Κοινωνία

Ρέμα Εσχατιάς: Αρχαιολόγοι απειλούν το συνεργείο του ΣΚΑΪ για να μη δείξει τα αρχαία

Τα αρχαία «φρέναραν» τα έργα στο Ρέμα της Εσχατιάς, έχοντας γεμίσει από σκουπίδια, με το συνεργείο του ΣΚΑΪ να δέχεται απειλές στην προσπάθειά του να αναδείξει το θέμα και να απομακρυνθούν τα μπάζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια έργων στο ρέμα της Εσχατιάς, ανακαλύφθηκε ένα αρχαίο σύστημα αγωγών και δεξαμενών που εξυπηρετούσε τη συλλογή και διοχέτευση υδάτων προς τη δυτική Αττική. Το σύστημα περιλάμβανε αγωγούς λαξευμένους σε βράχο, φρεάτια και δεξαμενή, ενώ η χρήση του εγκαταλείφθηκε μετά τον 4ο αιώνα π.Χ. Η ανακάλυψη αυτή αναδεικνύει τη σημασία της περιοχής στην αρχαιότητα, υπογραμμίζοντας την τεχνολογική πρόοδο και την οργάνωση των αρχαίων κατοίκων στην καθημερινή διαχείριση των φυσικών πόρων. Οι αρχαιολογικές έρευνες συνεχίζονται στην περιοχή αν και όπως φαίνεται το σημείο έχει μετατραπεί σε «χωματερή».

Σήμερα, το συνεργείο του ΣΚΑΪ και ο ρεπόρτερ Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος βρισκόταν στο ρέμα της Εσχατιάς για να αναδείξει τον σκουπιδότοπο που έχει δημιουργηθεί σε αρχαιολογικό χώρο. Ωστόσο εργαζόμενοι από την Εφορεία Αρχαιοτήτων άρχισαν να τους απειλούν με μηνύσεις σε περίπτωση που έδειχναν τον αρχαιολογικό χώρο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ