Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για βροχές, μπόρες και χαλαζοπτώσεις έως την Κυριακή 27 Απριλίου, με τα φαινόμενα να είναι αρκετά πιο έντονα στην Κρήτη.
Ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα άστατος και στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, από αύριο Πέμπτη 24 Απριλίου αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να φτάνει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα (20 έως 22 βαθμούς).
Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για «ψυχρή λίμνη» πάνω από τη χώρα μας που θα φέρει κρύο και θα κρατήσει έως τις αρχές Μαΐου.
O καιρός αύριο Πέμπτη 24 Απριλίου
Kατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη το μεσημέρι και το απόγευμα. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το βράδυ της Πέμπτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.
Στην Αττική αύριο Πέμπτη αναμένονται βροχές. Σύμφωνα με το meteo.gr, οι βροχές θα ξεκινήσουν από το πρωί και θα συνεχιστούν έως το απόγευμα. Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα αισθητά στα βόρεια προάστια, όπου αναμένονται καταιγίδες αργά το απόγευμα.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-04-2025
Αρχικά στη δυτική χώρα και τα κεντρικά ηπειρωτικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις μεσημβρινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα και το Ανατολικό Αιγαίο. Οι καταιγίδες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά πιθανόν να συνοδεύονται και από πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις. Τις νυχτερινές ώρες τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26-04-2025
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και από το απόγευμα στις Σποράδες και την Εύβοια. Τα φαινόμενα στα βόρεια ηπειρωτικά πιθανόν να συνοδεύονται κατά τόπους και από χαλαζοπτώσεις.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά σε όλη τη χώρα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ όμως μετά το μεσημέρι, στα δυτικά θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με την ίδια ένταση και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27-04-2025
Σε όλη τη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν πρόσκαιρα και στις υπόλοιπες περιοχές. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 με σταδιακή ενίσχυση από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.