Armed Conflicts

Ο φόβος του πολέμου! Τα κράτη της Βαλτικής και η Πολωνία είναι έτοιμα να στείλουν στρατό στην Ουκρανία εάν η Ρωσία κερδίσει έδαφος

Η Ουκρανία βρίσκεται όλο και περισσότερο σε άμυνα, οι πιο σημαντικοί Γερμανοί υπουργοί απαιτούν περισσότερα χρήματα και όπλα, αλλά ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς παραμένει επιφυλακτικός. Φοβάται μια κλιμάκωση – και τις ευρωεκλογές

Ο Όλαφ Σολτς δεν σκοπεύει να χορηγήσει στην Ουκρανία την άδεια να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας όπλα που παρέχει η Γερμανία, όπως αναφέρει το uawire.org

Κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας συζήτησης για τον εορτασμό της 75ης επετείου του Βασικού Νόμου της Γερμανίας, ο Σολτς είπε ότι επί του παρόντος υπάρχουν «σαφείς κανόνες για τις παραδόσεις όπλων που έχουμε ήδη εφαρμόσει» μεταξύ Βερολίνου και Κιέβου. "Και δουλεύουν. Τουλάχιστον, πιστεύω ότι κάνουν", είπε ο καγκελάριος.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο The Economist την Παρασκευή, 24 Μαΐου, προέτρεψε τους συμμάχους της Ουκρανίας «να εξετάσουν το ενδεχόμενο άρσης ορισμένων από τους περιορισμούς που έχουν επιβάλει στη χρήση όπλων που προμήθευσαν στην Ουκρανία». Την πρόταση του Στόλτενμπεργκ υποστήριξε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Bundestag, Anton Hofreiter. «Δεν πρέπει να εμποδίσουμε την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα παρεχόμενα όπλα για να αντιμετωπίσει τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στον ρωσικό εναέριο χώρο», είπε σε συνέντευξή του στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke. Σύμφωνα με τον ίδιο, το διεθνές δίκαιο επιτρέπει τη στόχευση στρατιωτικών χώρων σε ένα έθνος επιτιθέμενο.

CONTINUE READING

Αργότερα, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε ότι η χώρα του αντιτίθεται στην άρση της απαγόρευσης χρήσης δυτικών όπλων για να χτυπήσει το ρωσικό έδαφος. Εξήγησε ότι «τα στρατιωτικά εργαλεία που στέλνει η Ιταλία θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν εντός της Ουκρανίας» και η Ιταλία «εργάζεται για την ειρήνη».

Η Υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε: «Οποιοσδήποτε δισταγμός στην υποστήριξη της Ουκρανίας θέτει επίσης σε κίνδυνο τη δική μας ασφάλεια»

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel , τα κράτη της Βαλτικής και η Πολωνία είναι έτοιμα να στείλουν τα στρατεύματά τους στην Ουκρανία εάν ο ρωσικός στρατός πετύχει σημαντικές επιτυχίες στο πεδίο της μάχης. Το περιοδικό αναφέρεται σε σχόλια βουλευτών των χωρών της Βαλτικής.

Οι δυνατότητες για μια στρατηγική πρόοδο από τους Ρώσους στην ανατολική Ουκρανία είναι υψηλές, αποδίδεται εν μέρει στην έλλειψη ισχυρής υποστήριξης από τις δυτικές χώρες. Πηγές από το δημοσίευμα σημειώνουν ότι οι ασυνεπείς πολιτικές της Γερμανίας δεν ευθυγραμμίζονται με τις ανάγκες του πολέμου, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απότομη επιδείνωση της κατάστασης.

Τα κράτη του ΝΑΤΟ της Ανατολικής Ευρώπης φοβούνται ότι η τρέχουσα στρατηγική αποτροπής και η αποτυχία εφοδιασμού της Ουκρανίας με προηγμένα όπλα μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω κλιμάκωση με τη Ρωσία.

Αξιωματούχοι από τα κράτη της Βαλτικής και την Πολωνία δήλωσαν ότι δεν θα περιμένουν τα ρωσικά στρατεύματα να φτάσουν στα σύνορά τους, και θα επιλέξουν αντ' αυτού να αναπτύξουν τις δικές τους δυνάμεις στην Ουκρανία. Ένα τέτοιο σενάριο θα σύρει ενδεχομένως το ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και αυτό είναι μια προοπτική για την οποία ανησυχούν ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με πηγές.

"Ένα ανώτερο μέλος της επιτροπής συνασπισμού στη γερμανική κυβέρνηση είπε στο Der Spiegel: "Σύμφωνα με ανάλυση, όποιος θέλει να περιορίσει τον πόλεμο μέσω υπερβολικού περιορισμού κινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο. Μερικοί άνθρωποι μπερδεύουν τον δισταγμό με την προσοχή, αλλά η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για κάτι τέτοιο. ""

CONTINUE READING

Πρόσφατα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προέτρεψε τις ΗΠΑ να επιτρέψουν στην Ουκρανία να στοχεύσει τη Ρωσία με αμερικανικά όπλα. Η Ιταλία χαρακτήρισε αυτό το σενάριο ως «προοίμιο του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου».

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν είχε σχολιάσει στο παρελθόν την αδυναμία της Ρωσίας να νικήσει την Ουκρανία. Εκτιμά ότι η πιθανότητα επίθεσης σε χώρες του ΝΑΤΟ λόγω αποτυχιών στην Ουκρανία είναι κοντά στο μηδέν.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR