Greek-Turkish Relations
Updated at:

Έτοιμο το τουρκικό μίνι υποβρύχιο ÇAMD-Υπάρχει σχέδιο πρόκλησης σε ελληνική μικρόνησο ή βραχονησίδα στο Αιγαίο;

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τουρκία κατασκεύασε το μίνι υποβρύχιο ÇAMD, έχοντας σαφώς ύποπτα σχέδια στο Αιγαίο κατά ακατοίκητης μικρονήσου ή βραχονησίδας στο Αιγαίο, σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο στο pentapostagma.gr.

Ο Pierre Bénizeau είναι αξιωματικός του γαλλικού στρατού από το 2021, έχει προειδοποιήσει για σενάρια πολεμικής ρήξης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στο Αιγαίο με αφορμή τουρκική επίθεση σε αραιοκατοικημένη ή ακατοίκοιτη μικρονήσο.

https://www.youtube.com/watch?v=xaDvRmDBEUE

Το τουρκικό μίνι υποβρύχιο

https://youtu.be/7Hxy6ZDgmZU?t=25

Σκοπός του νέου μίνι-υποβρυχίου που είναι η ανάπτυξη «μιας πλατφόρμας στην οποία πολλά συστήματα όπως κυψέλες καυσίμου, μονάδες σόναρ, τορπίλες και δολώματα τορπιλών, μπορούν να δοκιμαστούν, αποτελούν μυστικές αποστολές σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Το μινι-υποβρύχιο που έχει 4 μέλη ως πλήρωμα,  κατασκευάστηκε από την DATUM Submarine Technologies and Applied Engineering, που είναι παράρτημα του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης.

Το υποβρύχιο διαθέτει τέσσερα διαμερίσματα ωφέλιμου φορτίου 100cm x 50cm x 50cm x 50cm x 50cm. Στο υποβρύχιο μπορούν να δοκιμαστούν συστήματα βάρους 400 kg και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας 5 kWh.
Το μίνι-υποβρύχιο των Τούρκων είναι μήκους 12 μέτρων έχει αναπτυχθεί για να μεταφέρεται ακόμα και από ρυμουλκούμενο φορτηγό.

Διαθέτει έναν υδρόψυκτο ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί επίσης σε μελέτες επανδρωμένων/μη επανδρωμένων υποβρυχίων που θα αναπτυχθούν στην Τουρκία.

Γενικές προδιαγραφές του μίνι υποβρυχίου:

Μήκος: 12 μέτρα (8 μέτρα ανθεκτικό μήκος κύτους)
Διάμετρος 2 μέτρα
Βάθος κατάδυσης 300 μέτρα
Ταχύτητα λειτουργίας 4 κόμβοι
Μέγιστη ταχύτητα 8 κόμβοι
Χρόνος κρουαζιέρας: 4 κόμβους
Πλήρωμα 4
Κύρια πρόωση: μπαταρία μολύβδου-οξέος

Τι περιλαμβάνει το τουρκικό σχέδιο στο Αιγαίο

Το Αιγαίο πρέπει παρακολουθείται όχι μόνο επιφανειακά αλλά και υποθαλάσσια, όπου πλέον κυρίαρχο ρόλο θα έχουν οι υποβρύχιοι αισθητήρες, οι ειδικές δυνάμεις άμεσης επέμβασης , καθώς και υλικά αποτροπής, όπως λόγου χάρη παραγωγείς ήχων, εκτιμούν Τούρκοι ειδικοί.

Είναι γεγονός ότι η Τουρκία εντάσσει συνεχώς επιθετικά οπλικά συστήματα και μέσα στο δυναμικό της προκειμένου να ενεργήσει επιθετικά σε βάρος μας στο Αιγαίο, τα οποία λόγω των τεχνικών χαρακτηριστικών τους, διαμορφώνουν καινούργια δόγματα επιχειρήσεων από πλευράς της περί "επίθεσης και κατάληψης βραχονησίδων και μικρονήσων μας".

Θα λέγαμε λοιπόν ότι τα στοχευμένα οπλικά συστήματα της Τουρκίας ευθυγραμμίζονται απόλυτα με την υλοποίηση της απειλής του Προέδρου της για κατάληψη των νησιών μας στο Αιγαίο, όταν ο τελευταίος λέει ολοένα και πιο συχνά τη προσφιλή έκφρασή του απευθυνόμενος στην Ελλάδα, απειλώντας την ότι, "θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά".

Σύμφωνα με απόστρατο Έλληνα ανώτατο Αξιωματικό, από τα παραπάνω επαληθεύεται πλήρως πλέον η επισήμανσή μας ότι οι Τούρκοι κομάντος (SAT), έχουν τη δυνατότητα και μέσα να διενεργήσουν υποθαλάσσια διείσδυση σε βραχονησίδες-νησίδες-ενδιάμεσες και κύριες νήσους στο Αιγαίο, κάτι το οποίο αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για την χώρα μας.

Ειδικοί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί , πρώην στρατιωτικοί στην Τουρκία, συντηρούν και διαπαιδαγωγούν τον λαό τους ότι του ανήκουν πολλά εδάφη της ελληνικής επικράτειας, με στόχο κάποια στιγμή στο μέλλον να τα “κατακτήσουν”, ενώ μετά την υπογραφή της Ελληνοαμερικανικής και ελληνογαλλικής συμφωνίας τρέμουν την παρουσία γαλλικών και αμερικανικών δυνάμεων σε αυτά, περισσότερο από όσο δείχνουν.

Καθίσταται επιτακτικό πλέον το Αιγαίο να παρακολουθείται όχι μόνο επιφανειακά αλλά και υποθαλάσσια, όπου πλέον κυρίαρχο ρόλο  θα αποκτήσουν οι υποβρύχιοι αισθητήρες, οι  ειδικές δυνάμεις άμεσης επέμβασης μας, καθώς και υλικά αποτροπής, όπως λόγου χάρη παραγωγείς ήχων καταστρεπτικών για τους δύτες, καθιστώντας απαγορευτική την προσέγγιση της ακτής.

Οπωσδήποτε κάτι τέτοιο απαιτεί ανάλογη αγορά πληθώρας εξοπλιστικών συστημάτων.

Εκτιμάτε ότι  θα πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα η απόκτηση και τοποθέτηση  σε ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ-ΡΩ-ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ, των παραπάνω συστημάτων καθώς και  σε νησίδες-βραχονησίδες μας έναντι του Κόλπου Γκιουλούκ, στα μικρασιατικά παράλια ,ο οποίος αποτελεί μια περιοχή που φιλοξενεί σύμφωνα με ανοικτές πηγές Ειδικές δυνάμεις  του Τουρκικού ΓΕΕΘΑ( Bordo Bereli ) αλλά και SAT.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR