Ουκρανοί κομισάριοι πήγαν να στρατολογήσουν Βρετανό τουρίστα στο Λβιβ
Armed Conflicts
Updated at:

Τρελή Γκάφα: Ουκρανοί κομισάριοι πήγαν να στρατολογήσουν Βρετανό τουρίστα -Οι Ουκρανοί οπισθοχωρούν στο Ντονμπάς για να μην πεθάνουν της πείνας

Απεγνωσμένα οι Ουκρανοί προσπαθούν να επιστρατεύσουν όσους περισσότερους άντρες μπορούν, έτσι ώστε να αναπληρώσουν τις έμψυχες απώλειες που σημειώνουν καθημερινά στο πεδίο της μάχης. Μία προσπάθεια των στρατιωτικών κομισάριων της χώρας όμως κατέληξε σε αποτυχία όταν πέτυχαν έναν Βρετανό τουρίστα.

CONTINUE READING

Viral το Βίντεο

Αναλυτικότερα λοιπόν, ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε πριν λίγες ώρες στο διαδίκτυο έγινε viral, συγκεντρώνοντας δεκάδες χιλιάδες προβολές. Το υλικό έδειχνε δύο στρατιωτικούς κομισάριους του ουκρανικού στρατού, δηλαδή στρατιωτικούς υπεύθυνους για την στρατολόγηση στρατιωτών, να σταματούν έναν άνδρα στην μέση του πεζοδρόμου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην ουκρανική πόλη Λβιβ, η οποία βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του κράτους κοντά στην Πολωνία. Οι κομισάριοι πλησίασαν τον άντρα και ξεκίνησαν να του μιλούν, φυσικά με πρόθεση να δουν αν δικαιολογημένα δεν συμμετάσχει στον πόλεμο.

Για κακή τους τύχη όμως ο άντρας αυτός δεν ήταν Ουκρανός, αλλά Βρετανός τουρίστας που επισκέφθηκε την δυτική πόλη Λβιβ της Ουκρανίας. Μόλις το έμαθαν αυτό οι Ουκρανοί στρατιωτικοί του ζήτησαν συγνώμη για την ενόχληση και έφυγαν.

«Συνέχισαν την αναζήτηση για το επόμενο θύμα τους» σχολίασε ένας χρήστης στο διαδίκτυο.

OSW: Ο ρωσικός Στρατός «Λιμοκτονεί» Ουκρανούς

Σε άλλη σημαντική πρόσφατη είδηση από το πεδίο της μάχης, το Πολωνικό Κέντρο για Ανατολικοευρωπαϊκές Μελέτες (OSW) σε νέα του αναφορά εστίασε σε μία καινούργια τακτική του ρωσικού στρατού στο Ντονμπάς, η οποία έχει αποβεί καταστροφική για τους Ουκρανούς. Αυτό που κάνουν οι Ρώσοι συγκεκριμένα είναι να αποκόπτουν ουκρανικά στρατεύματα από τις οδούς ανεφοδιασμού τους, αφήνοντάς τους έτσι χωρίς απαραίτητες προμήθειες, όπως φαγητό και πυρομαχικά.

Ως αποτέλεσμα της εν λόγω τακτικής, οι ουκρανικές μονάδες αναγκάζονται να οπισθοχωρήσουν προς τα πίσω. Οι Ρώσοι ήδη έχουν εφαρμόσει αυτό το σχέδιο στο Οχερέτινο, αναγκάζοντας τους Ουκρανούς να οπισθοχωρήσουν προς τα νότια και βόρεια του οικισμού για να μην πεθάνουν από την πείνα! 

CONTINUE READING

Σε αυτόν τον τομέα του μετώπου, δηλαδή του Οχερέτινο, ο κύριος στόχος του ρωσικού στρατού σήμερα είναι να κόψει στην μέση τον δρόμο που ενώνει τους οικισμούς Ποκρόβσκ και Κοσταντίνοβκα, επειδή αυτός ο δρόμος αποτελεί την κύρια οδό ανεφοδιασμού των ουκρανικών στρατευμάτων που πολεμούν στο Ντονμπάς.

«Ο δρόμος βρίσκεται αυτήν την στιγμή λιγότερα από 6 χιλιόμετρα μακριά από τις ρωσικές πρώτες γραμμές, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη χρησιμοποιείται από τους Ουκρανούς. Ωστόσο, ο δρόμος βρίσκεται εντός του βεληνεκούς πυρός των ρωσικών πυροβόλων» κατέληξε το OSW.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR