World
Updated at:

Αμερικανός Στρατηγός: Ποιοι είναι οι πρώτοι στόχοι που θα χτυπήσουν οι ΗΠΑ σε περίπτωση πολέμου με την Κίνα

Ο Αμερικανός στρατηγός Ντέιβιντ Μπέργκερ, διοικητής του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, δήλωσε την Πέμπτη ότι σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης με την Κίνα, οι κύριοι στόχοι των Αμερικανών θα είναι τα κέντρα διοίκησης και τα στοιχεία επιμελητείας (εφοδιασμός). 

Ο Μπέργκερ τα δήλωσε αυτά, σε μια συζήτηση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Χάντσον, όπου ανέφεραν ότι ο κινεζικός στρατός πιθανότατα θα προσπαθήσει να αποτρέψει τις Ηνωμένες Πολιτείες από το να κινητοποιήσουν τις δυνάμεις τους στον Ειρηνικό εάν ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών.

CONTINUE READING

Ο διοικητής του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ είπε επίσης ότι η στρατιωτική ικανότητα της Κίνας είναι αυτή τη στιγμή «σε πολύ διαφορετικό επίπεδο» από ό,τι πριν από 10 χρόνια.

Έχοντας αυτό υπόψη, ο Μπέργκερ είπε ότι οι σύμμαχοι και οι εταίροι των Ηνωμένων Πολιτειών θα είναι βασικά συστατικά της εθνικής στρατηγικής, όχι μόνο για την οικοδόμηση μιας μαχητικής δύναμης, αλλά και για την υποστήριξη αυτής της δύναμης.

Σε μια πιθανή σύγκρουση με το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας, είπε, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να βασίζονται σε έθνη όπως η Ιαπωνία και η Αυστραλία για να βοηθήσουν στη διατήρηση των αλυσίδων εφοδιασμού και στο συντονισμό των δυνάμεων.

«Ρεαλιστικά, [η Κίνα] θα μας προκαλέσει», είπε ο Μπέργκερ. «Θα προσπαθήσουν να επιβραδύνουν την κινητοποίησή μας. θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μας επιβραδύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο».

Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει πρώτα να δραστηριοποιηθούμε στη λεγόμενη «γκρίζα ζώνη» του ανταγωνισμού και των συγκρούσεων, η οποία είναι υψίστης σημασίας.

Ο Μπέργκερ είπε ότι στον σύγχρονο πόλεμο η επιμελητεία είναι τόσο κρίσιμη όσο και η πληροφορία, γεγονός που την καθιστά το πιο σημαντικό στοιχείο στον σχεδιασμό των επιχειρήσεων. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έδειξε ότι, μαζί με την επιμελητεία, οι πληροφορίες για το πεδίο της μάχης είναι επίσης απαραίτητες, πρόσθεσε ο Μπέργκερ.

Οι ΗΠΑ θα επικεντρωθούν αρχικά στις αδυναμίες, που είναι τόσο τα υλικοτεχνικά στοιχεία όσο και ο μηχανισμός διοίκησης και ελέγχου, είπε, απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα κάνουν οι ΗΠΑ σε περίπτωση σύγκρουσης με την Κίνα.

Ο Αμερικανός διοικητής είπε ότι, την ίδια στιγμή, η Κίνα άσκησε επίσης τρόπους για να αποδυναμώσει τον μηχανισμό διοίκησης και ελέγχου του αμερικανικού στρατού.

«Εάν υπάρξει σύγκρουση, θα στοχεύουν επίσης τον μηχανισμό διοίκησης και ελέγχου των ΗΠΑ», πρόσθεσε ο Μπέργκερ.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR