World
Updated at:

Σε "αναμμένα κάρβουνα" η Γερμανία! Προετοιμάζεται για πόλεμο-Τα 2 πρώτα μέτρα

Σχεδόν 80 χρόνια μετά τους βομβαρδισμούς που ισοπέδωσαν ολόκληρες πόλεις της Γερμανίας, ως αντίποινα για τις ναζιστικές θηριωδίες τα προηγούμενα χρόνια, η χώρα συζητά και πάλι το ζοφερό ενδεχόμενο να χρειαστεί οι πολίτες της να βρεθούν στα καταφύγια…

Το να γίνει δηλαδή και πάλι στόχος… Πιθανότατα η πλειοψηφία του κόσμου να πίστευε μέχρι πρότινος ότι μια τέτοια κουβέντα είχε θαφτεί μια για πάντα κάτω από τα χαλάσματα και τα συντρίμμια της πιο φονικής σύρραξης που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Όμως, οι πρόσφατες εξελίξεις, ειδικά στην Ουκρανία, που έφεραν την σκιά του πολέμου και πάλι πάνω από την Ευρώπη, σε αναγκάζουν να αναθεωρείς τις σκέψεις σου.

Προετοιμασίες πολέμου

Οι Γερμανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε «αναμμένα κάρβουνα» ήδη από τον Φεβρουάριο του 2022 όταν κλιμακώθηκε η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, που οδήγησε στην εισβολή στρατιωτικών δυνάμεων της πρώτης στην δεύτερη.

Από τότε ήδη άνοιξε η σχετική συζήτηση σχετικά με την άμυνα της χώρας, η οποία όσο περνά ο καιρός γίνεται και πιο έντονη. Η αιτία είναι προφανώς το γεγονός ότι οι μάχες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ενώ και η ίδια η Γερμανία (όπως και οι υπόλοιπες ηγέτιδες δυνάμεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας) έχει παίξει ενεργό ρόλο.

CONTINUE READING

. Άλλωστε οι Ρώσοι τονίζουν με κάθε ευκαιρία ότι περεταίρω εμπλοκή του ΝΑΤΟ εναντίον της δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη. Το πώς αυτή θα εκδηλωθεί (και αν, βέβαια, συμβεί αυτό ποτέ) είναι μια άλλη συζήτηση…

Τα καταφύγια και οι γραμμές εφοδιασμού

Για την ώρα οι ενέργειες των γερμανικών αρχών κινούνται σε δύο άξονες. Αυτόν των καταφυγίων και εκείνον των γραμμών εφοδιασμού. Σήμερα στην Γερμανία υπάρχουν 579 καταφύγια τα οποία συντηρούνται για τις ανάγκες της πολιτικής προστασίας. Ωστόσο η χωρητικότητά τους είναι για 480.000 άτομα, τη στιγμή που ο πληθυσμός της χώρας φτάνει τα 85.000.000.

Έτσι, σύμφωνα και με την εφημερίδα «Bild» εξετάζονται λύσεις ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δεν διέψευσε το δημοσίευμα, χωρίς πάντως να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον σχεδιασμό ή την ύπαρξη κάποιου χρονοδιαγράμματος.

Το δεύτερο μέτρο σχετίζεται με τον εφοδιασμό της Γερμανίας και έρχεται ως επακόλουθο όσων είχαν συμβεί στον τομέα του φυσικού αερίου. Όταν η Ρωσία, ως απάντηση στα μέτρα των Ευρωπαίων εναντίον της έκλεισε τις… κάνουλες. Τότε έγινε η πρώτη συζήτηση για την απεξάρτηση της «Γηραιάς Ηπείρου» σε ό,τι αφορά στις ενεργειακές της ανάγκες. Πλέον, όμως, δεν μένει στον τομέα της ενέργειας.

Οι δηλώσεις Μπάουερ

«Θεωρούσαμε ότι είχαμε συμφωνία με την Gazprom, αλλά στην πραγματικότητα είχαμε συμφωνία με τον Πούτιν. Και το ίδιο ισχύει για τις υποδομές και τα αγαθά που ανήκουν στην Κίνα. Στην πραγματικότητα έχουμε συμφωνία με τον Σι Τζινπίνγκ», τόνισε πρόσφατα ο Ολλανδός ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ, πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ.

«Οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι προετοιμασμένες για σενάριο πολέμου και να προσαρμόσουν ανάλογα τις γραμμές παραγωγής και διανομής τους, επειδή μπορεί ο στρατός να κερδίζει τις μάχες, όμως οι οικονομίες είναι που κερδίζουν τους πολέμους» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι οι πλέον νευραλγικοί τομείς είναι αυτοί που σχετίζονται με  χημικά συστατικά για ηρεμιστικά, αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη και φάρμακα

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR