Middle East
Updated at:

Ρωσικά αεροσκάφη εμπόδισαν αμερικανική τρομοκρατική επιχείρηση στην Συρία;- Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν απάντηση στους Ρώσους από Ελλάδα

Αμερικανός ανώνυμος αξιωματούχος ενώ αρνήθηκε να διευκρινίσει ποιες ακριβώς επιλογές εξετάζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά των Ρώσων στην Συρία, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν στρατιωτικές επιλογές.

Η ένταση Ρώσων και Αμερικανών στο συριακό εναέριο χώρο έχει ανέλθει σε άλλο επίπεδο εδώ και αρκετές ημέρες, με την συμμετοχή μάλιστα και γαλλικών Rafale.

CONTINUE READING

Ο Αμερικανός αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ρωσικής επιθετικότητας στους ουρανούς πάνω από τη Συρία.

Δείτε το βίντεο για να μάθετε γιατί οι ΗΠΑ στοχοποιούν τη Ρωσία στη Συρία.


Οι ΗΠΑ διερευνούν επιλογές για να αντιμετωπίσουν την ρωσική Πολεμική Αεροπορία στον ουρανό πάνω από τη Συρία, αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Η ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα, η οποία έχει αυξηθεί σε συχνότητα και επιθετικότητα από τον Μάρτιο, προέρχεται από την αυξανόμενη συνεργασία και συντονισμό μεταξύ της Μόσχας, της Τεχεράνης και της συριακής κυβέρνησης για να προσπαθήσουν να πιέσουν τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τη Συρία, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Οι ΗΠΑ εξετάζουν μια σειρά στρατιωτικών επιλογών για να αντιμετωπίσουν την υποτιθέμενη αυξανόμενη ρωσική δραστηριότητα στον ουρανό πάνω από τη Συρία, ανέφερε την Παρασκευή το Associated Press επικαλούμενο αξιωματούχο ΤΟΥ Πενταγώνου.

“Οι ενέργειες της ρωσικής αεροπορίας «περιέπλεξαν τις προσπάθειες να εξουδετερωθεί ένας ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος το περασμένο Σαββατοκύριακο”, δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος χωρίς να διευκρινίσει τις επιλογές.

“Υπάρχουν ανησυχίες ότι οι Ρώσοι πιλότοι θα μπορούσαν να καταρρίψουν αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Reaper, αφού η Μόσχα πιστεύει ότι αυτός ο τύπος δράσης δεν θα λάβει μια ισχυρή στρατιωτική απάντηση των ΗΠΑ”, δήλωσε ο αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Ωστόσο, «οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι τα ρωσικά αεροσκάφη σχεδιάζουν να ρίξουν πυραύλους σε αμερικανικά στρατεύματα ή να καταρρίψουν επανδρωμένα αεροσκάφη», ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο τον αξιωματούχο.

Την ίδια στιγμή, η ρωσική στρατιωτική ομάδα στη Συρία συντονίζεται αθόρυβα με το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν σχετικά με μακροπρόθεσμα σχέδια για να πιέσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από τη χώρα, δήλωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου στις 14 Ιουλίου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η βάση της Σούδας και το αεροδρόμιο στην Κρήτη, είναι σε αυξημένη ετοιμότητα, όπως και οι Βρετανικές βάσεις στην Κύπρο.

Πληροφορίες αναφέρουν την πιθανότητα παρουσίας αμερικανικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το μόνο απόλυτα τεκμηριωμένο είναι ότι η Μόσχα αλλά και Τεχεράνη και Άγκυρα, για να μην ξεχνιόμαστε, δεν επιθυμούν επουδενί την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Συρία, για τα δικά τους αποκλειστικά συμφέροντα, για αυτό και αναμένουμε νέες εξελίξεις το επόμενο πολύ μικρός διάστημα.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR