Armed Conflicts
Updated at:

Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν ανελέητα την Ουκρανία! Χωρίς νερό το Σούμι εξαιτίας ρωσικού πλήγματος

Στην καρδιά της βορειοανατολικής Ουκρανίας, οι  κοινότητες της περιοχής Σούμι συνεχίζουν να καταστρέφονται από τις αεροπορικές επιθέσεις της Ρωσίας.

Ρωσικά drones έπληξαν τα ξημερώματα του Σαββάτου υποδομές της πόλης Σούμι, στη βορειοανατολική Ουκρανία, προκαλώντας διακοπή της υδροδότησης, σύμφωνα με την ουκρανική τηλεόραση.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπογραμμίζει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει την αναφορά για την επίθεση στην πόλη Σούμι. Η ομώνυμη περιφέρεια βρίσκεται σχεδόν καθημερινά στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων.

CONTINUE READING


Ρωσικά στρατεύματα πέρασαν τα σύνορα τον Μάιο και εξαπέλυσαν ευρείας κλίμακας επίθεση στην περιφέρεια του Χαρκόβου, ενώ αξιωματούχοι αναφέρουν το τελευταίο διάστημα συγκέντρωση δυνάμεων κοντά στο Σούμι.

Απελπιστική είναι η κατάσταση για τον ουκρανικό στρατό καθώς οι Ρώσοι προελαύνουν σε όλο το μέτωπο καταλαμβάνοντας διαρκώς νέα εδάφη και βελτιώνοντας συνεχώς τις θέσεις τους, σπάζοντας τις ουκρανικές οχυρώσεις και άμυνες.
 

Οι Ρώσοι ελέγχουν πλήρως την κατάσταση στον αέρα, κάτι που επιβεβαιώνεται αφενός από τα επίσημα στοιχεία που δείχνουν πως από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης έχουν καταρρίψει περισσότερα από 550 αεροπλάνα, 180 ελικόπτερα και 27.000 drones των Ουκρανών αφετέρου από τον χλευασμό τους απέναντι στα αμερικανικά αντιπυραυλικά συστήματα Patriot.

Την ίδια στιγμή, πλήττουν με τους πυραύλους Iskander αεροπορικές βάσεις σε όλη την Ουκρανία, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη Δύση: ότι τα αμερικανικά F-16 δεν θα έχουν … μεγάλη διάρκεια ζωής.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν  «τελείωσε» τον επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου Βολοντίμιρ Ζελένσκι με μια φράση, καθώς, όπως είπε, «o Ουκρανός πρόεδρος που έχει απολέσει τη νομιμότητά του προ πολλού έχει μηδενικές πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προέβη στις σχετικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν ο οποίος επισκέφτεται τη Μόσχα, στο πλαίσιο της ουγγρικής προεδρίας της ΕΕ.

«Εφόσον αρθεί ο στρατιωτικός νόμος, τότε θα πρέπει να διεξαχθούν εκλογές, οι οποίες δεν έγιναν εγκαίρως σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το σύνταγμα τους για την προεδρία. Οι πιθανότητες να τις κερδίσουν οι Ουκρανοί ηγέτες, που έχουν χάσει τη νομιμοποίηση, τη δημοφιλία και τη νομιμότητά τους, είναι σχεδόν μηδενικές», τόνισε σχετικά ο Ρώσος πρόεδρος

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι το Κίεβο δεν σκέφτεται την κατάπαυση του πυρός ακριβώς διότι δίνει στο Κίεβο το πρόσχημα που χρειάζεται για να παρατείνει τον στρατιωτικό νόμο.

Η Ρωσία παραμένει ανοιχτή στη «συζήτηση μιας πολιτικο-διπλωματικής» λύσης για την Ουκρανία, αλλά η πλευρά του Κιέβου δεν το θέλει αυτό, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο.
Στο Κίεβο, ακόμα «δεν είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν την ιδέα ενός τέλους που θα σημαίνει την ήττα τους», εξήγησε ο Πούτιν.

«Οι πιθανότητες η ουκρανική ηγεσία -που έχει χάσει τη νομιμοποίηση, τη δημοφιλία και τη νομιμότητά της- να επικρατήσει σε τυχόν εκλογές είναι σχεδόν μηδενικές», υποστήριξε.

Ταυτόχρονα, δυτικοί «χορηγοί» συνεχίζουν να προσπαθούν «να χρησιμοποιήσουν αυτή τη χώρα και τον λαό της ως αποδιοπομπαίο τράγο, θύμα στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία», επεσήμανε σε αιχμηρό τόνο.

Παράλληλα, ο Πούτιν τόνισε ότι η ρωσική ειρηνευτική πρόταση επιτρέπει τον τερματισμό των εχθροπραξιών και την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Επιπλέον, αυτό δεν θα πρέπει να είναι «μια απλή εκεχειρία ή μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός», δηλαδή «κάποιου είδος παύσης» που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Κίεβο για να ανασυνταχθεί, διευρκίνισε.

Η Ρωσία υποστηρίζει «ένα πλήρες και οριστικό τέλος της σύγκρουσης».

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR