Greek-Turkish Relations
Updated at:

Οι Τούρκοι είναι σύμμαχοι με τον εαυτό τους-Μόνο η Ελλάδα εφαρμόζει εμπάργκο στα ρωσικά αεροσκάφη κατόπιν εντολής

Πραγματικά είναι άξιο απορίας αυτό που λαμβάνει χώρα στην ΝΑ Ευρώπη και ειδικά σε Μεσόγειο και Μέση Ανατολή ανάμεσα σε Τούρκους, Ρώσους και Αμερικάνους που παίζουν η καθεμία για λογαριασμό της στο δικό της τρομερό παιχνίδι.

Η δύση έχει αποφασίσει εμπάργκο στα ρωσικά αεροσκάφη τόσο ως ΕΕ όσο και ως συμμαχία, ΝΑΤΟ.

Το εμπάργκο όμως αυτό, στα ρωσικά στρατιωτικά και πολιτικά αεροσκάφη το εφαρμόζει μόνο η ελληνική πλευρά, η οποία λαμβάνει τα εύσημα της συμμαχίας και των αξιωματούχων του Λευκού Οίκου, ενώ στο εσωτερικό δουλεύει το αφήγημα περί ορθής πλευράς της ιστορίας.

CONTINUE READING

Μήπως όμως οι Τούρκοι Μογγόλοι( που άφησαν τις Στέπες του Όρους Αλτάυ πριν 1000 χρόνια) είναι πολύ πιο έξυπνοι, τόσο των Αμερικανών όσο και των Ρώσων;       

Σήμερα το πρωί, καταγράφηκε από γνωστή ιστοσελίδα η πτήση ενός Ilyushin Il-96 της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας (reg. RA-96018) που απογειώθηκε από τη Μόσχα και πέταξε  πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα καθ' οδόν προς την Καζαμπλάνκα.

“Παρά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, ο τουρκικός εναέριος χώρος παραμένει ανοιχτός στα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη, με εξαίρεση τις πτήσεις προς τη Συρία λόγω των άμεσων συμφερόντων της Τουρκίας εκεί.

Η Τουρκία είναι επί του παρόντος το μόνο μέλος του ΝΑΤΟ που εξακολουθεί να εφαρμόζει αυτήν την πολιτική.
Είναι μια διφορούμενη πολιτική, καθώς ακόμη και ο Βόσπορος, που είναι κλειστός για ξένα στρατιωτικά πλοία, βλέπει ρωσικά φορτηγά πλοία να μεταφέρουν αγαθά όπως σιτηρά και άλλα πολεμικά υλικά”
, αναφέρει έγκριτος ειδικός.

Πραγματικά είναι εξοργιστικό, να μας πιέζουν οι ΗΠΑ να συναινέσουμε σε μια ήρεμη περίοδο στο Αιγαίο, έχοντας απέναντι μας μια χώρα που είναι σύμμαχος, μόνο με τον εαυτό της, και εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο και τις υποχρεώσεις της στην συμμαχία, αν και όποτε συμπίπτουν με τα τουρκικά συμφέροντα.

Την ίδια στιγμή το ΑΚΡ με επικεφαλής τον Ερντογάν καθυβρίζει τους Αμερικανούς από το πρωί μέχρι το βράδυ, έστω και για προεκλογικούς λόγους, χωρίς να κινείται το παραμικρό.

Η Σουηδία δεν γνωρίζει πότε θα γίνει μέλος της συμμαχίας, ενώ οι Τούρκοι ζητούν να τους “ προσκυνήσει” η κυβέρνηση της χώρας, με αυτά που ζητάνε.

Παράλληλα οι γείτονες έχουν προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές, τις οποίες ο Ερντογάν θα κερδίσει με κάθε τρόπο λογικά, μετά τις οποίες θα στραφούν ολοκληρωτικά κατά της Ελλάδος.

Ειρήνη και ηρεμία στο Αιγαίο θα έχουμε πραγματικά. όταν εξαφανιστούν οι Τούρκοι από την Μικρά Ασία, ή δημιουργηθεί Κουρδικό Κράτος, μετά από στρατιωτική επέμβαση της δύσης, τελεία και παύλα.   

Όσο τα περί συμμάχων στο ΝΑΤΟ που ακούμε από τα χείλη αξιωματούχων της συμμαχίας, αυτά είναι για εσωτερική κατανάλωση και μόνο για αυτήν.  

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR