World

Τo Super Γιοτ του Αμπράμοβιτς κατευθύνεται προς τουρκικό λιμένα αποφεύγοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα

Το πολυτελές γιοτ του Ρώσου ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς, που συγκαταλέγεται στους δισεκατομμυριούχους συμπατριώτες του στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις, έπλεε λίγα χιλιόμετρα από τις ακτές της νοτιοδυτικής Τουρκίας τη Δευτέρα, αποφεύγοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα, αφού προσέγγισε τα ύδατα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με ιστότοπο παρακολούθησης πλοίων.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμπράμοβιτς πέταξε στη Μόσχα από την Κωνσταντινούπολη με το ιδιωτικό του τζετ. Αυτό ήταν το δεύτερο ταξίδι με τζετ που συνδέεται με τον Αμπράμοβιτς μεταξύ της τουρκικής πόλης και της ρωσικής πρωτεύουσας μέσα σε τρεις ημέρες.

CONTINUE READING

Σε προηγούμενο άρθρο μας, γράφαμε πως, το σούπερ γιοτ αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρει το όνομα Eclipse και ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς, κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο Θάλασσα και αναμένεται να συναντήσει το Solaris, το δεύτερο υπερπολυτελές σκάφος του δισεκατομμυριούχου συνολικής αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Eclipse βρισκόταν λίγο έξω από τις ακτές της Αλγερίας την Τρίτη και έπλεε ανατολικά κατά μήκος της Μεσογείου Θάλασσας. Από την άλλη πλευρά, το Solaris βρισκόταν αγκυροβολημένο σε ένα ισπανικό ναυπηγείο από τα τέλη του 2021, για επισκευές μέχρι που αναχώρησε την περασμένη εβδομάδα.

Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε να πλέει στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Ιταλίας ενώ την Τρίτη, βρισκόταν μεταξύ των ακτών της νοτιοανατολικής Ιταλίας και της Αλβανίας. 

Το μήκους 140 μέτρων γιοτ Solaris, το οποίο πλέει υπό σημαία Βερμούδων σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης Marine Traffic, στις 8 Μαρτίου έφυγε από ένα ναυπηγείο της Βαρκελώνης όπου βρισκόταν για επισκευές.

Αναχώρησε από το θέρετρο Tivat της Αδριατικής του Μαυροβουνίου στις 13 Μαρτίου με προορισμό αρχικά την Τουρκία και πέρασε από την Κρήτη τις τελευταίες ημέρες. Η τοποθεσία παρακολούθησης έδειξε ότι ήταν περίπου 3 χιλιόμετρα (1,9 μίλια) από τις ακτές της Τουρκίας τη Δευτέρα, με κατεύθυνση προς το θέρετρο Ντάτσα.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR