Κοινωνία

Πυρκαγιά προκλήθηκε από δυναμιτάκια που πέταξαν παιδιά σε χωράφι στα Χανιά

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση κατοίκων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων δε συνέβησαν τα χειρότερα χθες βράδυ  Τρίτης 16 Ιουλίου καθώς εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χωράφι στα Καρυδιανά Περιβολίων της Δημοτικής Ενότητας Θερίσου στον Δήμο Χανίων. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Κοινότητα Περιβολίων, η φωτιά προκλήθηκε από δυναμιτάκια που πέταξαν παιδιά.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση της Κοινότητας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στην οποία αναφέρονται τα εξής:



«Το ζήσαμε κι αυτό… Μια παρέα τριών παιδιών του χωριού μας που αρέσκονται να κάνουν βόλτες τα βράδια και να πετούν δυναμιτάκια, να χτυπούν πόρτες ηλικιωμένων ανθρώπων να σπάνε μπουκάλια αναψυκτικών σε στενά σοκάκια για θόρυβο…

Απόψε λοιπόν πέταξαν στα Καρυδιαννά σε χωράφι με χόρτα δυναμιτάκια. Αποτέλεσμα αμέσως πήρε φωτιά και χάρη στην άμεση επέμβαση των κατοίκων πλησίον του χωραφιού γλυτώσαμε πραγματικά τα χειρότερα.

Όταν ήρθε η πυροσβεστική έριξε αρκετό νερό για λόγους ασφαλείας. Θερμή παράκληση προς γονείς κάποιων παιδιών που αργούν να γυρίσουν σπίτι τους το βράδυ να τους μιλάνε να τα ρωτάνε τι κάνουν και με ποιες παρέες ήταν μέχρι εκείνη την ώρα.

Μια πλάκα απόψε, αν την λες πλάκα να πετάς δυναμιτάκια, χάρις στο Μανώλη το Γιάννη το Γιάννη το Λευτέρη κι άλλα παιδιά της γειτονιάς γλυτώσαμε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις… Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας πριν είναι αργά».
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ