Ουκρανοί προσπάθησαν να δραπετεύσουν μπουσουλώντας σε χωράφι
Armed Conflicts

Σαν τις «σαύρες» 10 Ουκρανοί προσπάθησαν να δραπετεύσουν από τη χώρα μπουσουλώντας-Οι Ρώσοι κατέλαβαν τη Γιουρίεβκα και πλησιάζουν το Τορέτσκ από 3 κατευθύνσεις

Όσο οι μάχες στην βορειοανατολική και νότια Ουκρανία μαίνονται, συνοριοφύλακες της χώρας αντίκρισαν κάτι τρομερό σε ένα χωράφι με σιτάρι στο δυτικό άκρο της Ουκρανίας.

CONTINUE READING

10 Ουκρανοί Προσπάθησαν να Διαφύγουν από το Κράτος

Μέλη της ουκρανικής συνοριοφυλακής λοιπόν εν ώρα περιπολίας εντόπισαν 10 Ουκρανούς άντρες στην μέση ενός χωραφιού με σιτάρι. Από ότι φαίνεται οι 10 άνδρες προσπαθούσαν να διαφύγουν από το κράτος, έτσι ώστε να μην συμμετάσχουν στον πόλεμο. 

Το χωράφι βρίσκονταν στην ουκρανική περιφέρεια της Υπερκαρπαθίας, η οποία βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του κράτους και συνορεύει με την Ουγγαρία. Πολλοί Ουκρανού άντρες επιλέγουν αυτήν την διαδρομή για να αποδράσουν από την χώρα τους, επειδή δεν θέλουν να συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες.

Το ενδιαφέρον του νέου περιστατικού είναι το γεγονός ότι οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες έπιασαν 10 Ουκρανούς να προσπαθούν να φύγουν από την χώρα ταυτόχρονα. Αυτό δεν έχει ξανά αναφερθεί, πόσο μάλλον να καταγραφεί σε βίντεο. Το υλικό συγκέντρωσε περισσότερες από 250 χιλιάδες προβολές μέσα σε λίγες ώρες.

Ο λογαριασμός που δημοσίευσε το σοκαριστικό βίντεο στο διαδίκτυο αναφέρει πως Ουκρανοί άντρες πληρώνουν 7 με 10 χιλιάδες δολάρια σε άτομα της συνοριοφυλακής για να κάνουν τα στραβά μάτια και να τους επιτρέψουν να φύγουν από την χώρα. 

Συνεχίζονται οι Ρωσικές Επιτυχίες στο Τορέτσκ

Παράλληλα, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να σημειώσουν τακτικές επιτυχίες στην κατεύθυνση του Τορέτσκ στο Χάρκοβο όπου πραγματοποιούν επιθετικές επιχειρήσεις με σκοπό να προελαύσουν βαθύτερα εντός της Ουκρανίας.

Βίντεο επιβεβαιώνουν ότι μόνο κατά την διάρκεια της 3ης Ιουλίου, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προέλαυσαν περισσότερο από 1 χιλιόμετρο στην κατεύθυνση των ανατολικών περιχώρων του χωριού Ντρούζμπι (Druzhby). Ο εν λόγω οικισμός βρίσκεται ανατολικά του Τορέτσκ. 

Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν λίγες ημέρες, οι Ρώσοι κατέλαβαν το χωριό Νέα Υόρκη στο Χάρκοβο. Τώρα λέγεται πως ο στρατός της Μόσχας προσπαθεί να εκμεταλλευτεί αυτήν την κατάληψη για να δημιουργήσει μία μεγάλη τρύπα στις ουκρανικές άμυνες. Ρώσοι στρατιώτες με εφαλτήριο την Νέα Υόρκη προελαύνουν χωρίς σταματημό, βαθύτερα εντός της Ουκρανίας. Ήδη λέγεται πως κατέλαβαν το χωριό Γιουρίεβκα (Yureyvka), το οποίο βρίσκεται νότια του Τορέτσκ.

CONTINUE READING

Δεδομένων των παραπάνω, αυτήν την στιγμή οι Ρώσοι πλησιάζουν την πόλη Τορέτσκ από 3 διαφορετικές κατευθύνσεις: από την κατεύθυνση του χωριού Πιβνίτσνογιε, από την κατεύθυνση του χωριού Ντρούζμπι και από την κατεύθυνση του χωριού Νέα Υόρκη.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR