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, με την βοήθεια των κρατικών αμυντικών εταιρειών  (ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN και TAI).

Αυτό λοιπόν ,  που δεν έχει κατανοήσει η δύση με σαφήνεια είναι ότι ο Ερντογάν ως ένας άλλος σουλτάνος δημιουργεί την δική του πολεμική δύναμη, μακριά από εξαρτήσεις και «αδιάκριτα δυτικά βλέμματα» με όποιον μπορεί να τον βοηθήσει.

Μέχρι να ισχυροποιηθεί αρκετά …μετά στην συνέχεια θα "αποσυρθεί" από το ΝΑΤΟ , που είναι και ο καημός του, και θα προσχωρήσει στην ευρασιατική ένωση …με «οθωμανικούς όρους». Δεν είναι και λίγο πράμα αυτό.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR