Κοινωνία

Οι σημερινές ταραχές δεν είναι τυχαίες-Οι...επέτειοι “μιλάνε”

Μέρες ύποπτες και καιροί χαλεποί....Το σκηνικό της “μάχης” μεταφέρθηκε σήμερα στην Νίκαια. Επεισόδια στη συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας...Πετροπόλεμος, χημικά και πύρινα οδοφράγματα

Κανείς δεν προσέχει τη σημειολογία και τις διάφορες «επετείους». Σήμερα συμπληρώνονται 11 χρόνια από την μέρα που ο Λάμπρος Φούντας σκοτώθηκε σε ηλικία 34 ετών σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη στις 10 Μαρτίου 2010.

Εκδηλώσεις για την επέτειο αυτή είχαμε και σε άλλες πόλεις όπως στην Πάτρα.

Την μια ήταν ο Κουφοντίνας, την άλλη ο Φούντας.... Χάνεται ο.. μανδύας της κοινωνικής αναταραχής και εξαΫλώνεται η δικαιολογία για δήθεν "αντιδράσεις πολιτών κατά της αστυνομικής βίας" και μετατρέπεται η μάχη σε ανοιχτή βεντέτα μεταξύ ταραξιών και αστυνομίας.

Την ίδια στιγμή έχουμε ανάληψη ευθύνης για χτυπήματα των προηγουμένων ημερών και η ομάδα “Αναρχικοί/ες” που μας έχει απασχολήσει στο πρόσφατο παρελθόν και με επιθέσεις σε οχήματα αστυνομικών ανέλαβε σήμερα την ευθύνη:

“Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον επαναστάτη αγωνιστή απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα,τα ξημερώματα Κυριακής 7/3 επιτεθήκαμε και σπάσαμε:

 

2 ΑΤΜ της Πειραιώς στο Μοσχάτο

1 ΑΤΜ της Eurobank στο Μοσχάτο

1 ΑΤΜ της Alpha Bank στο Μοσχάτο

Τα ΕΛΤΑ του Μοσχάτου

1 ΑΤΜ της Πειραιώς στην Αγια Σοφια στον Πειραιά

1 ΑΤΜ της Eurobank στα Μανιάτικα στον Πειραιά”

Πορείες και κινητοποιήσεις με διάφορες αφορμές είχαμε σήμερα και στην Καρδίτσα, στην Καλαμάτα, στην Λάρισα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ