Sport
Updated at:

Ολλανδία – Τουρκία: Υπάρχει ένταση στο «απόλυτο παιχνίδι υψηλού κινδύνου» στο Βερολίνο που δυναμιτίζει η παρουσία και του Ερντογάν

Ο γερμανικός τύπος με πηχυαίους τίτλους αξιολογεί το σημερινό παιχνίδι Ολλανδίας – Τουρκίας ως άκρως επικίνδυνο για επεισόδια ενώ για τον λόγο αυτόν έχει κινητοποιηθεί ολόκληρη η αστυνομική δύναμη του Βερολίνου.
 
Ο λόγος είναι ότι 200.000 πολίτες με τουρκικές ρίζες ζουν στο Βερολίνο και γι' αυτούς οι προημιτελικοί του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι μια έκρηξη και ένα «απόλυτο παιχνίδι υψηλού κινδύνου», αναφέρει γερμανικό ΜΜΕ.

Η αστυνομία του Βερολίνου θα εξασφαλίσει το «απόλυτο παιχνίδι υψηλού κινδύνου» με χιλιάδες αστυνομικούς.

CONTINUE READING

Ο Μπέντζαμιν Τζέντρο, εκπρόσωπος της αστυνομικής ένωσης του Βερολίνου, προειδοποιεί: «Με το σημερινό πεδίο των συμμετεχόντων, δεν υπάρχει πιο εκρηκτικό παιχνίδι από αυτό της Ολλανδίας εναντίον της Τουρκίας στο Βερολίνο. «Έχουμε ήδη θέσει σε λειτουργία οτιδήποτε μπορεί να λειτουργήσει», εξηγεί ο ίδιος.

Τι διερωτάται η γερμανική κοινή γνώμη

Χιλιάδες Τούρκοι οπαδοί θέλουν να επισκεφθούν το Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου το Σάββατο. Θα παραμείνουν ειρηνικά τα πράγματα στο «απόλυτο παιχνίδι υψηλού κινδύνου»;

Το Βερολίνο τρέμει! Περίπου 200.000 άνθρωποι με τουρκικές ρίζες ζουν στη γερμανική πρωτεύουσα και γι' αυτούς ο προημιτελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Τουρκίας με την Ολλανδία αυτό το Σάββατο είναι μια απόλυτη έκρηξη!

“Όμως δεν είναι μόνο οι οπαδοί που είναι ενθουσιασμένοι, αφού σε επιφυλακή βρίσκεται και η γερμανική αστυνομία, που το έχει αξιολογήσει ως το «απόλυτο παιχνίδι υψηλού κινδύνου».

Ο Σαφτέρ Τσινάρ, εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου της Τουρκικής Ομοσπονδίας σε Βερολίνο-Βρανδεμβούργο (TBB), καθησυχάζει το Γερμανικό Πρακτορείο Τύπου: «Το Βερολίνο είναι η μεγαλύτερη πόλη εκτός Τουρκίας με πάνω από 200.000 ανθρώπους τουρκικής καταγωγής, οπότε φυσικά ο κόσμος είναι ευχαριστημένος".

CONTINUE READING

Ο ενθουσιασμός είναι τόσο μεγάλος που πολλά τουρκικά καφέ και εστιατόρια έχουν πλέον εγκαταστήσει ειδικές τηλεοράσεις για τη ζωντανή μετάδοση του παιχνιδιού.

Χιλιάδες φίλαθλοι δεν αναμένονται μόνο στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, αλλά και στους δρόμους της γερμανικής πρωτεύουσας να ζητωκραυγάζουν.

Ωστόσο, η φασαρία γύρω από τον χαιρετισμού των Γκρίζων Λύκων του ποδοσφαιριστή της εθνικής Τουρκίας Μερίχ Ντεμιράλ έχει μετριάσει την διάθεση.

«Αυτό που έκανε το αγόρι μας είναι φυσικά ανοησία», είπε ο Τσινάρ.

Βρίσκει ιδιαίτερα ενοχλητικό το γεγονός ότι η Γερμανίδα  Υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ (SPD) υπερέβαλε πολιτικά για το περιστατικό: «Αυτό ήταν εντελώς περιττό, ενώ  δηλητηρίασε την ατμόσφαιρα και η ΟΥΕΦΑ αποκλείοντας τον Τούρκο ποδοσφαιριστή Ντεμιράλ για το χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων με δύο αγωνιστικές".
 
Θα έρθει ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν στο παιχνίδι υψηλού κινδύνου;

“Δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα εμφανιστεί πράγματι στον αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. Ελπίζει όμως ότι τα πράγματα θα παραμείνουν ειρηνικά πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το παιχνίδι”, κατέληξε ο Τσινάρ.

Είναι πιθανό, και αυτό φοβούνται οι Γερμανοί, σε περίπτωση ήττας της Τουρκίας από την Ολλανδία, χιλιάδες Τούρκοι να προβούν σε αποδοκιμασίες και πιθανόν έκνομες ενέργειες τόσο μέσα στο στάδιο όσο εκτός αυτού, ενώ ο κίνδυνος αφορά και περιοχές του Βερολίνου που ζουν οι χιλιάδες Τούρκοι.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR