Greek-Turkish Relations

Τουρκικά ΜΜΕ : Ο Βενιζέλος είπε πως το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη-Σουλατσάρουν τα Τουρκικά AWACS

Για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, παρακολουθούμε μια επιχειρησιακή πτήση στην Ανατολική Ευρώπη ενός τουρκικού AWACS.

Ένα Boeing E-7T της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας (reg. 13-002, διακριτικό TURAF42) βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πτήση στην Ανατολική Ρουμανία ανατολικά του Brasov.

Μέχρι σήμερα, δεν έχουμε παρακολουθήσει καμία τουρκική επιχειρησιακή αποστολή, εντός του ΝΑΤΟ, στην περιοχή αυτή.

Πρόκειται ουσιαστικά για σχέδιο “ στάχτη στα μάτια του ΝΑΤΟ, αφού ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Mustafa Varank δήλωσε πριν λίγο, ότι "πολλές εταιρείες, ειδικά από την Ουκρανία και τη Ρωσία, αναζητούν να έρθουν στην Αττάλεια, η οποία σχεδιάζεται να γίνει η ”τουρκική”  Silicon Valey".   

«Αυτή τη στιγμή, διαφορετικές εταιρείες από όλο τον κόσμο, ειδικά εταιρείες από την Ουκρανία και τη Ρωσία, αναζητούν στέγη στην Τουρκία. Ρώσοι και Ουκρανοί μπορούν να έρθουν στην Αττάλεια, ενώ και εμείς θα μεταφέρουμε τις εταιρείες μας εκεί, δημιουργώντας μια ”τουρκική” Silicon Valey" τόνισε ο ίδιος,

Υπενθυμίζουμε ότι οι ρωσικές εταιρείες υπόκεινται σε σαφείς κυρώσεις σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, μόνο που οι Τούρκοι δεν συμμετέχουν για τους δικούς τους λόγους, κάτι που αποτελεί πρόκληση για την δύση, που χαϊδεύει για μία ακόμη φορά την Άγκυρα.    

Δήλωση από τον Ε. Βενιζέλο σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ για το Αιγαίο προμηνύει θύελλες το επόμενο διάστημα

Ο πρώην αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε ότι το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη, αναφέρει σύσσωμος ο τουρκικός τύπος.

Μιλώντας σε Οικονομικό  Φόρουμ  ο  Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφέρουν οι τουρκικές εφημερίδες  ότι έκανε αξιολογήσεις για τις περιφερειακές εξελίξεις και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Εκεί φέρεται να δήλωσε "ότι η διαμάχη για τη θαλάσσια δικαιοδοσία μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας θα πρέπει να επιλυθεί στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

"Η Τουρκία έχει θέση στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι μια χώρα με ακτογραμμή. Φυσικά υπάρχουν Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, Λίβανος και Αίγυπτος. Το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη, υπάρχει και η Τουρκία, «Μπορούμε να επεκτείνουμε (τα χωρικά μας ύδατα) σε αυτή την περιοχή. Εάν τα κοιτάσματα δεν αξιοποιηθούν τα επόμενα 5-10 χρόνια, θα χαθούν, γιατί θα στραφούμε σε διαφορετικούς τύπους ενέργειας», φέρεται να κατέληξε ο ίδιος σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα STAR.

Αναφερόμενος σήμερα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα  δεν θα σταματήσει ποτέ τη διεθνή διπλωματική προσπάθεια κατά της αμφισβήτησης από την πλευρά της Άγκυρας της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι «η Ελλάδα δεν σταματά να μιλά με τους γείτονές της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι διαπραγματεύεται ή υποχωρεί στα θέματα εθνικής κυριαρχίας».

Πολλοί ινστιτούτα στην χώρα μας, δείχνουν με δηλώσεις ειδικών τους, ότι θέλουν την Τουρκία να εισέλθει στο παιχνίδι του διαμοιρασμού των κοιτασμάτων σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Οι ίδιοι όμως ξεχνούν ότι οι Τούρκοι πάντα, τα θέλουν όλα δικά τους, και αφού εισέλθουν στο τραπέζι, τότε απειλούν όποιον βρεθεί μπροστά τους.Δεν πρόκειται να μοιράσουμε να ελληνικά κοιτάσματα σε κανέναν Τούρκο, που έτσι και αλλιώς δεν έχει λόγο για παράδειγμα, Νοτίως της Κρήτης, διότι  αυτό ζητούν οι Νεο-Οθωμανοί για να μην ξεχνιόμαστε.
 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR