Armed Conflicts
Updated at:

Ρωσική Φρεγάτα απειλεί με πυραύλους Zircon χώρες της Αν.Μεσογείου-Η Wagner διέρρηξε το εναπομείναν μέτωπο στo Μπαχμούτ

Στο Μπαχμούτ μονάδες της «Wagner» διέρρηξαν χθες το βράδυ το εναπομείναν μέτωπο των ουκρανικών ενόπλων Δυνάμεων  και ολοκληρώνουν την κατάληψη της πόλης.

Σύμφωνα με  ρωσικές πηγές, οι μισθοφόροι της "Wagner" έκαναν μια επιτυχημένη κατάληψη στον αυτοκινητόδρομο T-0504, που οδηγεί στους γειτονικούς οικισμούς Κράσνοε και Κονσταντινόβκα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή διενεργείται  ισχυρή επίθεση στο δυτικό τμήμα της πόλης.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αποχωρούν κακήν κακώς αφήνοντας πίσω νεκρούς και τραυματίες, απομακρυνόμενες από τις θέσεις τους, και καταλαμβάνουν αμυντικές θέσεις έξω από την πόλη.

Πρόκειται για φυσική εξέλιξη ( όπως αναφέραμε και χθες),αφού οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το κέντρο της πόλης, και δεν υπήρχαν πουθενά στηρίγματα, καθώς οι Ουκρανοί κατείχαν ελάχιστο κομμάτι του Μπαχμούτ, των πάλαι ποτέ 71.000 κατοίκων.

Η πόλη έχει πέσει από την στιγμή που καταλήφθηκαν όλα τα κεντρικά κτίρια στο κέντρο του Μπαχμούτ, και τώρα οι Ουκρανοί τρέχουν να καλυφθούν στα ορύγματα που έχουν φτιαχτεί έξω από την πόλη στα δυτικά.

”Φωτιά” παίρνει και η Μεσόγειος με την ρωσική Φρεγάτα Γκορσκώφ    

Η ρωσική Φρεγάτα Ναύαρχος Γκορσκώφ με πυραύλους «Zircon» οδεύει για το Σουέζ και την Ανατολική Μεσόγειο. Αυτή τη στιγμή είναι γνωστό ότι το πλήρωμα της ρωσικής φρεγάτας «Ναύαρχος Γκορσκώφ» πραγματοποίησε ναυτικές ασκήσεις στα νερά της Ερυθράς Θάλασσας.

“Ωστόσο, αναμένεται εντός των επόμενων ημερών η ρωσική Φρεγάτα θα εισέλθει στα ύδατα της Μεσογείου Θάλασσας, που θεωρείται η «πίσω αυλή» του ΝΑΤΟ”, αναφέρουν ρωσικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι, “οι ρωσικοί υπερηχητικοί πύραυλοι Zircon μπορούν να χτυπήσουν σε οποιαδήποτε χώρα του ΝΑΤΟ στην περιοχή στο κεντρικό, νότιο, δυτικό και ανατολικό τμήμα της Ευρώπης.

Από την πλευρά της Μεσογείου, οι χώρες του ΝΑΤΟ είναι οι λιγότερο προστατευμένες, για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν διαθέτουν κανένα μέσο προστασίας από υπερηχητικά όπλα.

Η εμφάνιση εδώ μιας ρωσικής φρεγάτας οπλισμένης με σχεδόν 24 υπερηχητικούς πυραύλους Zircon μπορεί επίσης να είναι ένα μέσο ασφάλισης έναντι μιας αντεπίθεσης του Κιέβου, αφού οι ρωσικοί πύραυλοι φτάνουν σε οποιοδήποτε σημείο του ουκρανικού εδάφους από τα ύδατα της Μεσογείου”.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ρωσική Φρεγάτα συνοδεύεται και από υποβρύχια με πυραύλους Kalibr.

Επίσης το ρωσικό υποβρύχιο «Alrosa» υλοποίησε άσκηση με εκτόξευση τορπιλών στη Μαύρη Θάλασσα. Αυτό ανακοινώθηκε την Πέμπτη 6 Απριλίου στην υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Η φρεγάτα "Admiral Gorshkov" είναι η ναυαρχίδα του σχεδίου  22350 και είναι σε υπηρεσία στο ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το πλοίο είναι σε θέση να εκτελεί ένα ευρύ φάσμα εργασιών, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των παράκτιων υδάτων, των ανθυποβρυχιακών επιχειρήσεων,  αεράμυνας και αποστολών κατά στόχων επιφανείας.

Ο οπλισμός του πλοίου περιλαμβάνει πυραυλικά συστήματα Caliber και Onyx και υπερηχητικούς πυραύλους Zircon, το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Poliment-Redut, την αυτόματη βάση πυροβολικού AK-630M και τορπίλες. Η ρωσική Φρεγάτα έχει επίσης την δυνατότητα παρουσίας ελικοπτέρου και drones.

Υπενθυμίζουμε ότι αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο) πριν 4 ημέρες είχαν δηλώσει ότι το USS George H.W. Bush επεκτείνει την αποστολή του, μαζί με την ομάδα μάχης που το συνοδεύει, βάζοντας ρότα για τις ακτές της Συρίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Buccino ανέφερε ότι τα πολεμικά πλοία USS Leyte Gulf, USS Delbert D. Black και USNS Arctic συμπεριλήφθηκαν επίσης στην ομάδα μάχης του σύγχρονου αμερικανικού αεροπλανοφόρου.

Η απόφαση να αναπτυχθούν τα αμερικανικά πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο ήταν απόρροια των εξελίξεων στην Ουκρανία, και των κινήσεων των Ρώσων στην περιοχή.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR