USA

Μετά τους Ρώσους και οι ΗΠΑ "παίζουν" επικίνδυνα παιγνίδια με το "κόκκινο" κουμπί των πυρηνικών-Εκατόμβες νεκρών σε Μόσχα-Αγία Πετρούπολη σύμφωνα με πυρηνική εξομοίωση

Την τελευταία διετία αρχής γενομένης της Ρωσικής εισβολής και του πολέμου στην Ουκρανία, πολλές φορές η ηγεσία του Κρεμλίνου είτε υπαινίχθηκε, είτε αναφέρθηκε ανοιχτά στο ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων, χωρίς ευτυχώς να το πράξει, αρκούμενη μόνο σε δοκιμές πυρηνικών όπλων.

Δοκιμή Ρωσικού διηπειρωτικού πυραύλου

Πρόσφατα  διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος, ο οποίος εκτοξεύθηκε από το υποβρύχιο "Imperator Aleksandr III" από μία θέση πυρός στην Λευκή Θάλασσα στις βόρειες ακτές της Ρωσίας, χτύπησε έναν στόχο αρκετά δεκάδες χιλιόμετρα μακριά στην Χερσόνησο της Καμτσάτκας στην ρωσική Άπω Ανατολή, σύμφωνα  με το Κρεμλίνο χωρίς όμως να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το υποβρύχιο Imperator Aleksandr III της κλάσης Borei, εξοπλισμένο με 20 πυραύλους Bulava και σύγχρονες τορπίλες, καθελκύστηκε τον Δεκέμβριο του φετινού έτους σε μία τελετή στην οποία παραβρέθηκε αυτοπροσώπως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε αποκαλύψει τότε η TASS.

Οι ΗΠΑ απαντούν με εξομοίωση πυρηνικού πλήγματος σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη

Η απάντηση των ΗΠΑ ήταν έμμεση, αφού σύμφωνα με Ρωσικό ΜΜΕ, "Οι Αμερικανοί προσομοίωσαν πυρηνικά χτυπήματα στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, προβλέποντας τον αριθμό των θυμάτων", αναφέροντας:

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η Ουάσιγκτον αποφάσισε να αναβαθμίσει το κύριο όπλο των δικών της πυρηνικών δυνάμεων - τη θερμοπυρηνική βόμβα B61 "σε μια ελεγχόμενη έκδοση 13". Μετά από αυτό, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να προσομοιώσουν πυρηνικά χτυπήματα στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη με αυτά τα όπλα και να προβλέψουν τα αποτελέσματα, δηλαδή να μετρήσουν τον αριθμό των θυμάτων μεταξύ των κατοίκων της περιοχής,  όπως αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό Newsweek, δίνοντας κάποιες λεπτομέρειες.

Το δημοσίευμα σημείωσε ότι πριν από λίγο καιρό το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την επιθυμία του να δημιουργήσει ένα νέο πυρηνικό όπλο που εκτοξεύεται από αέρος, λέγοντας ότι θα είχε επεκτείνει (πρόσθετες) δυνατότητες για να χτυπήσει μια ποικιλία στόχων.

Η σύγχρονη έκδοση της πυρηνικής βόμβας βαρύτητας B61-13

Στις 27 Οκτωβρίου, ανακοινώθηκε ότι οι εργασίες για τη δημιουργία «μιας σύγχρονης έκδοσης της πυρηνικής βόμβας βαρύτητας B61-13 εκκρεμούν αναμένοντας έγκριση και πιστώσεις από το Κογκρέσο των ΗΠΑ». Οι συντάκτες της έκθεσης επεσήμαναν την ανάγκη εμπλουτισμού του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ για τον περιορισμό της Κίνας και της Ρωσίας.

Η παραγωγή της B61-13 δεν θα αυξήσει τον συνολικό αριθμό όπλων στο πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ, απλώς θα προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στη χρήση των υπαρχουσών δυνατοτήτων.

Με τη σειρά της, η Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων (FAS) ανέφερε ότι η βόμβα θα ήταν εξοπλισμένη με ελεγχόμενη ουρά, παρέχοντας αυξημένη ακρίβεια και θα είχε επίσης «περιορισμένη ικανότητα διείσδυσης στο έδαφος».

Η FAS ενημέρωσε ότι «η σχετικά υψηλή απόδοση και ακρίβεια του B61-13 πιθανότατα θα επέτρεπε στη βόμβα να χτυπήσει υπόγειους στόχους με απόδοση ισοδύναμη με ένα όπλο έκρηξης εδάφους με απόδοση άνω του ενός μεγατόνων».

Σύμφωνα με την FAS, το B61-13 πιθανότατα προορίζεται να παραδοθεί από στρατηγικά βομβαρδιστικά όπως «το μελλοντικό B-21, και πριν από την απόσυρσή του, ενδεχομένως και το B-2».

Ολέθρια τα αποτελέσματά της

Την ίδια στιγμή, η δημοσίευση δημοσίευσε μια οπτικοποίηση ενός πυρηνικού χτυπήματος στη Ρωσία, που δημιουργήθηκε από το διαδικτυακό εργαλείο Nukemap.

Έδειξε ότι η B61-13 θα είχε πολύ μεγαλύτερη περιοχή επίδρασης  έως και 24 φορές την απόδοση (360 κιλοτόνους) της βόμβας που έριξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Χιροσίμα τον Αύγουστο του 1945.

Σε περίπτωση έκρηξης στις μεγαλύτερες ρωσικές μεγαλουπόλεις του τουλάχιστον ένα από τα αναφερθέντα πυρομαχικά, η ζημιά θα είναι κολοσσιαία.

Υπολογίζεται ότι 311.480 άνθρωποι θα σκοτωθούν και άλλοι 868.860 θα τραυματιστούν εάν χτυπηθεί η Μόσχα.

Τα πάντα σε ακτίνα λίγο λιγότερο από 1 km από το επίκεντρο θα μετατραπούν σε ατμό από μια βολίδα, η έκρηξη θα καταστρέψει κτίρια και πιθανότατα θα σκοτώσει όλους τους άλλους σε ακτίνα 1,6 km. Οι άνθρωποι σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων θα υποφέρουν από υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας, που πιθανότατα θα οδηγήσουν στο θάνατό τους μέσα σε ένα μήνα.

Ένα άλλο 15% των επιζώντων θα πεθάνει λίγο αργότερα από καρκίνο. Η έκρηξη δημιουργεί μια τεράστια βολίδα, δημιουργώντας ανέμους με δύναμη τυφώνα.

Η φωτιά θα καίει για περισσότερες από έξι ώρες, δημιουργώντας μια θανατηφόρα ατμόσφαιρα σε μια έκταση σχεδόν 170 τετραγωνικών μέτρων. km - περίπου 10-15 φορές περισσότερο από ότι στη Χιροσίμα.

Στην Αγία Πετρούπολη, 360.150 άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν και άλλοι 685.930 άνθρωποι θα υποφέρουν.

Εξαιρετικά επικίνδυνα τα "παιγνίδια" με τα πυρηνικά

Από τα παραπάνω διαπιστώνεται πως μετά τους Ρώσους και οι ΗΠΑ "παίζουν" επικίνδυνα παιγνίδια για την Παγκόσμια ασφάλεια με το "κόκκινο κουμπί" των πυρηνικών, αφού χιλιάδες νεκρών προβλέπονται σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη σύμφωνα με την  πυρηνική εξομοίωση από τη ρίψη της Αμερικανικής βόμβας B61-13 σε αυτές.

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR