Κοινωνία

Ηράκλειο: "Εισπράκτορας" σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους πήρε τη θέση μέσω αγγελίας

Μέσω διαδικτυακής αγγελίας βρήκε την «δουλειά» του 62χρονος Σέρβος που είχε τον ρόλο του «εισπράκτορα» για σπείρα που εξαπάτησε τρεις ηλικιωμένους στο Ηράκλειο με πρόσχημα τον τραυματισμό συγγενών τους αποσπώντας 32.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης ύστερα από έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας για δυο απάτες και μια απόπειρα που είχαν γίνει στις 26 Αυγούστου και την περασμένη Δευτέρα από μέλη της σπείρας, τα οποία επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τους ηλικιωμένους και απαίτησαν μεγάλα ποσά, δήθεν για την χειρουργική επέμβαση των συγγενών τους.
 

Σε έρευνα που έγινε στο κατάλυμα του 62χρονου από την Σερβία βρέθηκαν μετρητά ύψους 12.770 ευρώ και κοσμήματα που αποδόθηκαν στα θύματα. Ο αλλοδαπός ισχυρίστηκε ότι ήταν η αμοιβή του και ότι δεν γνώριζε αυτούς που του τα έδιναν, υποστηρίζοντας ότι ταξίδευε στον Πειραιά όπου συναντούσε έναν άγνωστο στον οποίο παρέδιδε τη λεία από τις απάτες και στη συνέχεια επέστρεφε στο Ηράκλειο.

Σε βάρος του 62χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, ενώ ερευνάται η εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Τελικά, φυτρώνουν ανεμογεννήτριες στα καμένα-Καταγγελίες για δημιουργία Αιολικού Πάρκου στους βιότοπους του Μαυρόγυπα μόλις ένα χρόνο από την πυρκαγιά στη Δαδιά

Η Ορνιθολογική Εταιρεία και η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης στη σχετική τους ανακοίνωση ζητούν από την...
νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες στο Κουρσκ
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σκληρές εικόνες: Γέμισαν πτώματα Ουκρανών στρατιωτών τα χαρακώματα στο Κουρσκ-Παραδοχή Ζελένσκι για τον στόχο της εισβολής (Βίντεο)

Ένα τρομερό βίντεο δείχνει ένα ουκρανικό χαράκωμα στο Κουρσκ να είναι γεμάτο με νεκρούς στρατιώτες του Κιέβου