TOS-1A Solntsepek
Armed Conflicts
Updated at:

Ανελέητα οι Ρώσοι «έλιωσαν» ουκρανικές θέσεις με θερμοβαρικά στο νότιο Ντονιέτσκ -Καίνε τα πάντα σε έκταση 40.000 τ.μ.

Όσο ρωσικοί εκτοξευτές θερμοβαρικών βλημάτων εξαπέλυσαν νέες καταστροφικές επιθέσεις έναντι ουκρανικών θέσεων στο Νότιο Ντονιέτσκ, ένα πολύ περίεργο ρωσικό όχημα εθεάθη στο πεδίο της μάχης.

CONTINUE READING

Ρωσικά Θερμοβαρικά Χτυπούν Ουκρανικές Θέσεις

Πιο συγκεκριμένα, πληρώματα ρωσικών εκτοξευτών θερμοβαρικών βλημάτων τύπου TOS-1(A) Solntesepek συνεχίζουν να παρέχουν καθοριστική υποστήριξη σε μηχανοκίνητες μονάδες και μονάδες αρμάτων μάχης της ανατολικής ομάδας στρατευμάτων του ρωσικού στρατού κατά την διάρκεια επιθέσεων στην κατεύθυνση του Νότιου Ντονιέτσκ.

Αυτά τα συστήματα χρησιμοποιούνται από τον στρατό της Μόσχας για την καταστροφή οχυρωμένων εχθρικών θέσεων. Οι θερμοβαρικές κεφαλές εξαιτίας της φύσης τους προκαλούν σφοδρές εκρήξεις, για αυτό και τα Solntesepek είναι ιδανικά για τέτοιες αποστολές.

Τα θερμοβαρικά βλήματα που χρησιμοποιεί σήμερα ο ρωσικός στρατός στο Νότιο Ντονιέτσκ λέγεται από ρωσικά μέσα πως προκαλούν εκρήξεις που καλύπτουν περιοχή 200 επί 200 μέτρων. Μέσα σε αυτήν την ζώνη όλοι οι στόχοι, έμψυχοι και άψυχοι, καταστρέφονται ολοκληρωτικά. Με αυτόν τον τρόπο οι ρωσικές δυνάμεις καταφέρνουν αποτελεσματικά να διαλύουν τις ουκρανικές γραμμές αμύνης, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για περαιτέρω προέλαση. 

Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές, η χρήση των Solntesepek όχι μόνο αυξάνει την αποτελεσματικά ρωσικών επίγειων μονάδων, αλλά βοηθάει τους Ρώσους να μειώσουν σημαντικές τις απώλειές τους κατά την διάρκεια μίας επιθετικής επιχείρησης. Χωρίς οχυρωμένες αμυντικές γραμμές οι Ουκρανοί δεν μπορούν να υπερασπιστούν τις θέσεις τους, αφού δεν μπορούν να χτυπήσουν τους Ρώσους επιτιθέμενους.

Οι Ρώσοι Έβαλαν σε «Κουτί» Ένα Τροχοφόρο τους

Σε άλλη πρόσφατη είδηση, στο πεδίο της μάχης εθεάθη ένα πολύ περίεργο ρωσικό όχημα παντός εδάφους τύπου Desertcross 1000 κινεζικής παραγωγής. Αυτό που κάνει το όχημα πολύ παράξενο είναι το μεταλλικό κλουβί που τοποθετήθηκε σε αυτό. Το μεταλλικό πλέγμα, το οποίο σχεδιάστηκε για να προστατεύει το όχημα από εχθρικές επιθέσεις με drones, είναι τόσο μεγάλο που μοιάζει με κινούμενη φυλακή.

CONTINUE READING

Πολλοί ειδικοί και μη σχολίασαν την αποτελεσματικότητα αυτού του κλουβιού, λέγοντας συγκεκριμένα πως με ένα τόσο μεγάλο πλέγμα το τροχοφόρο χάνει την ευκινησία του, αρά ουσιαστικά αχρηστεύεται. Από ότι φαίνεται όμως οι Ρώσοι είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν την κινητικότητα του οχήματος έτσι ώστε να αυξήσουν σημαντικά το επίπεδο προστασίας.

Αν και το συγκεκριμένο κινεζικό Desertcross 1000 δεν είναι πλέον όχημα παντός εδάφους, είναι αδιαμφισβήτητα πολύ καλύτερα προστατευμένο έναντι απειλών που θέτουν περιπλανώμενα πυρομαχικά, δηλαδή drones καμικάζι.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR