Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Τρόμος στην Δύση-Αιφνιδιαστικά ο Μεντβέντεφ σε εργοστάσια στα Ουράλια-Σε μαζική παραγωγή ο Oreshnik ενώ έρχονται μυστικά όπλα

Καμένο χαρτί για το Κίεβο είναι πλέον τα καταληφθέντα εδάφη από τους Ρώσους στην Ανατολική Ουκρανία.

Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι δεν θεωρεί πιθανό το Κίεβο να ανακτήσει τον στρατιωτικό έλεγχο στις περιφέρειες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ.

Σε μια συνέντευξη στο Spiegel πριν από τη δημοσίευση της αυτοβιογραφίας της, η Μέρκελ ρωτήθηκε γιατί ήταν αντίθετη στις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία το 2014. Σημείωσε ότι ακόμη και στην Ουκρανία εκείνη την εποχή, υπήρχαν συζητήσεις σχετικά με το αν αξίζει να προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε τον έλεγχο του Ντονμπάς με στρατιωτικά μέσα.

 Σε μαζική παραγωγή ο Oreshnik ενώ έρχονται μυστικά όπλα

Η Ρωσία θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή των νέων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Oreshnik, που εκτόξευσε χθες στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, που συναντήθηκε στο Κρεμλίνο με την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος και των κατασκευαστών πυραύλων.

«Δεν υπάρχει αντίμετρο σε έναν τέτοιο πύραυλο, δεν υπάρχει κανένα μέσο αναχαίτισης του στον κόσμο σήμερα» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας απαραίτητη την έναρξη της μαζικής παραγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας  Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι επισκέφθηκε την εταιρεία κατασκευής αρμάτων μάχης, ΤΟΜΑ κά Uralvagonzavod Concern JS στο Νίζνι Ταγκίλ, αναφέρει ΜΜΕ.

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί ήδη στις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών στο ΝΑΤΟ, μετά την εκτόξευση του πρωτοεμφανιζόμενου πυραύλου Oreshnik.

Η δύση εκτιμά ότι ότι η Ρωσία ετοιμάζει και νέα μυστικά όπλα από τα εργοστάσια στα Ουράλια,τα οποία θα αιφνιδιάσουν ξανά τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Έχουμε αναφέρει στο παρελθόν ότι στα ρωσικά εργοστάσια στα Ουράλια δουλεύουν τριπλοβάρδιες με νέα οπλικά συστήματα που θα κάνουν πάταγο.  

Υπενθυμίζουμε ότι, ο πρόεδρος της Ρωσίας έχει δώσει εντολή μετακίνησης των κρατικών επιχειρήσεων στις περιφέρειες στους τόπους κύριας δραστηριότητάς τους, σε μια αντιγραφή του 1941, καθώς οι Ρώσοι έχουν επιδοθεί στο κυνήγι μισθοφόρων του Κιέβου, τους οποίους εξοντώνουν χωρίς δεύτερη κουβέντα όπου τους βρουν.

Ποιο είναι το σχέδιο της Ρωσίας κατά τους δυτικούς

Η Caroline Hurd, αναλύτρια στο Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου στην Ουάσιγκτον, ανέφερε ότι τα κίνητρα της Ρωσίας για την εκτόξευση του πυραύλου στην Ουκρανία δεν περιορίζονται σε πολεμικές αποστολές, σύμφωνα με ΜΜΕ .

Σύμφωνα με αυτήν, η εκτόξευση χρειαζόταν ως μήνυμα πληροφόρησης για την χειραγώγηση των δυτικών και ουκρανικών φορέων λήψης αποφάσεων.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τη σημασία της εκτόξευσης του ρωσικού πυραύλου, σημειώνοντας ότι η Μόσχα έχει μόνο περιορισμένη κατασκευή πειραματικών όπλων, αλλά έκαναν λάθος.

Ο Πούτιν, σε μια ομιλία του προς το ρωσικό έθνος, είπε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει αποκτήσει «παγκόσμια φύση» και στόχος είναι η Δύση, η οποία έχει εγκρίνει τη χρήση αμερικανικών και ευρωπαϊκών πυραύλων στο ρωσικό έδαφος.

Τόνισε ότι η Ρωσία παραμένει «έτοιμη» για όλα τα σενάρια για την εξέλιξη της σύγκρουσης μεταξύ της και της Ουκρανίας με τους συμμάχους της.

Ο Πούτιν υψώνει ξανά τη φωνή του και δείχνει τόσο απειλητικός, είναι επειδή ακριβώς την Κυριακή το Κίεβο έλαβε άδεια να χρησιμοποιήσει αμερικανικούς (και γαλλικούς και βρετανικούς) πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει τη Ρωσία.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής Ulrich Buna επεσήμανε ότι "η Ρωσία δεν αστειεύεται όταν απειλεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, και δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της, για να κερδίσει μια σύγκρουση για να λάβει ισχυρή θέση την στιγμή των διαπραγματεύσεων.

Οι δηλώσεις του Πούτιν πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, αλλά με λίγο αλάτι. Η Ρωσία έχει εκτοξεύσει μεγάλο αριθμό βαλλιστικών πυραύλων στην Ουκρανία στο παρελθόν, πολλοί από τους οποίους ήταν πυρηνικοί, όπως ο Kinzhal".

Ο πύραυλος Oreshnik είναι ένα επαναστατικό νέο όπλο. Το χτύπημα στο Νντιέπρ φαίνεται να είναι μέρος μιας ευρύτερης ρωσικής προσπάθειας να πείσει τις δυτικές χώρες να μην αυξήσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Το μήνυμα απευθύνθηκε και στην νέα κυβέρνηση Τραμπ, η οποία αναζητά τη δική της προσέγγιση στη σύγκρουση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ