Εμφυλιοπολεμικές εορτές από την ΚΝΕ στο Γράμμο, έλαβαν χώρα πρόσφατα με την συμμετοχή νέων παιδιών, τα οποία μυήθηκαν σε πολεμικές καταστάσεις, οι οποίες μόνο να χωρίσουν έχουν την νεολαία εν έτει 2023, και όχι φυσικά να ενώσουν τους Έλληνες, μπροστά στα τόσα προβλήματα και απειλές, ειδικά από τους “γείτονες” απέναντι.
Η υπενθύμιση της εμφυλιοπολεμικής τραγωδίας 1944-1950 με συνθήματα για χαμένες νίκες, το μόνο που προσφέρει σε νέα παιδιά, είναι η ενστάλαξη του μίσους για κάθε τι ελληνικό, γεμίζοντας το μύλο μιας αδυσώπητης ιδεολογικής σύγκρουσης, 73 χρόνια μετά την τεράστια τραγωδία που βίωσε ο ελληνικός λαός τότε.
Συγκεκριμένα ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο του Κομουνιστικού κόμματος ανέφερε τα εξής:
“Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε στα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ το ντοκιμαντέρ «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε», που επιμελήθηκε η ΚΕ του ΚΚΕ και προβλήθηκε στον χώρο της φετινής κατασκήνωσης. Κάθε μαρτυρία και μια διδαχή.
Οι φωνές των μαχητών που αντήχησαν ξανά στο χώρο που αυτοί πολέμησαν, αναμφισβήτητα ξεχωριστή στιγμή της 32ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης. Κάθε πλάνο και μια νέα γνώση, ειδικά για τις νεότερες ηλικίες που πρώτη φορά έρχονται σε επαφή με την συγκλονιστική ιστορία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
75 χρόνια μετά οι πλαγιές του Γράμμου αντήχησαν ξανά με λόγια του μεγάλου Γάλλου κομμουνιστή Πολ Ελυάρ που βρέθηκε το 1949 στον Γράμμο και με τηλεβόα απευθύνθηκε στους φαντάρους του αστικού στρατού.
Υπάρχουν δύο πραγματικότητες στην Ελλάδα. Η μία των σημείων και της φρίκης και η άλλη της ελπίδας και των ηρώων.
Με αυτόν τον τρόπο οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ, τα παιδιά του «Κόκκινου Αερόστατου» απέτισαν τον δικό τους φόρο τιμής στους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ. Το μέλλον είναι σίγουρο... «Βαδίζουμε στα βήματα σας για να θριαμβεύσει η ζωή!».”
Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει και σήμερα φυσικά, κανένας “αστικός Στρατός”, αλλά μιλάμε για τον τακτικό ελληνικό Στρατό, που καθοδηγούνταν από νόμιμες ελληνικές κυβερνήσεις, και του οποίου το ύψιστο καθήκον ήταν και είναι εσαεί , η προάσπιση κάθε σπιθαμής, χερσαίου, θαλασσίου και εναέριου χώρου από κάθε ένοπλη εξωτερική επιβουλή.
Σε αυτόν τον πανίσχυρο σήμερα ελληνικό Στρατό ( τον οποίο φοβούνται εχθροί και φίλοι), θα υπηρετήσουν αργότερα πολλά από τα παιδιά αυτά που φωνάζουν με τα χωνιά του " Δημοκρατικού Στρατού", καθώς αυτές οι ανακοινώσεις και οι πολιτικές εορτές, μόνο κακό έχουν να προσφέρουν στα ίδια με τον τρόπο που γίνονται.
Το καλύτερο θα ήταν να διδαχθούν τόσο η νεολαία του ΚΚΕ όσο και οι υπόλοιποι νέοι της χώρας μας, τα μοιραία λάθη που οδήγησαν στον εμφύλιο πόλεμο, και πόσο ακριβά πληρώθηκε αυτός στην συνέχεια.
Ο εμφύλιος πόλεμος τελείωσε οριστικά το 1950, με όλα τα συνεπακόλουθα για την ελληνική κοινωνία, καταστρέφοντας ζωτικές υποδομές, ενεργό ανθρώπινο δυναμικό, και διασπείροντας μίση και πάθη στις επόμενες γενιές για πολλά πολλά χρόνια.
Αυτού του αδελφοκτόνου πολέμου ακολούθησε, όπως και μετά το 20212, μια μαζική έξοδο Ελλήνων στα εργοστάσια-κάτεργα της Γερμανίας, του Βελγίου και άλλων χωρών, αποψιλώνοντας την χώρα μας από το πιο ενεργό δυναμικό της, και εμποδίζοντας παράλληλα την ταχεία ανάκαμψη τα επόμενα χρόνια.
Δεν έχουμε λοιπόν το δικαίωμα να θέλουμε να επαναφέρουμε τσιτάτα περί “ χαμένων νικών” στο Γράμμο, είτε δηλώσεις περί “ Αστικού Στρατού”, όταν ο Τούρκος Μογγόλος παραμονεύει να κάνει πράξη τις νεο-Οθωμανικές ονειρώξεις του σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο ζητώντας αποστρατικοποίηση των νησιών μας.
Πληρώσαμε πολύ ακριβά ως λαός, όλο αυτό το εμφυλιοπολεμικό κλίμα για πολλά χρόνια, που ταλάνισε την πατρίδα μας, ( όχι τον τόπο που λένε μερικοί πολιτικοί Άρχοντες ως να ήταν οικόπεδο), για αυτό και οι νεολαίες πολλών κομμάτων στην χώρα μας, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές ειδικά σε αυτά τα θέματα.
Ελπίζουμε κάποια στιγμή να σταματήσουμε όλες οι τελετές εορτές αυτού του τύπου, που δυστυχώς θέλουν να χωρίσουν τους Έλληνες, ακόμη και σήμερα, χωρίς να σκέφτονται οι διοργανωτές τους, τις πραγματικές μελλοντικές συνέπειες.