Κοινωνία

Εικόνα Βιβλικής καταστροφής στη Βόρεια Κορέα: 60 νεκροί από τις πλημμύρες

Εικόνα Βιβλικής καταστροφής παρουσιάζει η Βόρεια Κορέα, μετά τις κατακλυσμιαίες βροχές που δέχθηκε σε μεγάλο μέρος της επικράτειάς της. Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες, ενώ πάνω από 44.000 έμειναν άστεγοι, καθώς οι οικίες τους χάθηκαν κυριολεκτικά κάτω από το νερό.

Οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για τις χειρότερες πλημμύρες στην ιστορία της χώρας. Η καταιγίδα ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και κράτησε σχεδόν τέσσερις ημέρες. Ο ποταμός Τουμέν, στα σύνορα με την Κίνα και τη Ρωσία, ανέβηκε σε πρωτοφανή ύψη, κατακλύζοντας τεράστιες περιοχές και οικισμούς.

Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 60, ωστόσο οι Βορειοκορεάτες εκτιμούν πως θα αυξηθεί, καθώς μεγάλες περιοχές είναι βυθισμένες κάτω από το νερό και υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι. Το 5% του τοπικού πληθυσμού έχει μείνει άστεγο, ενώ η κυβέρνηση έχει στείλει στην περιοχή το στρατό, προκειμένου να συνεισφέρει στην αποκατάσταση των τεραστίων ζημιών.

Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι η πρόσβαση στο σημείο, καθώς οι δρόμοι έχουν κοπεί και οι επικοινωνίες είναι ελλιπείς, εξαιτίας της πτώσης των δικτύων. Την ίδια στιγμή, πάνω από 9.000 σπίτια έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή, ενώ πάνω από 24.000 στρέμματα γης έχουν μετατραπεί σε λίμνη.

Οι αρχές φοβούνται ότι ο αριθμός των νεκρών θα ξεπεράσει το ρεκόρ των 169 ανθρώπων που είχαν χαθεί από τις καταιγίδες που είχαν ξεσπάσει το καλοκαίρι του 2012.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ