Cyprus issue
Updated at:

Η Κύπρος θα ελευθερωθεί ότι και να γίνει-Δήλωση “βόμβα” από τον γνωστό καθηγητή Χρήστο Ροζάκη για το κυπριακό

Μία ακόμη “μαχαιριά” δέχεται η Κύπρος από Έλληνα πρώην πολιτικό με θέση υπουργού για το κυπριακό, ρίχνοντας όλη την ευθύνη για τις αποτυχίες στο θέμα αυτό στην Λευκωσία, υιοθετώντας έτσι την τουρκική ατζέντα στο σύνολο της.

CONTINUE READING

Το σχέδιο Ανάν, και οι συνομιλίες στο Κρας Μοντανά στην Ελβετία, δεν μπορούσαν να δώσουν λύση στο κυπριακό, αφού σε κάθε σχέδιο, και σε κάθε σενάριο από τον ΟΗΕ, οι Τούρκοι ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ, να αποσύρουν τα στρατεύματα τους από την Κύπρο, ενώ τώρα κάποιοι πιέζουν για την λύση δύο δήθεν κρατών, για να εξευτελιστούν για μία ακόμη φορά όλοι οι διεθνείς νόμοι και ο ΟΗΕ.

Ο Καθηγητής Χρήστος Ροζάκης ανέφερε στην ERT και την δημοσιογράφο Δανάη Γραφάκου :  

«Η Κύπρος έχει χάσει ευκαιρίες να λύσει το πρόβλημα και φυσικά δεν μπορούμε να περιμένουμε χιλιάδες χρόνια προτού εμείς χωρίς την Κύπρο λύσουμε τα προβλήματα με την Τουρκία» ανέφερε ο Oμότιμος Kαθηγητής, πρώην Υφυπουργός, Χρήστος Ροζάκης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή για την ατζέντα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

«Μοιραία, αυτό είναι ένα δεδομένο που λυπάμαι που το λέω, αλλά είναι ένα δεδομένο το οποίο αναμφίβολα παίζει ρόλο. Μην ξεχνάτε ότι η Κύπρος έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες τουλάχιστον για να λύσει το πρόβλημά της. Είναι το σχέδιο Άναν και είναι και η πρόσφατη στο Κραν Μοντανά. Βέβαια στο Κραν Μοντανά είναι ευθύνη της Κύπρου το ότι δεν προχώρησε σε μία επίλυση, παρά το γεγονός ότι είχαν φτάσει πολύ κοντά σε αυτήν. Ως εκ τούτου, και εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε επ’ άπειρον να λυθεί το Κυπριακό προκειμένου να λύσουμε τα ελληνοτουρκικά» συμπλήρωσε ο κ. Ροζάκης.

Επίσης και ο πρώην Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο επανήλθε με νέο άρθρο του στο Politico επαναλαμβάνοντας την θέση του για λύση δυο κρατών στην Κύπρο κατηγορώντας την Ελληνοκυπριακή πλευρά για το δήθεν διαχρονικό αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις.

Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν γίνονται αποδεκτά από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

Η Κύπρος είναι ελληνική και θα έπρεπε μαζί με τα υπόλοιπα νησιά μας να ανήκει στο εθνικό κορμό, αλλά δυστυχώς τεράστια και τραγικά λάθη της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, και τα βρώμικα παιχνίδια Άγγλων και Αμερικάνων ( εποχής Κίσιγκερ)  έφεραν το νησί σε αυτήν την θέση.

Εκτιμάται πάντως πως ότι και να πράττει το στυγνό καθεστώς Ερντογάν, και οι φίλοι του, η Κύπρος θα απελευθερωθεί διότι αυτό πλέον συμφέρει και την Δύση, ενώ στην Αθήνα ο πολιτικός κόσμος είναι σε αφασία.

Δύο πιθανοί λόγοι για αλλαγή της καταστάσεως στην Κύπρο είναι οι εξής:  

1. Επειδή ο Τούρκος θα αρχίσει να ενοχλεί το Ισραήλ και τις πλωτές εξέδρες του.

2. Επειδή οι Αμερικάνοι θα θελήσουν να πάρουν πίσω το "δώρο" του Κίσιγκερ  το '74 από την αχάριστη Τουρκία.

Η Τουρκία ετοιμάζει μεγάλες αεροναυτικές βάσεις στην περιοχή των Κατεχομένων για να ελέγχξει μεγάλο μέρος της Ανατολικής Μεσογείου φτάνοντας μέχρι το Ισραήλ και την Αίγυπτο, σε μια κίνηση επίδειξης ισχύος, και αυτό πιθανότατα δεν θα γίνει ανεκτό. 

Αν αποδεχθούμε ως ελληνισμός όλα αυτά που ζητούν οι Τούρκοι στις τωρινές συνομιλίες θα γίνουν μελλοντικά τα εξής:

1. Τα νησιά μας με τον συνεχόμενο εποικισμό με μουσουλμάνους μετανάστες κατά βάση, θα γίνουν βορά των τουρκικών προθέσεων, που φτάνουν μέχρι την κατάληψη ορισμένων από αυτά, κάτι που επιδιώκουν οι Τούρκοι από το 1915 και μετά.

2. Στην Δυτική Θράκη, θα έχουμε μετά από μερικά χρόνια ζήτημα τύπου Κοσσόβου, με τους Τούρκους τότε αναγνωρισμένους, να ζητούν πιθανότατα αυτονομία.

3. Το Αιγαίο, θα γίνει μια περιοχή στην οποία η χώρα μας δεν θα μπορεί να εκμεταλλευθεί ούτε τα ψάρια της,αφού οι Τούρκοι θα σαρώνουν τα πάντα.

4. Με αυτήν την συμφωνία θα ανοίξει ξανά η όρεξη και των Βορείων γειτόνων, Βουλγαρία, Αλβανία, για αλυτρωτικές διεκδικήσεις και αποζημιώσεις, εκβιάζοντας την χώρα μας.

5. Η Κύπρος κινδυνεύει μετά από χρόνια να γίνει ένα τουρκικό προτεκτοράτο της Άγκυρας, αφού η χώρας μας διέγραψε το ενιαίο αμυντικό δόγμα και το νησί εποικίζεται από χιλιάδες παράνομους μετανάστες .

Ποιος λοιπόν θα βάλει την υπογραφή του στο τέλος του ελληνισμού στο Αιγαίο και άλλες περιοχές στην συμφωνία που θα μας φέρουν με το σύνθημα “ ειρήνη στο Αιγαίο”;

Όπως και να έχει Ελληνοκύπριοι και Ελλαδίτες οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι και μονιασμένοι, διότι έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, λόγω της τεράστιας κόντρας ΗΠΑ-Ρωσίας-Κίνας και τώρα και Ινδίας σε μια θαλάσσια περιοχή που λιγουρεύτηκαν πολλοί κατακτητές εδώ και αιώνες για έλεγχο Τριών Ηπείρων και πηγών ενέργειας.  

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR