Cyprus
Updated at:

Ύπουλα νεο-Οθωμανικά σχέδια-Θέλουν κυριαρχία σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο στην Γαλάζια Πατρίδα με έλεγχο κυκλοφορίας πλοίων

Δεν είναι κάτι απλό, και δεν πρόκειται απλά για τουρκική προπαγάνδα, αλλά για ένα τεράστιο υποχθόνιο σχέδιο ελέγχου της κυκλοφορίας όλων των πλοίων ( πολεμικών και εμπορικών) σε όλο την έκταση αυτού που ονομάζουν “ Γαλάζια Πατρίδα” οι Τούρκοι.

Ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Abdulkadir Uraloğlu είπε ότι "με την εφαρμογή του έργου τοποθέτησης συστήματος υπηρεσιών κυκλοφορίας πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο το 2026, θα αυξηθεί η κυριαρχία τόσο της Τουρκίας όσο και των Κατεχομένων στην “Γαλάζια Πατρίδα”.

Μιλώντας στην 3η Ναυτική Σύνοδο Κορυφής της Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε στο έργο του Συστήματος Υπηρεσιών Κυκλοφορίας Πλοίων Ανατολικής Μεσογείου που θα τοποθετηθεί στα Κατεχόμενα της Κύπρου.

"Έχουμε ξεκινήσει επίσης το έργο του συστήματος υπηρεσιών κυκλοφορίας σκαφών στην Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο θα εγκατασταθεί στην Βόρεια Κύπρο, προκειμένου να αυξηθεί η αποτελεσματικότητά μας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σχεδιάζουμε να υλοποιήσουμε το έργο μας μέχρι το 2026. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, τόσο η χώρα μας όσο και τα Κατεχόμενα θα γίνουν η “Γαλάζια Πατρίδα" είπε ο ίδιος.

Θα λάβουν χρήματα και από την ΕΕ οι Τούρκοι

Ο κιμπάρης  Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι για τον μηχανισμό που θα δημιουργηθεί, ο κλάδος μας θα λάβει επιχορήγηση 20 εκατομμυρίων ευρώ και ένα μακροπρόθεσμο προσιτό δάνειο η 50 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης».

Δηλαδή θα τους χρηματοδοτήσει η ΕΕ ( με έμμεσο τρόπο) για να επιβάλλουν τα φασιστικά σχέδια τους στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν κουνιέται κανένας; 

Θέλουν να κάνουν μελλοντικά την “Γαλάζια Πατρίδα” μηχανισμό κυριαρχίας και συλλογής φόρων  

Ο Τούρκος υπουργός επισημαίνοντας ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία αντιμετωπίζει σημαντικούς μετασχηματισμούς λόγω παγκόσμιων γεγονότων, όπως ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, η κατοχή της Γάζας από το Ισραήλ και οι επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Περσικό Κόλπο, ανέφερε: «Η Τουρκία μας, που βρίσκεται στη μέση αυτού του δακτυλίου της φωτιάς, στη διασταύρωση των διαδρόμων επιμελητείας Βορρά-Νότου και Ανατολής-Δύσης, είναι η πιο ισχυρή και σταθερή χώρα στην περιοχή.

Όπως γνωρίζετε, το εμπόριο από τις χώρες της Άπω Ανατολής και την Κίνα προς την Ευρώπη προχωρά μέσω του τριπλού διαδρόμου που ονομάζουμε Βορρά, Κεντρικό και Νότο. Μεταξύ αυτών των διαδρόμων, ο Νότιος διάδρομος διασταυρώνεται στρατηγικά με τον δικό μας Δρόμο Ανάπτυξης.

Με το αναπτυξιακό μονοπάτι, η αλυσίδα μεταφορών που ξεκινά από την Κίνα θα μπορεί να επεκταθεί στο λιμάνι Faw του Ιράκ, που κατασκευάζεται στον Περσικό Κόλπο, και να επεκταθεί πρώτα στην Τουρκία και μετά στην Ευρώπη.

Αυτή η γραμμή αποτελεί επίσης μέρος της πρωτοβουλίας Δρόμος του Μεταξιού, που αφορά μετακίνηση εμπορευμάτων από λιμάνια Κίνας-Ινδίας τα οποία μέσω της Διώρυγας του Σουέζ, δια θαλάσσης θα φτάνουν στην Μεσόγειο και την Ευρώπη”, κατέληξε ο ίδιος.

Βάζουν μεγάλους και υψηλούς στόχους εκεί στην Άγκυρα, θεωρώντας την χώρα τους ως μεγάλη τρανή, και αυτό οδηγεί πολλούς ειδικούς στο συμπέρασμα ότι, πολύ σύντομα η Τουρκία θα έρθει σε πολεμική ρήξη με γειτονικές χώρες, λόγω αυτών των ονειρώξεων της.

Η μόνη λύση για τον ελληνισμό είναι εξοπλισμός με νέα συστήματα και ετοιμότητα διότι οι Τούρκοι φέρονται να βιάζονται πλέον αρκετά, να γίνουν μεγάλη δύναμη, πριν συντριβούν οριστικά.  

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR