World
Updated at:

Νέα τουρκική δήλωση: Σχολαστική εφαρμογή της Συνθήκης του Μοντρέ

Περίπου 3 ώρες και 45 λεπτά διήρκεσε η συνεδρίαση του toyrkiko;y Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειαw, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Συγκρότημα υπό την προεδρία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνάντηση, αναφέρθηκε ότι οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν με αποφασιστικότητα, και επιτυχία στη χώρα και στο εξωτερικό ενάντια σε κάθε είδους απειλές και κινδύνους κατά της εθνικής ενότητας και αλληλεγγύης, ιδίως PKK/KCK-PYD/YPG, FETO και τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το DAESH. Δηλώθηκε ότι παρουσιάστηκαν πληροφορίες στο ΔΣ και συζητήθηκαν πρόσθετα μέτρα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι τελευταίες εξελίξεις μεταξύ Ρωσικής Ομοσπονδίας και Ουκρανίας συζητήθηκαν σε όλες τους τις διαστάσεις:

Σημειώθηκε ότι υπάρχει ανάγκη να αυξηθούν οι προσπάθειες για τον τερματισμό των επιθέσεων το συντομότερο δυνατό, την επίτευξη εκεχειρίας και τη μόνιμη επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των δύο χωρών, λαμβάνοντας υπόψη την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Σύμβαση του Μοντρέ

Έχει δηλωθεί ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της μεσολάβησης και διευκόλυνσης εκτός από την εκπλήρωση των ευθυνών της, συμπεριλαμβανομένης της σχολαστικής εφαρμογής της Σύμβασης του Μοντρέ, για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μαύρη Θάλασσα.

Ιράκ, Λιβύη, Ανατολική Μεσόγειος και άλλες περιοχές

Αναφέρεται στη δήλωση ότι η επιθυμία να προωθηθούν οι πολιτικές διαδικασίες στο Ιράκ με τρόπο που να εδραιώνει τη σταθερότητα στη χώρα εκφράστηκε επίσης. "Τονίζοντας τη σημασία που αποδίδεται στην ασφάλεια και την ειρήνη του ιρακινού λαού, σημειώθηκε ότι ο αγώνας μας κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα".

"Έχει αξιολογηθεί ότι η ηρεμία που επικρατεί με μεγάλες θυσίες στη Λιβύη αποτελεί σημαντικό κέρδος και ευκαιρία για τον λιβυκό λαό να επιτύχει την ειρήνη και την ευημερία και έχει ζητηθεί η αποφυγή βημάτων που μπορεί να προκαλέσουν νέες συγκρούσεις και η λειτουργία της δημοκρατικής διαδικασίες στη βάση της νομιμότητας για την εδραίωση μόνιμης ειρήνης και σταθερότητας".

"Η αποφασιστικότητα της Τουρκίας να προστατεύσει την ασφάλεια των συνόρων της και τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο, την ισορροπημένη στάση της στις εξελίξεις στο βόρειο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, την επιμονή της στην εδραίωση και διατήρηση της σταθερότητας στα Βαλκάνια και τον Καύκασο και την ακρίβεια των προσπαθειών της για επίτευξη παγκόσμιας και περιφερειακής ειρήνης έχει συζητηθεί με τις πρόσφατες εξελίξεις. Επιβεβαιώθηκε ότι φαίνεται για άλλη μια φορά." .

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR