Sport

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Καρίνι ζητάει συγγνώμη από την intersex αντίπαλό της - «Σέβομαι την απόφαση της ΔΟΕ»

Η αποχώρηση της Ιταλίδας Άντζελα Καρίνι από το ρινγκ σε 46" μετά από δυνατό χτύπημα της Ιμάνε Κελίφ, πυροδότησαν διαμάχη για τη συμμετοχή της Αλγερινής intersex αθλήτριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ιταλίδα αθλήτρια άντεξε το πρώτο χτύπημα στο σώμα, αλλά στα 46 δευτερόλεπτα η γροθιά στο πρόσωπό της την ανάγκασε να γυρίσει στον πάγκο της και να ζητήσει από τον προπονητή της να αποχωρήσει. Μετά το τέλος του αγώνα η Καρίνι μίλησε στους Ιταλούς δημοσιογράφους μη κρύβοντας την απογοήτευση της για ότι έγινε: «Στο δεύτερο που δέχτηκα στη μύτη δεν ανέπνεα πια. Πήγα στον δάσκαλο και με ωριμότητα και θάρρος είπα αρκετά. Γιατί χρειάζεται θάρρος και ωριμότητα για να σταματήσεις. Δεν είχα πια όρεξη να παλέψω» τόνισε μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, σε σημερινές δηλώσεις της υπογράμμισε ότι «θέλει να ζητήσει συγγνώμη» από την αντίπαλό της για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τις στιγμές μετά τον αγώνα. «Όλη αυτή η διαμάχη με στεναχωρεί» δήλωσε η Καρίνι στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport. «Αν η ΔΟΕ είπε ότι μπορεί να αγωνιστεί, σέβομαι αυτή την απόφαση» συμπλήρωσε.

Η Καρίνι δήλωσε πως το ότι εγκατέλειψε τον αγώνα ήταν ένα ώριμο βήμα που έπρεπε να κάνει, αλλά εξέφρασε τη λύπη της που δεν έσφιξε το χέρι της Κελίφ μετά. «Στην πραγματικότητα, θέλω να ζητήσω συγγνώμη από εκείνη και όλους». Όπως ανέφερε η αντίδρασή της οφειλόταν στην απογοήτευσή της για την ήττα της και κατέλειξε ότι αν συναντούσε ξανά την Κελίφ, θα την αγκάλιαζε, «δεν έχω τίποτα εναντίον της».

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά τον αγώνα το Twitter κατακλύστηκε με μηνύματα υπέρ της Ιταλίδας πυγμάχου. Στο hashtag #IstandWithAngelaCarini (Είμαι στο πλευρό της Άντζελα Καρίνι) πολλοί ήταν εκείνοι που δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στην αθλήτρια.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA) η οποία διεξήγαγε τους ελέγχους πέρυσι, είχε δηλώσει ότι η Κελίφ «δεν πληρούσε τα κριτήρια επιλεξιμότητας για τη συμμετοχή στη γυναικεία διοργάνωση, όπως αυτά ορίζονται από τους κανονισμούς της IBA».

«Η Αλγερινή πυγμάχος γεννήθηκε γυναίκα, έζησε τη ζωή της ως γυναίκα, πυγμαχεί ως γυναίκα, έχει γυναικείο διαβατήριο» δήλωσε από την πλευρά του την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς.

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR