World
Updated at:

Στρατηγός Μπαλτζώης: Γεμίζουν τα μπαρ στο Κίεβο την ώρα που ο Ουκρανικός στρατός αποδεκατίζεται

 

Μια χαοτική κατάσταση επικρατεί στην Ουκρανία, όπου ταυτόχρονα έχουμε γεμάτα μπαρ που ο κόσμος διασκεδάζει στο Κίεβο ενώ ο Ουκρανικός στρατός αποδεκατίζεται στο Νότο δηλώνει ο Στρατηγός ε.α Γιάννης Μπαλτζώης. Τεράστιες είναι οι απώλειες του Ουκρανικού στρατού και αν κάποιος θέλει να διαφωνήσει ας υποθέσουμε ότι αντίστοιχες έχει ο Ρωσικός Στρατός. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι η Ρωσία έχει 2 εκατομμύρια στρατιώτες τονίζει ο Στρατηγός

Ο Ιωάννης Μπαλτζώης είναι αντιστράτηγος ε.α. Γεννήθηκε στην Άρτα το 1954. Αποφοίτησε το 1976, ονομασθείς ανθυπολοχαγός Ιππικού - Τεθωρακισμένων. Πέρα των προβλεπόμενων θέσεων, υπηρέτησε ως παρατηρητής της ΕΕ κατά τον πόλεμο της Βοσνίας, υπασπιστής του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου και Ακόλουθος Άμυνας στην ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ (2000-2003). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Γεωπολιτική και σε σπουδές Άμυνας και διεθνούς ασφάλειας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου, της Σχολής Εθνικής Αμύνης και της Σχολής Τακτικών Πληροφοριών του στρατού των ΗΠΑ. Μετά την αποστρατεία του δίνει διαλέξεις και αρθρογραφεί τακτικά. Συμμετείχε στη συγγραφή του βιβλίου «Ανατολική Μεσόγειος, παρόν και μέλλον, Εκδόσεις Παπαδήμα 2017.

Τι είπε ο καθηγητής Τζέφρι Σακς στην Καθημερινή, γιατί δεν πρέπει η Ευρώπη δεν πρέπει να ακολουθεί τυφλά τις ΗΠΑ;

Ο Τζέφρι Σακς είναι καθηγητής στη Σχολή Δημοσίων Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Στις 6-8 Ιουλίου διοργανώνει στην Ακαδημία Αθηνών το «Εργαστήριο επάνω στην αρχαία Σοφία για τις Σύγχρονες Προκλήσεις», στο οποίο θα συμμετάσχουν ακαδημαϊκοί με ειδίκευση στην αρχαία ελληνική και την κινεζική σοφία.

Επίσης, πώς προέκυψε η κρίση στις σχέσεις Ισραήλ και Αιγύπτου και πώς αυτό επηρεάζει την σταθερότητα στην περιοχή μας.

 

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR