Η πορεία του Abdülhamit Han δικαιώνει την Ελλάδα-Δεν μπορούμε να πάμε νότια του Καστελόριζου

Τούρκος πολιτικός κατηγορεί τον Ερντογάν ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα νότια του Καστελορίζου και βάζει φρένο στις τουρκικές ονειρώξεις στην Α.Μεσόγειο

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/7108994_sfyrokopima-kata-erntogan-i-poreia-toy-abdulhamit-han

---------

Είπαμε χθες, ότι η NOTAM της Άγκυρας για το 4ο πλωτό της γεωτρύπανο προς περιοχή βόρεια και έξω από την κυπριακή ΑΟΖ, δικαιώνει απόλυτα την στάση της Ελλάδος στις τουρκικές προκλήσεις, και καταδεικνύει το γεγονός ότι ο άξονας Ελλαδα-Ισραήλ-Κύπρο-ΗΠΑ έχει το πάνω χέρι στην περιοχή.

Ο Ερντογάν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, αφού η δύση έχει τα δικά της γεωπολιτικά και ενεργειακά σχέδια στην περιοχή, τα οποία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα τουρκικά σχέδια.

Σήμερα, ο επικεφαλής σύμβουλος του Κόμματος IYI και βουλευτής Σμύρνης Aytun Çıray υποστήριξε ότι η τοποθεσία όπου το πλοίο «Abdülhamit Han» θα κάνει γεώτρηση, σε περιοχή στην Ανατολική Μεσόγειο, εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων αποτελεί μεγάλη απογοήτευση για την πολιτική του Ερντογάν.

Ο Σύμβουλος του Προέδρου του Κόμματος IYI και επικεφαλής του κόμματος στην Σμύρνη Aytun Çıray έκανε δήλωση για το πλοίο "Abdülhamit Han", το οποίο εστάλη στην Ανατολική Μεσόγειο για γεώτρηση:

«Το πλωτό γεωτρύπανο με το όνομα Abdülhamit Han στάλθηκε με μια υπέροχη τελετή που πραγματοποιήθηκε από το λιμάνι Taşucu στο σημείο γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο, και αυτή η δραστηριότητα προβλήθηκε ως μεγάλη εθνική επιτυχία για να εξαπατηθεί ο τουρκικός λαός.

Έκανες ( προς Ερντογάν) τα κόκκαλα μας να πονούν», είπε ο ίδιος

Ο ίδιος τόνισε εμφατικά ότι η τοποθεσία γεώτρησης δεν θα συμβάλει στα τουρκικά συμφέροντα.

"Η τοποθεσία όπου έχει οριστεί να διεξάγει εξόρυξη το Abdülhamit Han είναι το τεμάχιο Yörükler-1.

Αυτή η τοποθεσία είναι πολύ κοντά στις ακτές μας (55 χλμ.), και δεν μπορούμε να έχουμε οικονομικά και πολιτικά οφέλη, αντίθετα, η ΕΕ, οι ΗΠΑ και η Ελλάδα, είναι πολύ χαρούμενες από την όλη εξέλιξη .

Δεν μπορούμε να πάμε νότια του Καστελόριζου, επαληθεύοντας την Ελλάδα.

Ποια ήταν τα αποτελέσματα των ερευνητικών δραστηριοτήτων που πραγματοποίησε το Oruç Reis για 2 μήνες στα νότια του Καστελόριζου το 2020, σε βάρος της έντασης με την Ελλάδα;

Υπάρχει άλλη περιοχή γεώτρησης σε αυτή την περιοχή;

Πόσο είναι σε δολάρια το ημερήσιο κόστος των δραστηριοτήτων γεώτρησης του Abdulhamid Han;

Αποσυρόμαστε σε περιοχές χωρίς προβλήματα, δηλαδή στα δικά μας χωρικά ύδατα, λόγω των σκληρών προειδοποιήσεων της ΕΕ και των ΗΠΑ;’, καταλήγει ο ίδιος.

Η Τουρκία έκανε πίσω με το 4ο γεωτρύπανο έναντι της Ελλάδος, και το μόνο ερώτημα εδώ είναι για πόσο χρονικό διάστημα;

-------

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - Η πορεία του Abdülhamit Han δικαιώνει την Ελλάδα-Δεν μπορούμε να πάμε νότια του Καστελόριζου

----------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

#ΤΟΥΡΚΙΑ

# AbdülhamitHan

#ΑΙΓΑΙΟ

Follow Pentapostagma on Google news Google News