Greek-Turkish Relations
Updated at:

Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Εγκληματίας Ερντογάν για την Κύπρο-Κατάπλου στον Ναύσταθμο του Ακσάζ δύο επιπλέον τουρκικών υποβρυχίων

Έξω από τα δόντια τα είπε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ για τον Τούρκος πρόεδρο Ρ.Ν. Ερντογάν, ίσως καλύτερα και από Έλληνες και Ελληνοκυπρίους πολιτικούς, που συμπεριφέρονται πολιτισμένα σε μια χώρα που συνεχίζει να παράγει μόνο γενοκτονίες ( τώρα των Κούρδων και των Σύριων).    

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ,  Ισραήλ Κατς έκανε μια ηχηρή αναφορά για την πρόστυχη κατοχή της Κύπρου από τον τουρκικό Στρατό, απαντώντας στις κατηγορίες του Τούρκου προέδρου προς τον Νετανιάχου, ως δολοφόνου των Παλαιστινίων.

Ο Κατς ανέφερε στο Χ: «Αυτός που πρέπει να κατηγορηθεί για γενοκτονία είναι ο δικτάτορας Ερντογάν   που δολοφονεί τους Κούρδους πολίτες του, που κατέχει τη Βόρεια Κύπρο και διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Είναι καιρός να πούμε τα πράγματα με  το όνομα τους για την συνέχιση της κατοχής της Βόρειας Κύπρου, με όλα τα μέσα σε όλα τα διεθνή επίπεδα, στοχοποιώντας ένα κράτος, το τουρκικό ως φασιστικό με βλέψεις κατά του Ελληνισμού.

Νέα απόδειξη των ύποπτων τουρκικών σχεδίων είναι ο κατάπλους δυο τουρκικών υποβρυχίων στον Ναύσταθμο του Ακσάζ

Σύμφωνα με τον Κύπριο δημοσιογράφο Γιάννο Χαραλαμπίδη και την ΣΗΜΕΡΙΝΗ  ανέφερε ότι “η Άγκυρα συνεχίζοντας τις προκλήσεις, τις οποίες επιμελώς επιδιώκουν Αθήνα και Λευκωσία να αποκρύβουν. Πέραν των αποβατικών ασκήσεων οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ενίσχυσαν τη ναυτική βάση του Ακσάζ με άλλα δύο υποβρύχια.

Από δύο, τα υποβρύχια έχουν αυξηθεί σε τέσσερα και μαζί με τις νέες υποδομές στη Βάση της Μερσίνας και την πρόθεση για την εγκατάσταση των ραντάρ επιτήρησης στον Απόστολο Ανδρέα, η Άγκυρα αποκαλύπτει τμήμα των ευρύτερων στρατηγικών της σχεδιασμών, που είναι συναφείς με την Κύπρο και την Ελλάδα, ακόμη και με αυτή την επανέναρξη των συνομιλιών, από τη μια, και του ελλαδοτουρκικού διαλόγου, από την άλλη”,μεταξύ άλλων.

Η αύξηση των τουρκικών υποβρυχίων στην περιοχή είναι μια σαφής ένδειξη πιθανών νέων τουρκικών προκλήσεων, με στόχο βέβαια τον ελληνισμό στο σύνολο του, θεωρώντας ότι Αθήνα και Λευκωσία δεν θα αντιδράσουν δυναμικά.

Η μόνη απάντηση της Ελλάδος είναι ο εξοπλισμός των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και οι σαφείς εντολές στους Αξιωματικούς μας για κανόνες εμπλοκής, σε κάθε νέα τουρκική πρόκληση.

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για καλές σχέσεις με την Ελλάδα, γίνονται μόνο και μόνο για να τις ακούσουν οι Αμερικανοί, για να κάνουν τα νέα Οθωμανικά χατίρια σχετικά με πολεμικό υλικό, αεροσκάφη κά.

Τι επιδιώκουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

Το έχουμε πει εδώ και μεγάλο διάστημα ότι οι Τούρκοι προετοιμάζονται πιθανόν, όχι μόνο να επιχειρήσουν να υφαρπάξουν ελληνική ΑΟΖ, αλλά και να προσπαθήσουν κυριαρχήσουν στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Νότιο Αιγαίο, ελέγχοντας μία ακόμη είσοδο μετά τον Βόσπορο.

Πρόκειται για σαφή προσπάθεια ελέγχου των περιοχών που ανήκουν στην αποκαλούμενη περιοχή της “Γαλάζιας Πατρίδας”.

Η απόφαση είναι ειλημμένη και αυτό σημαίνει πολλά από εδώ και στο εξής για το ελληνικό πολεμικό ναυτικό και την προσπάθεια εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στην ελληνική ΑΟΖ.

Τα σενάρια στην προκειμένη περίπτωση μας δείχνουν ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε εξελίξεις που θα συνάδουν με μετωπική σύγκρουση ελληνικών και τουρκικών συμφερόντων.

Όλα δείχνουν πλέον ότι οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες τις κινήσεις τους για τον σκοπό αυτόν.

Η περίοδος μετά το καλοκαίρι του 2024, θα είναι ίσως η πιο  “καυτή” για την περιοχή μας από το 1974 και μετά, αν σκεφτούμε ειδικά και την εμμονή των Τούρκων με χρονολογίες και συγκεκριμένα γεγονότα.

GALLERY

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR